ARTE
Artă din manichiură. Cum reușesc doi artiști din România să creeze unghii false cu design-uri unicate: „Fiecare dintre clienții noștri are o imaginație minunată”
Culori, modele și texturi diferite, toate îmbinate pe aceeași pânză. Istoria unghiilor colorate nu este una simplă, ci a reprezentat un simbol în mai multe culturi. Astăzi, îngrijirea manichiurii a evoluat în adevărate piese de artă.
Coroana Reginei Maria, adusă la Iași în premieră: Va fi expusă la Palatul Braunstein
Coroana Reginei Maria, purtată la încoronarea Regelui Ferdinand în 1922, poate fi admirată pentru prima dată la Iași! Celebra podoabă va sta la Palatul Braunstein din centrul orașului, timp de o lună. Așa că poate fi văzută acolo și pe 10 mai, de Ziua Regalității.
Iulian Postelnicu, cel mai bun actor într-un rol secundar în filmul ”Libertate”. A vrut să se întâlnească cu militarul pe care l-a interpretat. ”Persoana trăiește”
Câștigător al Premiului Gopo, actorul Iulian Postelnicu a povestit în direct la Euronews România despre personajul din filmul „Libertate” pentru care a fost desemnat cel mai bun actor într-un rol secundar
Alma-Nicole Boiangiu: “Cine termină astăzi actoria trebuie să fie ca un magician care scoate mai multe surprize din pălărie”
Alma-Nicole își trăiește pasiunea pentru muzică și teatru încă din copilărie, iar studiile la Conservator și UNATC au definit-o drept o artistă completă, care îmbină acum arta muzicală cu cea teatrală.
Pierdut și regăsit, un tablou semnat de Gustav Klimt s-a vândut cu 30 de milioane de euro. Povestea „domnişoarei Lieser”, un mister
Unul dintre tablourile artistului austriac Gustav Klimt, „Portretul domnișoarei Lieser”, despre care se crede că a fost pierdut vreme îndelungată, a fost găsit la Viena, iar miercuri a fost adjudecat pentru 30 de milioane de euro.
INTERVIU: Jean Gavril: “Eu sunt în slujba oamenilor care se conectează cu muzica mea”
Jean Gavril și-a făcut debutul în peisajul muzical în 2004, odată cu piesa "Nebun de legat", care a marcat începutul călătoriei artistice. Pe parcursul celor 10 ani de carieră, Jean a avut numeroase colaborări cu artiști precum Feli, DOC și NOSFE.
Picturi uimitoare, descoperite în Pompei. Arheologii au găsit portretele lui Paris și al Elenei, din legenda războiului troian
Mai multe picturi murale ce prezintă scene din legenda Războiului Troian au fost descoperite în situl arheologic din Pompei, aflat în apropiere de Napoli. Vechiul oraș roman a fost îngropat după o erupție a vulcanului Vezuviu în anul 79.
Detalii puțin știute din viața Principelui Nicolae, dezvăluite de istoricul Diana Mandache. Momentul în care a vrut să-l împuște pe Carol al II-lea
Principele Nicolae, fratele Regelui Carol al II-lea, a fost înhumat la Necropola Regală de la Curtea de Argeș. Rămășițele sale au fost aduse din Lausanne (Elveția).
INTERVIU. Dan Amariei, solistul trupei OCS: “După aproape 100 de piese este foarte complicat să nu te repeți”
Omul cu Șobolani sau OCS este o trupă de rock alternativ care și-a făcut debutul în peisajul muzical în anul 1997. De la "Ne punem în cap" și până la "Fabrica de Păpuși", OCS a lansat 8 albume si continuă să fie un nume de referinta în industrie.
Eugene Ionesco, jucat de zeci de mii de ori la Paris: ”Lecția” și ”Cântăreața cheală” se joacă la Theatre de la Huchette din 1957
Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la moartea dramaturgului Eugen Ionescu. Piesele sale de teatru sunt jucate în întreaga lume, iar două dintre acestea sunt în topul longevității, la Paris. Se joacă de 67 de ani, iar unii pasionați au revăzut piesa ”Cântăreața cheală” chiar și de...sute de ori.
Au înflorit cireșii în Japonia, iar lumea se adună în parcuri doar ca să-i privească ore în șir - FOTO
E dovada că japonezii celebrează frumusețea în forma ei cea mai simplă. Că pot să primească mult din puțin, cum ar fi simplul privit al unor flori de cireș, o tradiție pe care niponii o sărbătoresc cu bucurie în fiecare primăvară.
Top 12 expoziții de artă fascinante din Europa pe care trebuie să le vizitezi în vacanța de primăvară
Europa este o adevărată comoară atunci când vorbim despre expoziții de artă de top. Primăvara aceasta, multe muzee și galerii din Europa găzduiesc expoziții impresionante pe care le puteți vizita în timpul vacanțelor.
GALERIE FOTO. Capodopere microscopice: cum arată cele mai mici sculpturi din lume, realizate în gaură de ac
Când era mic, unii învățători i-au spus că n-o să facă nimic în viață, dar acum, britanicul Willard Wigan este un artist apreciat în toată lumea pentru creațiile lui microscopice, lucrate manual în gaura acelor de cusut sau chiar pe o geană de om.
INTERVIU. Prima Dragoste: “Pentru mine, muzica este o zână cu floricele în cap”
Alexandra Cebotar, cunoscută sub numele de Prima Dragoste, aduce o notă proaspătă în muzica rock și indie pop, cu elemente folclorice. Primul său EP, Epigraf, a fost lansat în 2022 și reprezintă radiografia ei ca artist și, totodată, un moment de maturizare în cariera sa.
Cui îi este frică de ”Maestrul și Margareta”. Noua ecranizare a celebrului roman a atras atenția propagandiștilor pro-Putin: Regizorul, numit ”agent străin”
În luna ianuarie a acestui an, în cinematografele din Rusia a fost lansată o nouă peliculă, adaptare a faimosului roman ”Maestrul și Margareta”. Cartea a fost interzisă în perioada Rusiei Sovietice conduse de Stalin. Iar acum, noua ecranizare a fost urmărită de milioane de oameni, în spațiul rus.
INTERVIU. Dan Byron: “Meditația este un mijloc de a ne face să fim mai prezenți. Albumul “Efemeride” începe cu o piesă despre meditație”
Daniel Radu, cunoscut ca Dan Byron a înființat trupa de rock alternativ - progresiv byron în 2006. “Efemeride”, albumul lansat în 2023, reprezintă cel de-al optulea album al trupei.
Shakespeare și Corul Madrigal. Sau când actoria și muzica se unesc într-un spectacol plin de emoție
Corul Madrigal este cu siguranță una dintre bucuriile culturale ale României. Dacă ajungi la un spectacol al impresionantului cor, este imposibil să nu fii cu adevărat uluit. Acum, la început de primăvară, Madrigal pregătește un nou eveniment.
Ne ajută un film-documentar să înțelegem cât mai corect istoria prezentului?
Diferența dintre adevărat și fals se pierde, de obicei, în uriașa pânză a Internetului. Ce mai înseamnă a reda cu acuratețe un eveniment sau informațiile venite de pe front? Documentarele au la îndemână acest instrument al autenticului.
Omagiu adus lui Constantin Brâncuși la Craiova: Expoziții, evenimente culturale și dezvăluiri despre viața și opera sculptorului
De ziua lui Brâncuși, zeci de elevi și profesori, dar și alți pasionați de artă care au vrut să îi aducă un omagiu marelui sculptor, au trecut pragul Muzeului de Artă din Craiova. Aici sunt expuse o parte din operele sale de la începutul carierei.
„Bustul unui patron de restaurant”, operă a lui Constantin Brâncuși, expusă în premieră în România
19 februarie, Ziua Națională Constantin Brâncuși, este marcată anul acesta prin expunerea unei lucrări a sculptorului considerată pierdută și redescoperită anul trecut. „Bustul unui patron de restaurant”, așa cum este cunoscută, poate fi văzută în premieră în România.
Un român celebru s-a născut pe 29 februarie: Jean Negulesco, regizor apreciat la Hollywood, dar prea puțin în România
Un român celebru s-a născut pe 29 februarie. Este regizorul cunoscutului film „Cum să te căsătorești cu un milionar”. Criticii l-au plasat printre primii zece regizori ai Hollywood-ului în secolul trecut. Cu toate acestea, Jean Negulesco este foarte puțin cunoscut în ţara de origine.