LIFESTYLE
Modul în care religia influențează lumea modei. Designeri populari arată o deschidere către credința maselor
Hainele religioase reprezintă una dintre modalitățile prin care se conservă și dau mai departe credința și tradițiile unui popor. Oarecum la pol opus în raport cu moda, care prin definiție este dinamică și schimbătoare.
Avertisment ONU, de ziua mondială a alimentației: Milioane de oameni nu își permit să mănânce
Milioane de oameni din întreaga lume nu îşi permit să se hrănească așa cum trebuie și astfel se află în mare risc de insecuritate alimentară şi malnutriţie. Este avertismentul lansat de Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură.
Cercetare: Urșii care hibernează ar putea deține secretul tratării diabetului la oameni
Chiar înainte de sezonul de hibernare, urșii bruni mănâncă mult – până la 20.000 de calorii zilnice, suficiente pentru a lua aproximativ patru kilograme în fiecare zi. Și apoi abia se mișcă, luni de zile.
STUDIU: Mâncatul la ore târzii te face mai flămând și crește riscul de obezitate
Un nou studiu a descoperit că mâncatul la ore târzii în timpul nopții crește foamea, reduce arderea caloriilor și este de fapt capabil să modifice metabolismul adulților supraponderali sau obezi, mărindu-ne grăsimea corporală.
Cum citim corect etichetele alimentelor. „A se utiliza până la data de” nu înseamnă că trebuie să aruncăm mâncarea
Pe măsură ce în întreaga lume se conștientizează problema risipei de alimente, un nou factor influențator atrage atenția: eticheta cu mențiunea „a se consuma de preferință înainte de”. Uniunea Europeană este așteptată să anunțe o revizuire a legilor sale privind etichetarea până la sfârșitul anului.
Sober October 2022: O lună fără alcool poate îmbunătăți calitatea vieții. Iată toate motivele pentru care trebuie să încerci acest trend
Dacă anul trecut ți s-a părut stresant, nu ești singurul care crede asta. Pe lângă noi provocări, cum ar fi munca de acasă sau imposibilitatea de a-i vedea pe cei dragi, este posibil să fi observat și o creștere a sentimentelor de plictiseală, singurătate sau anxietate .
Tot mai mulți români suferă de insomnie. Ce probleme cauzează lipsa somnului și cum le putem preveni
Aproximativ 16% dintre români suferă de insomnie cronică, spun cele mai recente studii. Probleme cu somnul au însă mult mai mulți, spun medicii. Specialistii avertizează că lipsa odihnei generează probleme de memorie și concentrare, schimbări de dispoziție, obezitate și chiar diabet.
Sfaturi pentru a ne întări sistemul imunitar. Care sunt cele mai bune alimente pentru corpul nostru
Din dorinţa de a ne pregăti organismul pentru sezonul rece încercăm de multe ori soluţii extreme, de la cocktail-uri de vitamine la diete de detoxifiere, cele mai multe dintre aceste metode fiind total ineficiente.
Distracție de vacanță în taberele urbane. O soluție pentru părinții ocupați
Taberele urbane au prins avânt și în România. Pe timpul vacanței, copiii pot participa la activități în aer liber chiar în orașul în care locuiesc. În același timp, soluția le oferă părinților timp pentru a merge la serviciu sau a-și rezolva diverse treburi, atunci când grădinițele sunt închise.
Italia: Ai putea fi plătit cu 15.000 de euro pentru a te muta în Sardinia. Care sunt condițiile?
Dacă v-ați dorit vreodată să vă mutați pe o insulă însorită, acum aveți ocazia. Sardinia oferă oamenilor o sumă uriașă, de 15.000 de euro, pentru a se muta. Insula italiană, a doua ca mărime din Marea Mediterană, se mândrește cu plaje fine, cer albastru și ape turcoaz.
Mâinile care modelează albul. Povestea Mariei Rădulescu, ipsosar de peste jumătate de secol
Are 86 de ani. Este ipsosar, o profesie pe cale de dispariție. Lucrează cu ipsos de peste jumătate de secol, într-un atelier mic, pe strada Griviței, în București. Mâinile îi sunt mereu albe, de la pulbere.
Studiu: Femeile vegetariene sunt mai predispuse la fracturi de șold
O dietă pe bază de plante ar putea fi bună pentru sănătate, precum și pentru planetă, dar oamenii de știință avertizează că femeile vegetariene sunt mai predispuse la fracturi de șold mai târziu în viață decât cele care mănâncă în mod regulat carne și pește.
Salata de roșii cu brânză și pâinea înmuiată în sos, plăcerea culinară vinovată a românilor. Ce ne sfătuiec nutriționiștii
Există câteva arome culinare care ne stârnesc emoții puternice și ne întorc în anii copilăriei: mirosul de pâine prăjită pe plită, vinetele puse la copt sau mirosul unei roșii din grădina bunicii. Nu este de mirare atunci de ce ne place atât de mult, vara, salata de roșii.
Concediul de menopauză, următorul pas pentru a sprijini angajatele care se confruntă cu simptome
Femeile au fost rușinate și stigmatizate cu privire la menopauză timp de secole, fiind făcute să simtă că momentul care marchează sfârșitul ciclurilor menstruale corespunde, de asemenea, cu sfârșitul tinereții și chiar al valorii lor.