Fasole de post sau cu cârnați? Pentru românii care au sărbătorit în stradă ziua națională, meniul tradițional de 1 decembrie a însemnat o selecție de produse tradiționale, de la șorici la tocană de oaie sau brânză afumată, brânză de burduf și niște murături colorate și crocante.
În întreaga țară, oamenii s-au bucurat de ceremoniile militare, dar au așteptat cu nerăbdare și meniul tradițional. La Iași, peste 3 mii de porții de fasole cu cârnați au fost împărțite după parada militară.
”Este o tradiție ca fasolea cu cârnați să nu lipsească de la acest frumos eveniment.”, a declarat Luminița Munteanu - directorul Direcția de Asistență Comunitară Iași.
Ce preparate au degustat românii prezenți la Alba Iulia și București
O mie de porții de prajitură cu cremă caramel și salam de biscuiți i-au îndulcit pe cei prezenți în Curtea interioară a Palatului Principilor Transilvaniei din Alba Iulia.
Pe lângă fasole, pentru cei care nu țin post a mers bine și un platou de produse tradiționale. În București, pofticioșii au avut de unde alege, de la producătorii care au pus pe masă bunătăți după rețete din străbuni.