ARTE
Premiere pentru publicul din România la Timișoara. Expozițiile Constantin Brâncuși și Victor Brauner, precum și Bienala Art Encounters
Miercuri, la Centrul Georges Pompidou din Paris, a avut loc conferința de presă care promovează Bienala Art Encounters 2023, alături de expozițiile Victor Brauner: Invenții și magie și Constantin Brâncuși: Surse românești & perspective universale.
Un jurnalist adevărat în rolul unui jurnalist pe scenă. Vitalie Cojocari a jucat în piesa „No man's land”, la TNB
De la pupitrul știrilor, direct pe marea scenă a Teatrului Național din București. Așa sună, pe scurt, povestea colegului nostru, Vitalie Cojocari. El și-a jucat propriul rol, cel de ziarist, într-o piesă care reflectă tragedia războiului din Bosnia din anii ’90.
GUEST POST | Jurnalistul Euronews România, Vitalie Cojocari, de pe scaunul de prezentator, pe scena Teatrului Național
Spectacolul „No Man's Land”, jucat la TNB, promite să fie unul realist, tocmai de aceea, în rolul unui jurnalist pe scenă va urca un jurnalist adevărat: Vitalie Cojocari, de la Euronews România.
Picturile lui Carpaccio, expuse în Washington. Artistul este considerat unul dintre cei mai buni pictori venețieni ai Renașterii
Picturile lui Vittore Carpaccio sunt restaurate pentru a fi expuse în Washington. Deși mai puțin cunoscut, Vittore Carpaccio este considerat unul dintre cei mai buni pictori venețieni ai Renașterii.
Documente rare din arhive: George Enescu a câștigat faima mondială la doar 16 ani, la Paris
La Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, printre zecile de mii de documente din istoria diplomației în România, sunt și mărturii, imagini și scrisori rare care reconstituie o parte din parcursul marelui compozitor George Enescu.
Misterul din fosta Bancă Săsească. Seiful nu a fost deschis de zeci de ani și nimeni nu mai știe ce conține
Fosta Bancă Săsească a Brașovului a devenit cel mai mare centru cultural al orașului. Acum adăpostește expoziții, spectacole și concerte, precum și un seif misterios, tezaurul fostei bănci, care nu a fost deschis de zeci de ani, pentru ca nicio cheie nu se potrivește.
Retrospectiva culturală 2022. Euronews România, la cele mai importante evenimente de carte, teatru și film
Anul acesta, la Euronews România, ați putut urmări reportaje de la cele mai importante evenimente culturale. Echipa noastră a fost prezentă la Sibiu, la Veneția, la Alba Iulia, pentru a transmite povești din lumea teatrului, a filmului, a artelor.
INTERVIU. Jurjak: „Arta îmi umple mintea, îmi ține mâinile ocupate și îmi eliberează sufletul"
Muzician, regizor, creator digital și licențiat în drept, Jurjak, adică George Petroșel, este unul dintre cei mai apreciați artiști ai curentului alternativ din România. Și nu, nu este o coincidență de nume, este chiar fiul lui Edi Petroșel de la Holograf.
Miliarde de euro pentru opere de artă, în 2022. Casele de licitații au obținut sume record, în pofida dificultăților economice
Arta continuă să se vândă bine în ciuda vremurilor dificile pe care le traversăm, din punct de vedere economic și geopolitic. Tranzacțiile pe piața artei se ridică la zeci de miliarde de dolari, iar anul 2022 pare să fi semnalat o revenire la situația de dinaintea pandemiei de COVID-19.
Actrița Alexandrina Halic, vocea poveștilor din copilărie: „Povestea nu lipsește, nu are voie să lipsească din viața noastră”
Are una dintre cele mai iubite voci, este recunoscută imediat după felul în care vorbește, pentru că vocea este cea care i-a făcut pe mulți să o numească „zâna poveștilor citite”. Vorbim despre actrița Alexandrina Halic, cea care a dat glas multor personaje de basm, într-un mod inconfundabil.
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun. Ce spun istoricii despre bătrânul care le aduce copiilor cadouri
Un lucru mai puțin știut este că, în alte vremuri, Moș Crăciun nu era atât de darnic așa cum este astăzi, pentru că, de-a lungul istoriei, el a fost asociat și cu făpturi mai puțin binevoitoare. Altfel spus, era și el un fel de Grinch.
„Crăciun de poveste” la TNB. Spectacolul a avut două reprezentații în aceeași zi, datorită cererii mari de bilete
A fost spectacol de excepție la Teatrul Național din București. ,,Crăciun de poveste” la TNB a fost organizat în parteneriat cu Orchestra Simfonică București, care a creat un spectacol extraordinar în apropierea uneia dintre cele mai iubite și mai așteptate sărbători ale anului.
Avatar 2, încasări de 17 milioane de dolari. Cât trebuie să obțină pelicula pentru a fi profitabilă
Avatar 2: The Way of Water a avut încasări de 17 milioane de dolari după prima zi pe marile ecrane din Statele Unite şi Canada. Totuși, pentru a deveni profitabilă, pelicula trebuie să obțină 2 miliarde de dolari din vânzarea biletelor.
Banksy, cel mai cunoscut artist de graffiti a cărui identitate rămâne un mister
Un artist al cărui nume nu este cunoscut. Este cunoscut doar pseudonimul lui: Banksky, un militant politic ale cărui lucrări apar peste noapte în diferite părți ale lumii. Cel mai recent, Banksy și-a lăsat amprenta pe ruinele din Ucraina, prin câteva lucrări cu o semnificație puternică.
Casa Colindelor, o capsulă a timpului. Șapte încăperi încearcă să recreeze atmosfera Crăciunului comunist
Vă puteți imagina contrabanda cu discuri de colinde tradiționale? S-a petrecut în perioada comunistă. Pentru ca acele timpuri sa nu fie uitate, la sediul Corului Madrigal a fost înființată, temporar, Casa Colindelor.
Premiile Academiei Europene de Film 2022. Filmul „Triangle Of Sadness” a câștigat patru trofee
Filmul „Triangle Of Sadness” a fost marele câștigător al Premiilor Academiei Europene de Film de anul acesta, organizată la Reykjavík. Pelicula a primit premiul pentru cel mai bun film, scenariu, regizor și actor în rol principal.
Festivalul luminilor la Lyon. Organizatorii au pus în centrul atenției problema migrației
La Lyon a fost inaugurat Festivalul luminilor, un eveniment reprezentativ pentru orașul francez. Festivalul din acest an are în centrul atenției problema migrației și a tinerilor care fug din propriile țări pentru o viață mai bună în străinătate.
Un muzeu ceh va restitui manuscrisul lui Beethoven proprietarilor săi de drept
Manuscrisul a ajuns în arhivele Muzeului Moraviei din orașul ceh Brno. Muzeul a păstrat în colecțiile sale, timp de peste 80 de ani, cea de-a 4-a parte a partiturii cvartetului de coarde în Si bemol major, op. 130 - un cvartet apreciat foarte târziu al compozitorului german.