Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Filmul lui Emanuel Pârvu, aplaudat la Festivalul de la Cannes. ”Trei kilometri până la capătul lumii”, în competiția oficială

Filmul ”Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, s-a bucurat de succes la proiecția oficială din cadrul Festivalului de la Cannes. Regizorul și actorii au fost aplaudați minute în șir de publicul venit să urmărească lungmetrajul care abordează tema relației dintre părinți și copii.

”Îmi este greu să vorbesc. Vă mulțumesc foarte mult! Mulțumesc comitetului de selecție al festivalului, vă mulțumesc pentru tot! Vreau doar să le spun numele actorilor care sunt prezenți aici: Valeriu Andriuță, Ingrid Micu-Berescu, Ciprian Chiujdea, Bogdan Dumitrache. Producătoarea Miruna Berescu, directorul de imagine Silviu Stavilă a făcut miracole, sunetistul... Îți mulțumesc pentru sunetul vântului!”, a spus Emanuel Pârvu.

Pelicula cu tematică LGBTQ urmărește șocul provocat familiei și comunității locale de povestea unui adolescent dintr-un sat din Delta Dunării care este atacat brutal într-o noapte.

Interesul lui Emanuel Pârvu pentru tema relaţiilor de familie, în special cea dintre părinţi şi copii, este cunoscut atât din scurtmetrajele, cât şi din lungmetrajele sale. După ce a regizat numeroase piese de teatru, fiind nominalizat la Premiile UNITER în 2006 pentru piesa de debut, Emanuel Pârvu a scris şi regizat mai multe scurtmetraje. În 2018, scurtmetrajul „Totul e foarte departe” a intrat pe lista filmelor aflate în cursa pentru Premiile Oscar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE