LUMEA DIGITALĂ
„Nimeni nu va aprecia” această știre: Fermieri triști și oameni de la țară pe care „nu-i salută nimeni”, generați de AI ca să păcălească internauții
Este suficient să aveți un cont pe o platformă de socializare și veți ști ce înseamnă „Nimeni nu va aprecia asta!”. Vorbim despre o serie de sute, poate chiar mii de imagini realizate cu aplicații AI și însoțite de texte menite să atragă atenția utilizatorilor, prin tot felul de mecanisme.
China evaluează vânzarea TikTok către Elon Musk, cu câteva zile înainte ca rețeaua să fie interzisă în SUA. Reacția TikTok
Elon Musk a cheltuit peste 250 de milioane de dolari pentru a sprijini alegerea republicanului Donald Trump ca președinte al SUA și a fost unul dintre cei mai mari sponsori de campanie ai acestuia.
Decizia Meta este „rușinoasă”, spune Biden. Compania renunță la sistemul de verificare a conținutului
Joe Biden a criticat decizia Meta, compania mama a Facebook, Instagram și WhatsApp, de a pune capăt programului său de verificare a datelor. Președintele SUA a numit alegerea lui Zuckerberg „rușinoasă”.
Începe CES 2025 în Las Vegas. Euronews România relatează despre inovațiile de la cea mai mare expoziție de tehnologie din lume
La ediția de anul acesta, inteligența artificială se transformă în „inteligență afectivă”, un nou concept prin care dezvoltatorii promit să integreze noua tehnologie în aproape toate aspectele din viața noastră.
Cum a schimbat inteligența artificială lumea în bine, în 2024. Gadgeturile au cel mai mult de beneficiat de pe urma AI
Inteligența Artificială a fost de departe unul dintre cele mai fierbinți subiecte ale anului 2024. Temută sau îmbrățișată cu deschidere, a produs inovații în mai toate domeniile.
RETROSPECTIVĂ. 2024: Anul dezinformării globale și a manipulării electorale pe rețelele de socializare
De la teorii ale conspirației în Statele Unite, până la strategii sofisticate de manipulare în Europa și România, anul 2024 a evidențiat vulnerabilitatea democrațiilor în fața valurilor de informații false.
Facebook ar fi restricţionat accesul presei palestiniene la audienţă prin această reţea, în timpul războiului
Facebook, deținută de compania americană Meta, a redus capacitatea mass-media care operează în teritoriile palestiniene de a ajunge la audiență de la începutul războiului dintre Israel și Hamas.
TikTok: Nu am găsit dovezi ale unei operaţiuni de influenţă ascunsă legate de alegerile prezidenţiale din România
Majoritatea candidaţilor la alegerile prezidenţiale din România şi-au stabilit o prezenţă pe reţeaua de socializare TikTok, iar cei care au câştigat şi-au făcut campanie şi pe alte platforme digitale, precum şi în media tradiţională, susţin reprezentanţii TikTok într-o declaraţie oficială.
Poți crește în online fără bani? În doar două luni, postările lui Călin Georgescu au crescut în audiență de 330 de ori
Cum poți crește profilul unui personaj sau brand în social media și în special pe TikTok pare subiectul momentului, mai ales după ce tacticile din online pare că au influențat puternic alegerile prezidențiale.
Rețelele de socializare, între monetizare și legislație. Dragoș Stanca: Aceste platforme știu de la cine vin banii
Rețelele de socializare au avut un rol semnificativ în promovarea candidaților la alegeri. Dragoș Stanca, inițiatorul Ethical Media Alliance, a explicat în direct la Euronews, care este, de fapt, scopul rețelelor sociale și cum ocolesc acestea legislația europeană.
Legionar, suveranitate, antisemitism. Cele mai căutate cuvine pe dexonline, după anunțarea rezultatelor la alegerile prezidențiale
„Legionar” a fost cel mai căutat cuvânt pe dexonline, în noaptea de 24 spre 25 noiembrie, după anunţarea rezultatelor parţiale pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale.
Noi metode de fraudă online: Hackeri care se recomandă angajați la bancă. Cum funcționează metoda „Spoofing”
Noi metode de fraudă în mediul online. Hackeri care se dau drept angajații unor bănci au reușit deja să păcălească mai mulți români, care au rămas fără zeci de mii de lei din cont.
Publicaţii şi celebrităţi renunţă la X, o reţea care îşi pierde relevanţa, potrivit experţilor
După anunţul renunţării la platforma X a unor ziare precum The Guardian (Marea Britanie) sau La Vanguardia (Spania), a unor instituţii precum Berlinala sau a unor celebrităţi precum Jamie Lee Curtis şi Bette Midler.
Meta introduce opțiuni noi pentru utilizatorii din UE. Abonament fără reclame sau experiență gratuită cu reclame mai puțin personalizate
Acum, utilizatorii din UE vor avea opțiuni noi de a alege între un abonament fără reclame sau o experiență cu reclame mai puțin personalizate, fără să plătească.
„Cea mai misterioasă melodie de pe internet” a fost identificată după 17 ani de căutări
O piesă pop germană supranumită ''cea mai misterioasă melodie de pe internet'' a fost, în cele din urmă, identificată după 17 ani de cercetări la care au luat parte o armată de internauţi, au relatat mai multe publicaţii din Germania.
Chatbot AI, învinuit de moartea unui adolescent: Iată ce trebuie să știți despre riscurile psihologice ale AI și despre prevenire
Luna trecută, o mamă din SUA, Megan Garcia, a intentat un proces împotriva companiei Character.AI, susținând că interacțiunile dintre fiul ei în vârstă de 14 ani și un chatbot AI au contribuit la sinuciderea acestuia.
Ambasadoarea SUA în România: „Statele Unite apreciază leadership-ul regional în creștere al României în domeniul securității cibernetice”
Directoratul Național de Securitate Cibernetică organizează zilele acestea la București conferința internațională Bucharest Cybersecurity Conference 2024, cel mai important eveniment de securitate cibernetică din România.
Bucharest Cybersecurity Conference 2024. Dan Cîmpean, director DNSC: „Trebuie să investim mult mai mult în educație digitală și cibernetică”
Marți a început cea mai mare conferință de securitate cibernetică din România! Bucharest Cybersecurity Conference reunește experți și oficiali din Europa și din lume.
Bucharest Cybersecurity Conference: Experţi naţionali şi internaţionali din domeniul securităţii cibernetice se reunesc, timp de trei zile, la București
Astăzi a început conferința internațională de securitate cibernetică Bucharest Cybersecurity Conference 2024, cel mai important eveniment de securitate cibernetică din România.
TikTok implementează mai multă supraveghere a conținutului european
TikTok a crescut numărul de persoane care îi moderează conținutul în UE, la 6.354 în prima jumătate a acestui an - de la.6 287 în perioada octombrie-decembrie 2023, au declarat reprezentanții platformei în ultimul său raport de transparență Digital Services Act (DSA).
Artiști din ABBA, The Cure și Radiohead, îngrijorați de folosirea lucrărilor creative în antrenarea sistemelor de inteligență artificială: „Amenințare majoră și nedreaptă”
Mii de artiști, inclusiv muzicieni de la ABBA, The Cure și Radiohead, au semnat o scrisoare de protest împotriva utilizării operelor creativilor pentru antrenarea instrumentelor de inteligență artificială.
#TheCube. Locurile de muncă ale femeilor, vizate direct de inteligența artificială, arată un studiu ONU
Automatizările cu care vine la pachet inteligența artificială produc tot mai multe valuri în piața muncii. Un studiu al Organizației Națiunilor Unite arată că cel mai mare impact va fi resimțit de femei.
ONU: Aplicația Telegram găzduiește ”piețe subterane” pentru bandele criminale din Asia de Sud-Est
Rețele criminale mari din Asia de Sud-Est utilizează pe scară largă aplicația de mesagerie Telegram, care a permis o schimbare fundamentală în modul în care crima organizată poate desfășura activități ilicite la scară largă.