BUGET
UPDATE Klaus Iohannis a promulgat bugetul pentru 2025
Bugetul de stat pentru anul 2025 a fost adoptat, sâmbătă, de Guvern. Proiectul merge acum în Parlament pentru a fi dezbătut și aprobat. Dacă va fi respectat calendarul propus de Coaliția de guvernare, bugetul de stat ar trebui să primească votul aleșilor până la finalul săptămânii viitoare.
Bugetul se face sub amenințarea protestelor. Măsurile de austeritate generează discuții aprinse între sindicate și Guvern
Dezbaterile dintre guvern și partenerii sociali pe marginea bugetului au provocat dezamăgire în rândul sindicatelor și patronatelor. În lipsa unui proiect detaliat pentru 2025, discuțiile s-au concentrat pe ordonanța trenuleț, care precede bugetul.
Ce vrea să facă ministrul Educației cu banii primiți în plus anul acesta: În preuniversitar avem proiecte legate de trei campusuri rurale
Ministerul Educației primește, așadar, cu 10% mai mulți bani față de 2024. Daniel David a explicat în direct la Euronews România care sunt proiectele pe care vrea să se concentreze.
Standard & Poor's a revizuit de la stabilă la negativă perspectiva ratingului României. Concluziile și previziunile sumbre ale analiștilor
Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a revizuit perspectiva de la stabilă la negativă a ratingului României. Practic, țara noastră mai are un pas de a fi retrogradată la ”junk”. Adică, nerecomandată investițiilor.
2025, anul supraviețuirii financiare. Analiști: Am putea asista la creșterea dobânzilor și la devalorizarea leului
2025 va fi un an în care costul vieții va crește semnficativ, chiar dacă prognozele indică o inflație în scădere. Adică o creștere mai lentă a prețurilor. Efectul de domino al măsurilor fiscal-bugetare și împrumuturile scumpe ale Guvernului pot duce la o creștere a dobânzilor.
Beneficii în anul austerității. Pensionarii cu venituri mici și medii vor primi un ajutor financiar
În anul austerității, guvernul e dispus să ofere beneficii „ponderate”. Pensionarii cu venituri mici și medii vor primi un ajutor de la stat în prima parte a anului. Indexarea pensiilor de la 1 septembrie rămâne, deocamdată, sub semnul întrebării.
Crin Antonescu, prezent la ședința coaliției. Liderii au discutat despre buget și despre organizarea alegerilor prezidențiale
Liderii Coaliției PSD-PNL-UDMR s-au întâlnit și discută despre bugetul de stat. La mijloc sunt foarte multe necunoscute. De exemplu, PSD și-ar dori să păstreze bani pentru a mări pensiile la 1 septembrie. În schimb, PNL și UDMR îndeamnă la prudență.
EXCLUSIV. Ministrul Tanczos Barna vrea să reducă cheltuielile cu personalul bugetar cu 5%: „Nu vor fi concediați oamenii ca în trecut”
Reducerea cu 5% a cheltuielilor de personal este doar una dintre informațiile transmise în exclusivitate de ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, într-un interviu pentru Euronews.
Concedieri și mai puțini directori la stat, în 2025. Premierul va discuta cu fiecare ministru despre reducerea cheltuielor
Reducerea cheltuielilor statului, misiune grea. După ani în care au promis și nu s-au ținut de cuvânt, de data aceasta guvernanții sunt strânși cu ușa de bugetul limitat pentru 2025.
Bugetul pe 2025, aprobat până pe 27 ianuarie. Când va fi adoptată hotărârea pentru data alegerilor prezidențiale 2025
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că Guvernul trebuie să adopte bugetul pe anul în curs până cel târziu pe 27 ianuarie și le-a solicitat miniștrilor să-și facă „toate calculele”.
Ce fac alte țări europene ca să reducă deficitul bugetar. Unele strâng cureaua, altele optează pentru relaxare fiscală
În timp ce unele țări europene cu deficit ridicat strâng cureaua, altele optează pentru relaxări fiscale. Franța, Italia și Ungaria sunt în topul țărilor europene care au intrat în procedură de deficit excesiv, nu doar România.
Alegerile prezidențiale 2025, amânate pentru luna mai, după Paște. Crin Antonescu va rămâne candidatul comun
Prezidențiabilul coaliției proeuropene este principala temă de discuție în Coaliția de Guvernare. După ce inițial liderii PSD, PNl și UDMR căzuseră de acord asupra candidatului Crin Antonescu acum lucrurile nu mai sunt atât de clare.
Măsurile fiscale drastice, posibile din 2025, au devenit mărul discordiei în negocierile pentru formarea noului Guvern
Necesitatea unor măsuri drastice pentru redresarea economiei încă rămâne un subiect tabu printre politicieni. În timp ce USR respinge ideea creșterii taxelor, reprezentanți ai PSD spun că măsura nici măcar nu a ajuns la masa negocierilor.