SCHIMBĂRI CLIMATICE
Recordul de temperatură de luni a fost bătut marți. Temperatura medie pe glob a fost de 17,18 grade Celsius
Marți a fost cea mai călduroasă zi din istoria măsurătorilor, adică mai mult de o sută de ani. Temperatura medie pe glob a depășit recordul de luni și a ajuns la 17, 18 grade Celsius.
Munca în exterior, interzisă în Beijing. Capitala Chinei înregistrează o serie de 10 zile cu temperaturi record
Luna iunie a fost cea mai caldă din istorie, anunță observatorul european al climei. Temperaturile au depășit recordurile în nord-vestul Europei, iar în restul lumii au fost mai mari decât cele obișnuite.
Protest al activiștilor de mediu la summit-ul climatic de la Paris. Manifestanții cer să fie respectat principiul „cel care poluează, plătește”
Conferința, prezidată de președintele Emmanuel Macron, are ca scop stabilirea unor măsuri concrete pentru a ajuta țările sărace să facă față fenomenelor extreme provocate de schimbările climatice.
STUDIU. Schimbările climatice ar putea face ca mușcăturile de câini să fie mai frecvente
Schimbările climatice ar putea face ca mușcăturile de câini să devină mai frecvente, avertizează un nou studiu. Potrivit cercetării efectuate de Harvard Medical School, câinii au cu 11% mai multe șanse de a ataca oamenii în zilele cu niveluri mai ridicate de ultraviolete.
Fenomenul ”El Niño” a început. Ce este și ce impact are asupra lumii
Fenomenul meteorologic ”El Niño” a început în Oceanul Pacific. Cercetătorii americani avertizează că ne-am putea confrunta cu temperaturi record în mai multe regiuni din lume, în condițiile în accentuarea încălzirii globale provoacă schimbări climatice.
FOTO. Poluarea cu plastic sufocă râul Drina din Bosnia. În fiecare an, din râul Drina sunt scoși 15.000 de metri cubi de gunoaie
De mai bine de 20 de ani, deșeurile aruncate în râurile care curg prin trei state balcanice se adună în spatele unei bariere de gunoi de pe râul Drina din Bosnia.
Germania face apel la solidaritate în lupta împotriva schimbărilor climatice
Delegații din aproape 40 de țări s-au reunit la Berlin pentru dialogul climatic. Reuniunea pune bazele conferinței climatice, care va avea loc în Dubai la finalul anului. Activiștii cer eliminarea combustibililor fosili și creșterea ajutorului pentru țările sărace afectate de încălzirea globală.
Parlamentul European aprobă un mega-pachet de măsuri UE privind clima
Parlamentul European a făcut marți un mare pas înainte în lupta împotriva schimbărilor climatice, după ce a aprobat cinci acte legislative din cadrul pachetului Fit for 55, care vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030.
O nouă materie opțională pentru elevi. Ministerul Educației a aprobat programa pentru ''Educaţie pentru schimbările climatice''
Programa şcolară pentru disciplina opţională "Educaţie pentru schimbările climatice", adresată elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a a fost aprobată de Ministerul Educației.
Creșterea nivelului mării: amenințarea mai puțin vizibilă care poate duce la dispariția unor state
Creșterea nivelului global al mării este mai puțin vizibilă cu ochiul liber decât multe alte efecte ale schimbărilor climatice. Dar aceasta, ca și alte probleme, s-a accelerat semnificativ în ultimele decenii.
Care sunt regiunile europene cele mai expuse riscului de inundații
Un nou studiu a dezvăluit care sunt țările europene cele mai expuse riscului schimbărilor climatice. Milano, Veneția, Anvers, Hanovra și Lille se numără printre cele mai vulnerabile orașe din Europa, potrivit Cross Dependency Initiative.
Cea mai caldă lună ianuarie din istoria măsurătorilor în România. Recordul: 22,5 grade Celsius pe 18 ianuarie
Maxima absolută a fost înregistrată pe 18 ianuarie la Turnu Măgurele, 22,5 grade Celsius. Conform ONU, ultimii opt ani au fost cei mai călduroși din istoria omenirii și încălzirea globală se accelerează.
Studiu: Temperatura oceanelor din toată lumea continuă să crească până la niveluri record
Un studiu recent arată că oceanele din toată lumea continuă să ajungă la temperaturi record, în condițiile în care anul 2022 a fost cel mai călduros din istorie, conform unui studiu recent, transmite joi agenţia Xinhua.
Peșterile de gheață din Islanda sunt incredibile, dar ghețarii „se topesc ca și cum nu ar exista ziua de mâine”
„Peșterile de gheață” sunt un spectacol de admirat cu un albastru aproape nefiresc de pur. Vara, când ghețarul se retrage, acest peisaj înghețat se modifică, iar iarna apar noi peșteri. Schimbările climatice micșorează ghețarii islandezi mai repede decât se pot reface.