HeartBeat, primul musical românesc autentic, cântat integral, prezintă o poveste universal valabilă despre iubire, cu un scenariu tragicomic scris de regizorul și compozitorul Eduard Petru Jighirgiu.
Spectacolul spune povestea a doi tineri îndrăgostiți care provin din medii diferite. Acțiunea se petrece în zilele noastre. Un tânăr român de condiție bună se îndrăgostește de o adolescentă provenită dintr-o clasa socială “inferioară”. Povestea începe în momentul în care familia tinerei se mută într-un cartier rezidențial, din dorința de a-și depăși condiția.
Prezența familiei tinerei în cartier devine incomodă, iar conflictul nu întârzie să apară. Ceea ce îi va face pe protagoniști să renunțe la prejudecăți este o surpriză total neașteptată pentru ambele familii.
“Am început să răscolim în viețile noastre și să punem pe hârtie o poveste inspirată din fapte reale. Este un fel de “Romeo și Julieta” contemporan. Un spectacol în care va fi foarte greu să nu te regăsești. Ne-am încăpățânat să fie original 100%, să fie primul musical românesc inspirat dintr-o poveste românească. Am crezut foarte mult în caracteristicile acestui popor și în faptul că avem toate premisele să facem acest gen de spectacol fără să mai importăm din afară povești în care nu ne regăsim”, a spus Eduard Jighirgiu.
Spectacolul HeartBeat are o distribuție inedită, formată din actori, cântăreți, studenți la teatru și cursanți ai școlii de musical Acting Dream Academy.
“Cred că ar trebui să îndrăznim mai mult. Avem oameni extrem de talentați, chiar dacă nu avem o școală dedicată acestui tip de teatru. Sunt foarte mulți actori, mai ales actori tineri, care se antrenează pentru genul acesta de spectacol”, a mai spus regizorul.
Spectacolul Heart Beat poate fi văzut pe scena Teatrului de Operetă și Musical Ion Dacian și este recomandat persoanelor de peste 14 ani. Următoarele reprezentații vor avea loc pe 4 februarie și 5 martie.
Când intru într-o sală de teatru, pentru mine, ca spectator, unul dintre criteriile importante este să ies altfel decât am intrat. Să nu plec de acolo doar uimit de amploarea proiectului, ci să ajung să fiu uimit și de emoția pe care proiectul a născut-o în mine.”