ȘCOALĂ
Ciucă îi îndeamnă pe olimpici să revină în România după ce vor studia în străinătate: ”Să vă gândiţi de unde aţi plecat”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut un mesaj pentru elevii olimpici care merg să studieze în străinătate, în cadrul unui eveniment desfășurat la Teatrul Naţional "I. L.Caragiale"
Dezastrul PISA: România, statul cu cea mai mare diferență între elevii de la oraș și cei din mediul rural
Rezultatele de la testele PISA ne arată din nou cum a evoluat România educată. Suntem penultimii în Uniunea Europeană. Elevii români stau mai prost acum la Matematică decât în 2018 și sunt la același nivel la Lectură și Științe.
Ministerul Educației dă vina pe pandemie pentru rezultatele dezastruoase de la testele PISA. ”Confirmă încă o dată polarizarea societății”
România este pe penultimul loc în rândul țărilor UE în clasamentul PISA 2022, potrivit rezultatelor prezentate astăzi de Ministerul Educației. Elevii români stau mai prost la Matematică decât în 2018 și sunt la același nivel la Lectură și Științe.
Eleva de 16 ani din Oradea care și-a înjunghiat pedagogul, de față cu mama ei, a fost arestată pentru tentativă de omor
Eleva de 16 ani care l-a înjunghiat pe pedagogul de la internatul Colegiului Tehnic "Traian Vuia" din Oradea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Acuzația care i se aduce adolescentei este de tentativă de omor. Anul trecut, în școlile din Români au avut loc 10.000 de acte de violență.
Oră de astronomie, predată sub cerul înstelat. Elevii au învățat despre Sistemul Solar cu telescopul în față
Elevii unei școli gimnaziale din Capitală au învățat astronomie chiar la școala lor, unde le-a fost adus un telescop. Copiii au participat la o oră de astronomie predată Adrian Șonka, coordonatorul Observatorului Astronomic București.
UPDATE Toate școlile și grădinițele din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea sunt închise luni, 27 noiembrie
Toate școlile și grădinițele din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea vor fi închise luni, 27 noiembrie 2023, anunță Ministerul Educației, din cauza vremii, potrivit Edupedu.ro.
Harry Potter „profesor” la clasa a VI-a. Sistemul Cambridge aduce calculatoare 3D și literatură fantastică la clase
Cum ar fi ca elevii să învețe engleză cu ajutorul lui Harry Potter și științe folosind calculatoare cu tehnologie 3D? Nu este basm, ci realitate. Tehnicile, dezvoltate de experții de la Cambridge, au ajuns și în România, spre încântarea copiilor care au șansă să învețe în acest mod.
Cum atragem fetele către domeniul informaticii? Procentul de femei din România care lucrează în IT&C, peste media europeană
Aceasta a fost întrebarea lansată azi de emisiunea Euroeducația către invitații din platou: Elisabeta Moraru, country director Google România, Alin Chiriac, fondator Asociația Adfaber și Letiția Soare, elevă la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” și voluntar Adfaber.
Programare și robotică, de la clasa a II-a. Un învățător de la o școală din mediul rural predă cu cele mai noi tehnologii
Elevii de la o școală din mediul rural învață programare și robotică încă de la clasa a II-a. Este inițiativa unui învățător pasionat de tehnologie care a adaptat orele de la școală astfel încât să le transmită elevilor cele mai noi cunoștințe și abilități, pe înțelesul lor.
Cum învățăm copiii să citească de mici. Alice Sharp, educator britanic: Trebuie să le arătăm vizual ceea ce citesc ca să-și poată imagina
Educația se face cu trei elemente cheie: curiozitate, entuziasm și comunicare. Acestea sunt fundația unui început bun de cât mai devreme posibil, potrivit lui Alice Sharp, expert britanic renumit în domeniul educației timpurii.
Fost ministru al Educației, despre bursele de merit: Mesajul ministerului este că nu contează cât de mult muncești, contează unde te așezi
Acordarea burselor de merit și elevilor care au medii sub 5 este o aberație a legilor educației și este doar începutul, spune fostul ministru al Educației Mircea Miclea, într-un interviu pentru Euronews România.
Meditații și mese calde gratuite pentru copii. România are cei mai mulți copii în risc de sărăcie din Europa
România are cei mai mulți copii în risc de sărăcie din Uniunea Europeană. Unul din 4, potrivit datelor ”Salvați copiii”. Iar Situația materială precară are consecințe directe asupra educației lor.
Laptele și cornul, abia din ianuarie. Programul care le aduce copiilor o gustare la școală are mari întârzieri
Programul Laptele și cornul nu a ajuns nici până acum în școli, iar situația pare să fie generalizată în țară. Problema este una birocratică, iar niciunul dintre cele trei ministere responsabile nu a centralizat o situație la zi și își pasează responsabilitatea de la unul, la altul.
35% dintre copii, victime ale agresiunii la școală. Programul anti-bullying al organizației Salvați Copiii ar putea fi preluat la nivel național
Sute de educatori români învață cum să prevină bullying-ul de la vârste foarte fragede printr-un program dezvoltat de Fundația Maria și de ong-ul Salvați Copiii din Danemarca.
Meditații și mese calde gratuite pentru copii. România are cei mai mulți copii în risc de sărăcie din Europa
România are cei mai mulți copii în risc de sărăcie din Uniunea Europeană. 41,5% se află în situația aceasta, potrivit datelor Salvați copiii. Situația materială precară are consecințe directe asupra educației lor.
Vânzarea energizantelor ar putea fi interzisă copiilor. Ce amenzi riscă magazinele care nu vor respecta legea
Minorii nu vor mai putea să cumpere băuturi energizante și sucuri care conțin cel puțin două ingrediente cu efect de stimulare a sistemului nervos central. Asta dacă un proiect adoptat de Senat va trece și de votul deputaților.
Istoria comunismului, predată la școală. Elev: ”România modernă este un rezultat al comunismului. M-a șocat faptul că oamenii l-au acceptat”
Istoria comunismului va deveni materie obligatorie la liceu din 2025, a anunțat ministrul Educației. În prezent, aceasta este un opțional, iar elevii, profesorii și experții spun că studierea comunismului în toate școlile din România este importantă.
Controverse după implementarea noii formule de acordare a burselor de merit. Elevi cu medii de 1.50 ajung să fie ”răsplătiți” pentru notele slabe
Un elev de la o școală din Prahova a reușit să primească bursă de merit cu media 4,59. Situația a avut loc la Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești.