Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Regele nu moare". Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, protagoniști într-un album foto inedit

"Regele moare". Este o piesă celebră de teatru. La București, spectacolul s-a jucat cu casa închisă în ultimii ani. Iar acum, protagoniștii piesei, Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, pot fi admirați și în afara scenei. Mai exact, prin obiectivul unui aparat de fotografiat. Povestea de pe scenă, dar și din culise, sunt ambele prezente în paginile unui album special.

"Regele nu moare". Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, protagoniști într-un album foto inedit

Actorii Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, protagoniști în superba punere în scenă a piesei, la Teatrul Național din București, s-au întâlnit cu publicul, chiar de Ziua Regalității, dar într-un cu totul alt context.

Din 2017 până în 2024, Florin Ghioca a realizat mii de fotografii în timpul spectacolului "Regele moare". A fost, așa cum spune chiar el, martorul "aproape" nevăzut din istoria acestei reprezentații.

Toate aceste imagini sunt acum o frumoasă poveste, în paginile unui album.

Florin Ghioca, fotograf, autor al albumului "Regele nu moare": "Ca fotograf al Teatrului Național, am acces la lucrurile la care publicul nu este de obicei și atunci surprind și emoțiile actorilor și pregătirile și felul în care intră în personaj. Este un moment incredibil momentul când se detașează de ei înșiși și intră în pielea personajului. Văd emoție, văd stări, văd talent, văd har, văd iubirea lor față de teatru, văd disciplina marilor actori pe scenă."

VEZI GALERIA
14 imagini

Victor Rebengiuc, actor: "Este o carte cu poze despre spectacolul ăsta. Mie îmi face plăcere, pentru că nu prea mai pot să citesc bine cu ochii, dar la poze este perfect. Cartea aceasta se datorează unui individ care m-a enervat la culme, pentru că, oriunde te întorceai, dădeai de el, cu aparatul lui. I-am spus: Mai lasă-mă, domnule, în pace, dispari de aici! Poate faci poze cu mine când mă scobesc în nas şi o publici pe Facebook! Dar uite că, din dragostea pentru profesia lui, fotograf - pentru că fotograful e artist - şi încăpăţânarea lui să facă această carte, pe care la început eu nu am înţeles-o. Mă gândeam: Ce să facă omul cu o carte cu poze?"

Mariana Mihuț, actriță: "Nu mi-am imaginat nicio secundă că va avea o asemenea amploare acest eveniment și nu știu dacă aș fi fost de acord cu el, pentru că e puțin copleșitor."

Șerban Pavlu, actor: "Am fost încântat să văd fotografii inedite, fotografii de culise, fotografii de cabină, fotografii de turneu, care se află în acest album și asta este foarte interesant pentru că asta arată că un spectacol de teatru se naște și trăiește cu multe momente de din afara scenei."

Albumul "Regele nu moare" conține peste 300 de fotografii. Despre acestea, Florin Ghioca spune că nu sunt imagini frumoase, ci mărturii de suflet, pentru că tot ce a contat a fost, de fapt, emoția surprinsă.

Victor Rebengiuc, actor: "Teatrul este efemer, dispare. Joci cât joci piesa, exiști, iar după ce s-a terminat viața piesei sau a spectacolului, nu mai există nimic. Acum, însă, uite, a apărut o carte cu poze din spectacolul ăsta. Spectacolul ăsta va exista în continuare cu ajutorul acestui album de fotografii."

Regia spectacolulului "Regele moare", de la Naționalul bucureștean, este semnată de Andrei și Andreea Grosu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE