ELEVI
Simulare Evaluare Națională 2024. Rezolvarea subiectelor la limba română. Profesor: "Într-adevăr, pun probleme aceste cerințe"
Avem o premieră în 2024. Toate lucrările vor scanate și corectate pe o platformă digitală. După scanare, lucrările vor fi repartizate aleatoriu, pe platforma destinată evaluării digitalizate.
Simulare Evaluare Națională 2024. Subiectele la limba și literatura română pentru elevii de clasa a VIII-a și baremul de corectare
Elevii de clasa a VIII-au susținut, luni, proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul simulării Evaluării naţionale, așa cum prevede calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei.
Corectare digitalizată la simularea Evaluării Naționale. Reprezentanții din Ministerul Educației se așteaptă ca unele aparate de scanat să nu funcționeze
Emoții pentru elevii care susțin luni prima probă la simularea Evaluării Naționale, dar și mai multe emoții pentru profesori. Este prima dată când în toate școlile din țară lucrările vor fi scanate și introduse într-o platformă digitală pentru a fi corectate.
Ligia Deca despre evaluarea digitalizată: „Nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor”
Ministra Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că evaluarea digitalizată nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor, precizând că singura diferenţă este că lucrarea va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezenţa elevilor.
Statutul Elevului 2.0, depus la Ministerul Educației. Elevii vor mai mult timp liber și să-și motiveze singuri absențele, de la 14 ani
Elevii cer mai mult timp liber. Un nou Statut al Elevului a fost depus la Ministerului Educației de organizația Salvați Copiii și de reprezentanți ai elevilor. Tinerii spun că nu au suficient timp pentru activități recreative, culturale și sportive.
Singurul liceu special din Craiova pentru elevii cu dizabilități nu mai face înscrieri. Regula care îi lasă fără acces la educație
O regulă menită să îmbunătățească performanțele de predare în licee are efecte dramatice în cazul copiilor cu deficiențe. Liceele care nu au nici un absolvent promovat la examenul de bacalaureat nu mai pot înscrie elevi în următorul an școlar.
Deșeuri de plastic, transformate în materiale pentru imprimantele 3D de elevii din Cluj
Un grup de elevi din Cluj-Napoca a proiectat un aparat care transformă deșeurile de plastic în material pentru imprimantele 3D. Inventatorii susțin că dispozitivul poate fi folosit de oricine pentru a crea noi obiecte, de la huse de telefon până la pahare sau jucării.
Reacția lui Dumitru Grigore, inventatorul aparatului de citit cariera în palme: ”Cu sistemul meu se pot face și prostii. Una dintre ele s-a comis”
Inventatorul aparatului de citit cariera în palme, Dumitru Grigore, a declarat pentru Euronews România că nu este de acord cu protocolul anunțat de Inspectoratul Școlar Cluj și că el nu a fost consultat în legătură cu acest proiect.
Aparat de „citit în palmă” viitorul elevilor. Inspectoratul Școlar Cluj renunță la invenția unui preot în urma controverselor
Inspectoratul școlar județean Cluj a anunțat cu mare entuziasm lansarea unui proiect-pilot, prin care elevilor li se citește în palmă ce carieră ar fi cea mai potrivită pentru ei.
Elevii din învățământul privat nu au primit bursele de excelență de la Ministerul Educației. Sumele sunt restante de 5 luni
Elevii din învățământul privat nu au primit nici până astăzi bursele de excelență de la Ministerul Educației. Asta deși oficialii spuneau, la finalul anului trecut, că situația se va rezolva, până la 1 ianuarie.
Bullying-ul, un fenomen care poate distruge vieți. România este pe locul trei în Europa la acest capitol
De câte ori ați auzit că un copil are parte de bullying? De câte ori propriul copil a fost victimă sau agresor? Sau ce măsuri ați luat? Bullying-ul a devenit un fenomen pe care din păcate mulți îl cataloghează drept parte din viață, un mod de a învăța regulile lumii.
Ce știu elevii despre Mica Unire? Copiii aud pentru prima dată la școală despre Unirea Principatelor în clasa a IV-a
24 ianuarie este ziua în care, acum 165 de ani, a avut loc Unirea Principatelor Române, după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Dar ce învață copiii la școală despre Unirea Principatelor? Primele lecții despre subiect le au la sfârșitul învățământului primar.
Avocatul Poporului a atacat la CCR articolul din legea învățământului prin care elevii cu medii sub 5 primesc bursă de merit
Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională a României (CCR) articolul din legea învățământului preuniversitar referitoare la acordarea de burse de merit pentru minimum 30% dintre elevii din fiecare clasă.
Efectul ChatGPT asupra educației. În loc să-l interzică, unii profesori îi invață pe studenți cum să-l folosească
Inteligență Artificială se dezvoltă rapid și asta obligă instituțiile de învățământ să ia atitudine: fie se adaptează la noile tehnologii, fie le interzic. La mai bine de un an de la lansarea ChatGPT, mulți profesori încearcă să găsească metode de integrare a chatbotului în procesul educațional.
STUDIU. Elevii de la sat au de două ori mai multe șanse să lipsească de la BAC. Care este profilul elevului care nu se înscrie la examen
Elevii de la sat au de două ori mai mari șanse să lipsească la cel puțin o probă a examenului de Bacalaureat. Asta arată un studiu realizat de Institutul de Științe ale Educației. Anual, zeci de mii de elevi care intră în clasa a XII-a nu se regăsesc și printre cei care se înscriu la Bac.
Profesorii, obligați să dea în scris că nu fac meditații cu elevii de la clasă. Ce este declarația de interese
Profesorii din România vor fi obligați să dea în scris că nu fac meditații plătite cu elevii de la clasa lor. Prevederea apare în Procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare, publicată, luni, în Monitorul Oficial.
Programul ”Magazinul Clasei”, o luptă împotriva abandonului școlar în România
România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește abandonul școlar. Iar situația nu pare să se schimbe prea curând. Rata abandonului școlar la sfârșitul gimnaziului a atins, acum doi ani cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu.
Ligia Deca, despre programul Masă Sănătoasă: Ne aşteptăm la aproximativ 420.000 de beneficiari anul acesta
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, luni, în Prahova, că numărul beneficiarilor programului Masă Sănătoasă va fi anul acesta de circa 420.000, mai mult decât dublu faţă de anul trecut.
UPDATE. Elevii navetiști din țară, în grevă japoneză. Liceenii acuză Ministerul Educaţiei că le blochează asigurarea gratuităţii transportului
Elevii din Constanța și alte județe au intrat, marți, în grevă japoneză. Ei acuză reprezentanţii Ministerul Educaţiei că le blochează asigurarea gratuităţii transportului.
A început școala, a început aglomerația. Nervi și multe minute de stat pe loc, în trafic
Este prima zi de școală după vacanța de sărbători și asta s-a văzut în trafic. Aglomerație, nervi și multe minute de stat pe loc, așa putea fi descrisă situația la primele ore ale dimineții. În București, cel puțin.
Elevii ar putea primi pe 8 ianuarie tichetele educaționale de 500 de lei. Banii, distribuiți copiilor care au primit deja card
Elevii ar fi putea primi de la școală tichetele educaționale de 500 de lei. Potrivit Edupedu, vorbim despre cazurile unde cardurile au ajuns deja sau urmează să fie distribuite.
Unde își pot petrece părinții ultimele zile de vacanță cu copiii. Elevii se întorc la școală pe 8 ianuarie
Ultimele zile de vacanță vin cu o nouă provocare pentru părinții care abia s-au întors din vacanța de sărbători: ce atracții să ofere copiilor până luni, când se întorc la școală sau grădiniță.
Retrospectiva Educației 2023: Două legi noi, o grevă de amploare a profesorilor și rezultate slabe la testele PISA
2023 a început cu dezbaterile privind cele două proiecte ale legilor educației. După luni de discuții în Parlament, ele au fost publicate pe 5 iulie în Monitorul Oficial. Legea învățământului preuniversitar, cea care afectează aproape trei milioane de elevi, a fost cea mai controversată.