BANI
Disney a fost dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor din seria „Moana”
Animatorul și scenaristul Buck Woodall a dat în judecată compania Disney pentru încălcarea drepturilor de autor. El susține că filmele din seria "Moana" ar fi fost inspirate după un scenariu scris de el.
2025, anul supraviețuirii financiare. Analiști: Am putea asista la creșterea dobânzilor și la devalorizarea leului
2025 va fi un an în care costul vieții va crește semnficativ, chiar dacă prognozele indică o inflație în scădere. Adică o creștere mai lentă a prețurilor. Efectul de domino al măsurilor fiscal-bugetare și împrumuturile scumpe ale Guvernului pot duce la o creștere a dobânzilor.
A crescut numărul pacienților care reclamă șpaga în spitale. 4,49% din români au semnalat situația în 2024, față de 1,75%, în 2023
Anul trecut a crescut de aproape trei ori numărul pacienților care reclamă că medicii le-au cerut bani în schimbul serviciilor medicale. Datele sunt relevate de mecanismul de feedback al pacientului, implementat de stat.
Unde ne ținem economiile pentru a face profit. Dobânzile statului sunt mai avantajoase decât cele oferite de bănci
Dacă aveți o sumă de bani strânsă și nu vreți să țineți banii în conturi curente ca să își pardă valoarea din cauza inflației, vă puteți uita către bănci sau la oferta statului, asta dacă nu aveți apetit pentru investiții care vin la pachet și cu riscuri.
Prețuri plafonate la energie pentru încă 3-6 luni. Burduja spune că acesta este scenariul de bază, însă nu s-a luat încă o decizie
Ministrul Sebastian Burduja a subliniat importanța menținerii actualei scheme de sprijin pentru facturile la energie pentru încă 3-6 luni, în contextul volatilității prețurilor la gaze, care au depășit pragul de 50 de euro.
„Ordonanța Trenuleț”, val de efecte negative în economie. Care vor fi cele mai afectate domenii
Așa-numita „Ordonanță Trenuleț” stârnește un val de critici în toată economia. Dispar facilități fiscale pentru sute de mii de angajați din mai multe domenii, apar noi taxe, alte impozite se măresc și amenință existența sau profitabilitatea multor afaceri din România.
România riscă să intre în recesiune. Expert: Pare că trăim într-o țară de lumea a treia
Guvernul de coaliție crește taxele și taie bani de la pensionari, copii și chiar de la nevăzători „pentru a-și acoperi găurile din buget”, iar în lipsa unei predictibilități pare că trăim într-o „țară de lumea a treia”, a declarat analistul economic Adrian Negrescu.
RETROSPECTIVĂ. Inflație, salarii și investiții. Ce a definit economia României în 2024 și cum ar putea arăta anul 2025
Încheiem unul dintre cei mai complicați ani din istoria recentă a țării noastre, cu multe schimbări, incertitudini și tulburări. Iar toate s-au văzut exact acolo unde ne doare mai tare: în buzunar. Facem radiografia anului 2024 din punct de vedere al economiei, și ne uităm către ce urmează.
De ce sunt necesare măsurile din ordonanța „trenuleț” și ce impact vor avea asupra românilor în 2025
Ordonanța „trenuleț”, care ar urma să fie adoptată, prevede aplicarea mai multor măsuri. Printre ele, înghețarea pensiilor și a salariilor pentru angajații de la stat, precum și renunțarea la voucherele de vacanță.
Deficitul și pensiile, pietrele de moară ale bugetului. Ministrul Muncii nu a confirmat creșterea pensiilor la începutul anului 2025
Noul Guvern va avea o misiune aproape imposibilă pentru a stabili prioritățile noului buget. De exemplu, indexarea pensiilor nu a fost confirmată de ministrul Muncii.
Ce este patriotismul economic. Apare în lista de „principii și măsuri” din documentul despre care vorbește Marcel Ciolacu
Patriotismul economic ar putea însemna și anumite restricții în ceea ce privește investițiile străine, numai că limitarea acestora poate duce la dispute diplomatice, dar și la diminuarea creșterii economice.