REȚEA DE SOCIALIZARE
RETROSPECTIVĂ. 2024: Anul dezinformării globale și a manipulării electorale pe rețelele de socializare
De la teorii ale conspirației în Statele Unite, până la strategii sofisticate de manipulare în Europa și România, anul 2024 a evidențiat vulnerabilitatea democrațiilor în fața valurilor de informații false.
Campania online a lui Călin Georgescu ar fi costat aproximativ 50 de milioane de euro, spune Dan Șucu
Omul de afaceri Dan Șucu a lansat un semnal de alarmă cu privire la cheltuielile masive făcute pentru campania electorală a lui Călin Georgescu, despre care estimează că ar fi costat peste 50 de milioane de euro doar pe postări.
Mobilizare masivă online împotriva lui Călin Georgescu. Influenceri și artiști îndeamnă la un vot informat
Există o mobilizare masivă în mediul online a celor care îl contestă pe Călin Georgescu. Reacții critice vin din partea mai multor influenceri, artiști, actori, scriitori sau comedianți. Toți le cer românilor să iasă la vot și să se informeze înainte de a opta pentru un anumit candidat.
Rețelele de socializare, între monetizare și legislație. Dragoș Stanca: Aceste platforme știu de la cine vin banii
Rețelele de socializare au avut un rol semnificativ în promovarea candidaților la alegeri. Dragoș Stanca, inițiatorul Ethical Media Alliance, a explicat în direct la Euronews, care este, de fapt, scopul rețelelor sociale și cum ocolesc acestea legislația europeană.
TikTok a eșuat să implementeze măsurile în vigoare în cazul promovării lui Călin Georgescu
Totul vine în contextul în care candidatul independent la alegerile prezidențiale a folosit această rețea de socializare pentru a promova idealuri legionare, extremiste și pro-ruse, după cum reiese chiar din acestea.
Publicaţii şi celebrităţi renunţă la X, o reţea care îşi pierde relevanţa, potrivit experţilor
După anunţul renunţării la platforma X a unor ziare precum The Guardian (Marea Britanie) sau La Vanguardia (Spania), a unor instituţii precum Berlinala sau a unor celebrităţi precum Jamie Lee Curtis şi Bette Midler.
Meta introduce opțiuni noi pentru utilizatorii din UE. Abonament fără reclame sau experiență gratuită cu reclame mai puțin personalizate
Acum, utilizatorii din UE vor avea opțiuni noi de a alege între un abonament fără reclame sau o experiență cu reclame mai puțin personalizate, fără să plătească.
TikTok implementează mai multă supraveghere a conținutului european
TikTok a crescut numărul de persoane care îi moderează conținutul în UE, la 6.354 în prima jumătate a acestui an - de la.6 287 în perioada octombrie-decembrie 2023, au declarat reprezentanții platformei în ultimul său raport de transparență Digital Services Act (DSA).
Funcționarii din Hong Kong, interzis la WhatsApp din cauza potențialelor riscuri de securitate
Funcționarii publici din Hong Kong nu mai au voie să folosească pe computerele de serviciu WhatsApp, WeChat și Google Drive. Guvernul din regiunea autonomă a Chinei spune că interdicția a fost impusă din cauza potențialelor riscuri de securitate.
ONU: Aplicația Telegram găzduiește ”piețe subterane” pentru bandele criminale din Asia de Sud-Est
Rețele criminale mari din Asia de Sud-Est utilizează pe scară largă aplicația de mesagerie Telegram, care a permis o schimbare fundamentală în modul în care crima organizată poate desfășura activități ilicite la scară largă.
Instagram creează conturile pentru adolescenți. Cu ce schimbări vin acestea și ce ”putere” vor avea părinții asupra platformei social-media
Utilizatorii Instagram cu vârsta sub 18 ani vor primi automat un „cont pentru adolescenți” cu caracteristici de confidențialitate mai stricte, a anunțat marți platforma social media.
Reguli speciale pentru social media, în Australia. Guvernul vrea să impună o limită de vârstă copiilor pentru a intra pe Facebook, Instagram și TikTok
În Australia, copiii mai mici de 14 ani nu vor mai avea acces la rețelele de socializare, anunță guvernul, care va prezenta o lege până la sfârșitul anului. Premierul australian spune că executivul va stabili între 14 şi 16 ani vârsta minimă pentru utilizarea acestor reţele.
Pavel Durov, prima reacție după arestare: Să utilizezi legi din era pre-smartphone pentru a acuza un director general de infracţiuni, e greșit
Fondatorul şi patronul mesageriei Telegram, Pavel Durov, a criticat joi Franţa pentru că l-a arestat şi inculpat din cauza publicării de conţinuturi ilicite pe aplicaţia sa.
Politico: Semne de întrebare privind arestarea și eliberarea CEO-ului Telegram, Pavel Durov. Le-a spus polițiștilor că merge la cină cu Macron
Deși un francez obișnuit poate nu este atât de familiarizat cu Telegram, aplicația se mândrește cu cel puțin un utilizator fidel în Franța, chiar președintele Macron. Durov s-a întâlnit cel puțin o dată cu președintele francez, în 2018.
Cine este Pavel Durov, co-fondatorul Telegram arestat pe aeroport. Supranumit în trecut ”Zuckerberg al Rusiei”
Pavel Durov, co-fondatorul aplicației de mesagerie Telegtam, a fost reținut în weekend pe un aeroport din Franța. Supranumit în trecut ”Zuckerberg al Rusiei”, miliardarul cu cetățenie rusă și franceză a fost reținut într-o anchetă care vizează Telegram.
Părinţii nu ar trebui să le cumpere smartphone-uri copiilor sub 11 ani, avertizează un operator de telefonie mobilă din Marea Britanie
Părinţii nu ar trebui să le cumpere smartphone-uri copiilor sub 11 ani, avertizează unul dintre cei mai importanţi operatori de telefonie mobilă din Marea Britanie, EE, într-un ghid publicat duminică, menit să "protejeze copiii în lumea digitală".
UPDATE Pavel Durov a fost eliberat. Fondatorul Telegram a fost audiat pentru 12 infracţiuni legate de „crima organizată”
Pavel Durov, miliardarul ruso-francez fondator și CEO al aplicației de mesagerie Telegram, a fost arestat pe aeroportul Bourget de lângă Paris sâmbătă seara, au anunțat TF1 TV și BFM TV, citând surse neidentificate.