BANI
O decizie privind reducerea pragului pentru microîntreprinderi ar putea fi luată în primăvara lui 2025
O hotărâre cu privire la reducerea treptată a pragului de impozitare pentru microîntreprinderi urmează să fie luată de Guvern până cel târziu în primul trimestru din 2025, după cum reiese din planul bugetar-structural naţional pe termen mediu - 2025-2031.
Planul fiscal al Guvernului ascunde ceva. Este avertismentul specialiștilor, care spun că sunt inevitabile taxe noi, ținute acum la secret
De ce Guvernul nu publică nici în ultimul ceas planul fiscal al României pe șapte ani? Schița documentului, obținută de Euronews, nu indică mecansimele prin care Executivul vrea să ajungă la ținte macroeconomice mai mult decât optimiste.
Ajutoare de două miliarde de lei pentru fermierii români afectaţi de secetă severă. Subvențiile, acordate de UE
Comisia Europeană a dat undă verde, joi, unei scheme de ajutor de stat pentru România, în valoare de două miliarde de lei (aproximativ 400 de milioane de euro), destinată să compenseze fermierii afectați de seceta severă din perioada septembrie 2023 - august 2024.
Contabilă de la MAE, acuzată că ar fi plătit 12 ani salarii fictive iubitului ei
O contabilă ar fi plătit timp de 12 ani salarii fictiveExperții au analizat creșterile fiscale din 2024 și trag o concluzie dură: "Cheltuielile reale sunt cu 10-20% mai mari" iubitului ei și fiului acestuia. Ei nefiind angajați în instituție.
Prețurile aurului și argintului ating noi recorduri pe fondul incertitudinilor economice globale
Metalele prețioase, în special aurul și argintul, au atins noi recorduri, deoarece cererea de valori de refugiu a crescut din cauza incertitudinilor economice globale, a conflictului actual din Orientul Mijlociu și a concurenței strânse în ceea ce privește alegerile din SUA.
(P) BLUE. O Românie mai albastră: Perla Harghitei și Apemin Tușnad
România, țara apelor minerale naturale – tărâmul unic în lume prin bogăția și varietatea izvoarelor sale de apă minerală naturală. Pe primul loc în Europa. Știai că România deține 60% din resursele de apă minerală la nivel european?
Creșterea salariului minim, motiv de îngrijorare pentru antreprenori. „Este încă o creștere făcută din pix”
Creșterea salariului minim pe economie îi îngrijorează pe antreprenori. Cei cu afaceri mici se tem că nu vor mai putea să-și plătească angajații, în condițiile în care aceasta este a treia creștere în decurs de un an.
Rentele viagere ale foștilor sportivi, plafonate de șapte ani. Voleibaliștii care au luat bronzul olimpic primesc doar câte 3.493 de lei
Rentele viagere încasate de foștii mari sportivi au revenit pe agenda publică în ultimele săptămâni, după ce mai mulți campioni ai țării și-au exprimat nemulțumirea.
Klaus Iohannis cere UE prețuri accesibile la energie pentru protejarea consumatorilor
Preşedintele Klaus Iohannis a evidențiat, joi, în cadrul Consiliului European, importanţa unor preţuri accesibile la energie și îndepărtarea blocajelor structurale la nivelul rețelelor de transmisie a energiei.
#The Cube. Funcționarii din sport, mai performanți decât sportivii. „Pare a fi un fel de para-ndărăt”
Situația premiilor acordate în Federația de canotaj după Jocurile Olimpice de la Paris a stârnit revoltă în mediul online, acolo unde mulți și-au exprimat frustrarea în momentul în care au înțeles că un contabil poate fi premiat la fel ca un câștigător de medalie olimpică.
Salariul minim pe economie crește de la 1 ianuarie 2025. Peste un milion de salariați vor beneficia de majorare
Salariul minim brut va crește cu 12%, de la 3.700 la 4.050 de lei, începând de anul viitor. Majorarea a fost aprobată de premierul Marcel Ciolacu după întâlnirea cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor.
Programul Rabla pentru tractoare 2024, modificările adoptate de Guvern. Sprijin de până la 55.000 de euro pentru micii fermieri
Micii fermieri pot beneficia de un ajutor de până la 20.000 de euro prin programul ”Rabla pentru tractoare”. Este vorba despre un sprijin nerambursabil, finanțat de Guvern prin fondul de mediu.
Soluții europene pentru reducerea prețului curentului. Miniștrii Energiei discută despre diferențele de preț dintre est și vest
Ce se poate face la nivel european pentru a reduce prețul energiei electrice din Europa de Est va fi astăzi subiect de dezbatere în cadrul consiliului de miniștri de la Luxemburg.
Harta șpăgilor din spitalele românești. Datele sunt colectate de către Ministerul Sănătății, dar nu sunt utilizate
Subiectul șpăgilor în spitalele românești revine în discuție în spațiul public, în contextul în care procurorii DNA îl acuză pe Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, de luare de mită.