Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De sărbători, românii aleg din ce în ce mai mult ciocolata premium, cu diferite arome

Ciocolata rămâne, în continuare, cel mai căutat produs de sărbători, iar pentru ceva rafinat românii scot din buzunar chiar și câteva sute de lei. Praline cu busuioc și căpșuni, praline cu cardamon, ciocolată cu lavandă, trufe cu portocale și smochine, sunt doar câteva dintre delicatesele pe care clienții ciocolateriilor le cumpără.

Anul trecut românii au consumat peste 70 de tone de ciocolată premium, în medie câte 2,2 kilograme, de persoană.

Alina Lungu – ciocolatier: În această perioadă a anului, clienții se orientează către produse cu diferite condimente, avem și un ecler pe care l-am lansat acum cu gust de turtă dulce, fenicul, ghimbir, coriandru, un mix drăguț prin care am zis să reinterpretăm turta dulce.

Anul acesta, în tendințe sunt figurinele de ciocolată, precum și specialitățile internaționale.

Vânzătoare: În formă de animăluțe, cu umplutură de caramel dulce, smiley cu vanilie, praline cu caramel sărat, caramel sărat și nuci, cu căpșuni și busuioc, ciocolată cu cocos, pepene galben, fistic și zmeură.

Specialitățile sunt făcute doar din ciocolată naturală, la care se adaugă ingrediente de cea mai bună calitate.

Clienții plătesc și câteva sute de lei pentru câteva produse inedite.

O figurină creată în mod artizanal din ciocolată belgiană cu lapte costă 95 de lei, iar o cutie cu praline, diferite specialități, costă 160 de lei.

Consumul de  ciocolată premium a crescut în România, cu peste 40% anul trecut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE