LIFESTYLE
FOTO | Bijuterii din trotinete reciclate. Cum arată brățările, cerceii și pandantivele „Hardwear”
Bolt a încheiat un parteneriat cu celebrul designer estonian Tanel Veenre, pentru a transforma trotinetele electrice care şi-au depăşit ciclul vieţii într-o colecţie de cercei, brăţări şi pandantive.
VIDEO: Cum s-a văzut eclipsa totală de Lună din 8 noiembrie
A doua eclipsă totală de Lună din acest an a avut loc marți. Eclipsa a fost vizibilă în toată America de Nord în orele de dinainte de răsărit - cu cât mai la vest, cu atât mai bine - și în Asia, Australia și restul Pacificului după apusul soarelui.
Studiu | Sângele cultivat în laborator, o soluție pentru pacienții care depind de transfuzii
Cercetătorii din Marea Britanie spun că au injectat pentru prima dată în oameni sânge cultivat în laborator. Aceștia studiază cât de mult pot rezista aceste celule sanguine cultivate în laborator în comparație cu cele produse în corpul uman.
Cum pot fi controlate și oprite coșmarurile și de ce cauzează demență
Abidemi Otaiku, doctor și cercetător în neurologie la Universitatea din Birmingham analizează în ultimul său studiu "Visele stresante, declinul cognitiv și riscul de demență" legătura dintre coșmarurile recurente și instalarea prematură a demenței.
Ora de iarnă 2022. În weekend se schimbă ora și se face trecerea la Timpul Legal Român
În ultima duminică din luna octombrie, România trece la ora de iarnă, adică revine la Timpul Legal Român, ora standard a Europei de Est + 2 UTC. Mai exact, schimbarea orei are loc în noaptea de 29 spre 30 octombrie, când ora 4:00 devine ora 3:00.
Focul lui Sumedru - o tradiție păstrată de peste 2.000 de ani. Ceremonialul marchează începutul noului an pastoral
O tradiție veche de peste 2.000 de ani este păstrată în mai multe zone din țară. Focul lui Sumedru sau Focul de Sânmedru are loc în fiecare an în noaptea de 25 spre 26 octombrie, înaintea sărbătorii Sfântului Dimitrie, apărătorul păstorilor.
Modul în care religia influențează lumea modei. Designeri populari arată o deschidere către credința maselor
Hainele religioase reprezintă una dintre modalitățile prin care se conservă și dau mai departe credința și tradițiile unui popor. Oarecum la pol opus în raport cu moda, care prin definiție este dinamică și schimbătoare.
Avertisment ONU, de ziua mondială a alimentației: Milioane de oameni nu își permit să mănânce
Milioane de oameni din întreaga lume nu îşi permit să se hrănească așa cum trebuie și astfel se află în mare risc de insecuritate alimentară şi malnutriţie. Este avertismentul lansat de Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură.
Cercetare: Urșii care hibernează ar putea deține secretul tratării diabetului la oameni
Chiar înainte de sezonul de hibernare, urșii bruni mănâncă mult – până la 20.000 de calorii zilnice, suficiente pentru a lua aproximativ patru kilograme în fiecare zi. Și apoi abia se mișcă, luni de zile.
STUDIU: Mâncatul la ore târzii te face mai flămând și crește riscul de obezitate
Un nou studiu a descoperit că mâncatul la ore târzii în timpul nopții crește foamea, reduce arderea caloriilor și este de fapt capabil să modifice metabolismul adulților supraponderali sau obezi, mărindu-ne grăsimea corporală.
Cum citim corect etichetele alimentelor. „A se utiliza până la data de” nu înseamnă că trebuie să aruncăm mâncarea
Pe măsură ce în întreaga lume se conștientizează problema risipei de alimente, un nou factor influențator atrage atenția: eticheta cu mențiunea „a se consuma de preferință înainte de”. Uniunea Europeană este așteptată să anunțe o revizuire a legilor sale privind etichetarea până la sfârșitul anului.
Sober October 2022: O lună fără alcool poate îmbunătăți calitatea vieții. Iată toate motivele pentru care trebuie să încerci acest trend
Dacă anul trecut ți s-a părut stresant, nu ești singurul care crede asta. Pe lângă noi provocări, cum ar fi munca de acasă sau imposibilitatea de a-i vedea pe cei dragi, este posibil să fi observat și o creștere a sentimentelor de plictiseală, singurătate sau anxietate .
Tot mai mulți români suferă de insomnie. Ce probleme cauzează lipsa somnului și cum le putem preveni
Aproximativ 16% dintre români suferă de insomnie cronică, spun cele mai recente studii. Probleme cu somnul au însă mult mai mulți, spun medicii. Specialistii avertizează că lipsa odihnei generează probleme de memorie și concentrare, schimbări de dispoziție, obezitate și chiar diabet.
Sfaturi pentru a ne întări sistemul imunitar. Care sunt cele mai bune alimente pentru corpul nostru
Din dorinţa de a ne pregăti organismul pentru sezonul rece încercăm de multe ori soluţii extreme, de la cocktail-uri de vitamine la diete de detoxifiere, cele mai multe dintre aceste metode fiind total ineficiente.
Distracție de vacanță în taberele urbane. O soluție pentru părinții ocupați
Taberele urbane au prins avânt și în România. Pe timpul vacanței, copiii pot participa la activități în aer liber chiar în orașul în care locuiesc. În același timp, soluția le oferă părinților timp pentru a merge la serviciu sau a-și rezolva diverse treburi, atunci când grădinițele sunt închise.