Colecția de tablouri care i-a aparținut lui Corneliu Vadim Tudor va fi scoasă la licitație săptămâna viitoare. Prețurile de pornire ale picturilor sunt de 1.500-1.800 de euro, iar tablourile vor fi vândute de o casă de licitații din Capitală. Piesele, semnate de importanți artiști români, sunt expuse până marți, când are loc vânzarea, la Palatul Cesianu-Racoviță.
13 tablouri vor fi vândute
Cele 13 tablouri din colecția politicianului sunt lucrări care ilustrează, în special, peisaje rurale și simboluri tradiționale românești.
Unul dintre cele mai valoroase tablouri din colecția lui Corneliu Vadim Tudor este opera de mari dimensiuni, în ulei, intitulată "Odihnă", semnată de artistul Rudolf Schweitzer Cumpăna, care are un preț de pornire de 1.800 de euro.
Alina Panico, pr manager, casă de licitație: "Nu mai puțin valoroasă este și opera «Casă țărănească», semnată de maestrul Gheorghe Petrașcu, care are prețul de pornire de 1.500 de euro. În cadrul licitației, vor fi scoase la vânzare și opere de artă care au prețuri accesibile de pornire, de doar câteva sute de euro. Cu siguranță prețurile de adjudecare vor depăși estimările casei."
Toate tablourile sunt scoase la vânzare de aceeași casă de licitație care, în urmă cu aproximativ opt ani, a vândut colecția de cărți rare, manuscrise și autografe care i-a aparținut politicianului. Unele dintre ele au ajuns în muzee.
Alina Panico, pr manager, casă de licitație: "În 2015, selecția a fost vândută pentru 64.000 de euro, iar cel mai valoros obiect a fost o scrisoare semnată de Napoleon Bonaparte, care a fost adjudecată pentru 7.000 de euro. Unele dintre ele, într-adevăr, au fost adjudecate de instituții muzeale, iar altele de alte personalități care și-au întregit colecțiile cu piese istorice, cu piese de valoare, care își și sporesc ulterior valoarea în timp și pot fi privite și ca o investiție."
Licitația tablourilor va avea loc pe 25 aprilie, la ora 19:00, iar până atunci acestea sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviță. Pe lângă operele din colecția lui Corneliu Vadim Tudor, sunt vândute alte aproape 200 de tablouri realizate de artiști contemporani, dar și consacrați, precum Nicolae Tonitza sau Georges Mazilu.