BANI
BNR a menținut dobânda-cheie la 6,50% pe an. Anul acesta, banca centrală a redus de două ori dobânda, în iulie și în august
Până în noiembrie, românii cu credite în lei nu mai au motive să spere la reduceri de rate. Iar asta pentru că Banca Națională a României a menținut dobânda-cheie, cea care dă tonul dobânzilor din piață, la 6,50% pe an, după două scăderi în iulie și august.
Modificări propuse la Rabla Plus 2024: voucherul pentru mașini electrice, redus la jumătate
Persoanele care vor să-și cumpere o mașină electrică prin programul Rabla Plus 2024 vor beneficia de un voucher în valoare de 25.500 de lei, redus la jumătate, indiferent de numărul de vehicule uzate predate spre casare, prevede un proiect pus în consultare de Ministerul Mediului.
France Presse: Rusia recurge la un întreg arsenal de tertipuri ingenioase pentru a eluda sancţiunile europene
Uniunea Europeană a lansat deja 14 „pachete" de sancţiuni împotriva Rusiei de la invazia acesteia în Ucraina în 2022, dar aceste măsuri destinate să slăbească „maşina de război" a Kremlinului nu au dat rezultatele scontate.
Nou sistem european de plăți directe. Băncile din UE vor să înlocuiască firmele de carduri din SUA
Paisprezece mari grupuri bancare europene au lansat un nou serviciu de plată digitală. Pe termen lung, ar trebui să permită plata cumpărăturilor online și să înlocuiască marile firme de plăți, majoritatea americane.
Naomi Campbell, acuzată că a risipit banii din donații. Potrivit unei anchete, banii ar fi fost cheltuiți pe hoteluri de lux, spa și țigări
Naomi Campbell este acuzată că a cheltuit banii organizației caritabile- pe care a fondat-o pentru a ajuta oamenii sărmani- pe hoteluri de lux și tratamente spa. O anchetă a scos la iveală că mai puțin de 9% dintre venituri erau donate în scopuri caritabile.
România se află printre statele cu cele mai accesibile credite ipotecare din UE
Rata medie pentru cumpărarea unui apartament cu două camere în Bucureşti a ajuns să deţină o pondere de circa 40% din salariul mediu pe economie la nivel naţional, în scădere de la aproximativ 43%, la finalul anului anterior, arată un raport de specialitate.
România riscă să intre în recesiune, pentru că datoria e prea mare față de venituri. Cheltuielile statului în primele 7 luni
Începem să cheltuim bani din viitor, prin prefinanțarea necesarului. Nu putem acoperi cu împrumuturi interne și atunci România iese tot mai des pe piețele externe. Riscul major este ca, de anul viitor, pensiile și salariile din sectorul public să fie înghețate.
Trei metode pentru a economisi, începând cu ziua salariului. Cât recomandă experții să investim, la început de drum
Există specialiști care pot ajuta cu sfaturi despre cum putem economisi și investi inteligent pentru zile negre. Sau pentru o viață liniștită la pensie. În primul rând, trebuie să avem ce să punem deoparte. Pentru că inflația a erodat veniturile, în ciuda creșterilor de salarii și pensii.
Banca Centrală Europeană reduce dobânzile. Instituția financiară stimulează astfel ieftinirea creditului în zona euro
Banca Centrală Europeană a redus dobânda de referință cu 0,25 de puncte procentuale, până la nivelul de 3,5 la sută, în încercarea de a susține creșterea economică în zona euro.
Când primesc pensionarii pensiile recalculate în conturile bancare. Anunțul făcut de Ministerul Muncii
Pensionari care au ales să le fie transferată pensia în contul bancar primesc joi pensiile recalculate, în condițiile în care banii au fost virați cu o zi în urmă către instituțiile bancare.
Ordinul împotriva înșelătoriei la raft, numită shrinkflation, publicat în Monitorul Oficial. Ce trebuie să facă cei care au același preț la produse cu gramaje reduse
Într-o lună de acum înainte, vom găsi în magazine etichete speciale în dreptul produselor care au gramaj mai mic, dar preț neschimbat.
Amnistia fiscală, pe masa Guvernului. Banii datorați de rău platnici, șterși de Executiv
Amnistia fiscală, pusă la cale de PSD și PNL, poate deveni oficială de miercuri. Românii care au datorii la stat vor putea fi scutiți chiar și de 50% din sumă dacă achită o parte dintre bani până la 25 noiembrie 2024.
Guvernul va plăti în rate creșterile uriașe de salarii. ÎCCJ și Parchetul General au decis majorarea retroactivă a salariilor cu 25%, începând cu 2018
Ministerul de Finanțe va plăti în rate creșterile de salarii ale judecătorilor și procurorilor. Asta după ce Înalta Curte și Parchetul General au decis să majoreze retroactiv toate veniturile cu 25%, începând cu 1 ianuarie 2018.