ȘCOALĂ
Vânzarea energizantelor ar putea fi interzisă copiilor. Ce amenzi riscă magazinele care nu vor respecta legea
Minorii nu vor mai putea să cumpere băuturi energizante și sucuri care conțin cel puțin două ingrediente cu efect de stimulare a sistemului nervos central. Asta dacă un proiect adoptat de Senat va trece și de votul deputaților.
Istoria comunismului, predată la școală. Elev: ”România modernă este un rezultat al comunismului. M-a șocat faptul că oamenii l-au acceptat”
Istoria comunismului va deveni materie obligatorie la liceu din 2025, a anunțat ministrul Educației. În prezent, aceasta este un opțional, iar elevii, profesorii și experții spun că studierea comunismului în toate școlile din România este importantă.
Controverse după implementarea noii formule de acordare a burselor de merit. Elevi cu medii de 1.50 ajung să fie ”răsplătiți” pentru notele slabe
Un elev de la o școală din Prahova a reușit să primească bursă de merit cu media 4,59. Situația a avut loc la Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești.
Tichete pentru elevii din familii cu venituri mici, acordate de Guvern. Ce valoare au și la ce pot fi folosite
Guvernul a anunțat că va acorda tichete elevilor care provin din familii cu venituri mici, începând cu anul școlar 2023-2024. Măsura va aplica timp de patru ani și este finanțată din fonduri europene.
Raluca Mariana Cosma, directorul anului 2023. A reușit să atragă fonduri de peste o jumătate de milion de euro pentru școala pe care o conduce
Reducerea abandonului, inovarea școlilor cu ultimele tehnologii și atragerea de fonduri de sute de mii de euro pentru proiecte educaționale au transformat mai multe școli în exemple de bună practică.
Programele europene de studii, utile pentru tineri. Student: Am avut niște task-uri ca la un loc normal de muncă
Programele europene pentru studii pentru tineri sunt destul de puțin cunoscute la noi, deși vin cu avantaje de necontestat pentru studenți. România nu reușește să atingă totuși targeturile stabilite de Uniunea Europeană.
Tehnologia rezolvă povara ghiozdanelor grele ale elevilor. Ligia Deca: ”Mă aștept că după 1 ianuarie să vedem clasele schimbate”
Ministrul Educației susține că povara ghiozdanelor grele ale elevilor poate fi rezolvată de tehnologie. Ligia Deca a declarat, pentru Euronews, că 100 de școli vor fi dotate după 1 ianuarie cu echipamente moderne.
Proiect: Educație nutrițională în școli. Disciplina ar putea fi predată elevilor de gimnaziu
Copiii ar putea fi învățați la școală să mănânce sănătos. Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport, Gabriel Toncean, a anunțat că va depune un proiect de introducere a educației nutriționale în școli.
Mamele minore care vor merge la şcoală vor primi bursa de 700 de lei
Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat vineri, la Târgu Jiu, la o dezbatere privind abandonul şcolar organizată de CONAF, că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.
Un medic școlar poate ajunge să aibă în grijă și peste 2.000 de elevi în orașele mari
În România, avem un medic școlar la aproximativ 6-7 unități de învățământ. Acesta poate ajunge să aibă în grijă și peste 2.000 de elevi în orașele mari. Asta pentru că domeniul nu este bine finanțat și nu reușește să atragă tineri absolvenți de medicină, spun experții.
Lupta politicienilor cu drogurile, doar pe hârtie și departe de realitatea din școli
Un deputat PNL cere introducerea unei materii noi în școli care să îi învețe pe copii despre pericolul consumului de droguri. Inițiativa este criticată de reprezentanții societății civile. Elevii, profesorii și experții spun despre această propunere că este doar o declarație politică fără substanță.
Lupta cu drogurile din școli, pierdută de politicieni. 20% dintre tineri au consumat droguri cel puțin o dată
Politicienii români se întrec în declarații în care își pasează responsabilitatea pentru lupta cu drogurile, și admit că în ce privește prevenția cel puțin, lupta a fost deja pierdută.
Fără corn și lapte, deocamdată, în școli. Elevii din Brașov au început anul școlar fără masa de prânz asigurată de stat
Din nou în România anul școlar a început, dar unele programe guvernamentale destinate elevilor nu sunt încă funcționale. Unul dintre acestea - "Cornul și laptele", cel care ar fi trebuit să le asigure elevilor, mai ales celor din zonele defavorizate, o masă pe zi.
Kelemen Hunor: Ideea testării antidrog în școli este populism. Ești pe o cale greșită
Testarea elevilor pentru droguri în școli este o măsură populistă adusă de politicieni în spațiul public. Această testare este imposibil de realizat în practică și nu poate rezolva problema consumului de droguri.
Biroul primarului, sală de clasă pentru elevi. 450 de elevi din Azuga sunt nevoiți să învețe în spații neconvenționale
Cursuri în biroul primarului, dar și în alte locuri neconvenționale pentru 450 de elevi de la Școala Gimnazială și Liceul Teoretic din Azuga. Măsura a fost luată pentru că cele două unități de învățământ se află în plin proces de renovare.
Daniel Funeriu, după ce subiectul consumului de droguri în școli va fi discutat în CSAT: Îl bagă ca să mai scoată niște hârțoage
Daniel Funeriu a criticat, în direct la Euronews România, decizia președintelui Klaus Iohannis de a include subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT)
A început școala și pentru copiii ucraineni. Numărul elevilor crește, sălile de clasă rămân aceleași
Clase cu peste 30 de elevi în bănci și profesori fără cancelaria transformată în sală de curs. Se întâmplă în Brașov, unde anul acesta sunt înscriși peste 91.000 de elevi, cu 1.200 mai mult comparativ cu anul 2022. Printre aceștia și 700 de copii ucraineni.
Cum ar putea fi prevenit consumul de droguri în rândul elevilor. Fost ministru: MAI ar trebui să organizeze patrule în fața școlilor
Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, a declarat, la Euronews România, că autoritățile ar trebuie să pună accent pe măsuri de prevenția pentru a stopa consumul de droguri în școli.
Festivitate cu discursuri politicianiste. Oamenii politici promit reforma sistemului educațional, dar problemele rămân
În România, prima zi din noul an școlar nu înseamnă doar emoțiile elevilor, ci și buchetele de flori pentru profesori și discursurile motivaționale ale autorităților. Numai că impactul unor expresii des întâlnite este tot mai redus în rândul tinerilor.