ELEVI
Un profesor de matematică explică rezultatele slabe la simularea Evaluării Naționale: ”Pot avea dificultăți de înțelegere a materiei și probleme cu gestionarea timpului”
Rezultate slabe la simularea Evaluării Naționale 2024. Mai mult de jumătate din copii - 57% - au luat sub 5 la matematică, iar un sfert dintre ei nu au luat note de trecere la proba de română.
Elevii au ajuns să devină olimpici pe cont propriu. Ministerul Educației a eliminat o parte dintre competițiile finanțate de stat
Ministerul Educației a eliminat o serie de concursuri din grila competițiilor internaționale pe care le finanțează. Acest lucru înseamnă că nu mai plătește deplasările elevilor, iar olimpicii nu mai primesc nici burse.
Fără telefoane mobile în școală, în Marea Britanie. Guvernul recomandă ca acestea să nu fie permise în timpul orelor
Telefoanele mobile ar putea fi interzise în școlile din Marea Britanie. Recomandarea vine de la guvernul de la Londra, care susține că folosirea acestora în unitățile de învățământ dăunează educației.
Aglomerație în Poiana Brașov. Cât cheltuiesc părinții în vacanța de schi a elevilor: „3500 de lei, dar se mai adaugă până plecăm”
Weekend aglomerat pe pârtii. A început vacanța de schi a elevilor, așa că părinții și copiii au ajuns în stațiunile de la munte. În Poiana Brașov, gradul de ocupare este de peste 85% zilele acestea.
Elevii români, atrași de studiile în străinătate. Care sunt cele mai căutate facultăți
Olanda rămâne una dintre țările preferate de elevii români atunci când vine vorba de studiile universitare. În top revine și Marea Britanie. În acest an, numărul dosarelor depuse a crescut cu 60 la sută, față de februarie 2023.
15 lei de elev pentru o masă sănătoasă. Mulți directori de școli spun că banii sunt insuficienți pentru o masă caldă
Programul o ”Masă Caldă” pentru elevi s-a transformat, de la 1 ianuarie, în programul o ”Masă sănătoasă”. Însă banii pur și simplu nu ajung pentru mâncarea caldă, spun unii dintre directorii școlilor.
Euroeducația: Cum încurajăm elevii să citească mai mult. 15 februarie este Ziua Națională a Lecturii
15 februarie este, de doi ani încoace, Ziua Națională a Lecturii, instituită prin Legea 21/2022. Inițiatorii legii și-au propus să crească apetitul elevilor pentru citit, prin oferirea unui cadru legal în care să se desfășoare diverse activitități legate de universul cărții
UPDATE: Elevul care a intoxicat 25 de colegi ai unui liceu din București se consideră victimă. Tatăl băiatului: ”A fost bătut cu pumnii, cu picioarele”
Mai mulți elevi de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București au fost evacuați marți, după ce a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant, în incinta clădirii. Elevii au acuzat stare de rău.
Ministrul Deca, despre simularea Evaluării Naţionale: Trebuie să avem şi subiecte care departajează
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, consideră că este nevoie ca examenele naţionale să conţină şi subiecte care departajează între performanţele elevilor, dar a adăugat că filosofia ministerului în ceea ce priveşte Evaluarea Naţională rămâne aceea că subiectele trebuie să fie de nivel medi
Ce spune Ministerul Educației despre subiectele de la simularea la Matematică. Secretar de stat: ”Nu este sănătos să avem subiecte ușoare”
”Nu este sănătos să avem subiecte ușoare”, spune Sorin Ion, secretar de stat în ministerul Educației, după valul de reacții din partea elevilor, profesorilor și părinților în urma simulării pentru evaluarea națională la matematică.
Simulare Evaluare Națională 2024. Cum se rezolvă subiectele la matematică. Profesor: "Sunt extrem de surprins de nivelul de dificultate"
Profesorii consideră subiectele foarte dificile: "S-a uitat că generația celor de clasa a VIII-a a trecut prin doi ani de pandemie, în care a făcut școală online".
Simulare Evaluare Națională 2024. Subiectele și baremul de corectare la proba de matematică pentru elevii de clasa a VIII-a
Elevii de clasa a VIII-a au susținut, marți, proba scrisă la matematică din cadrul simulării Evaluării naționale, așa cum prevede calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei.
Simularea Evaluării Naționale 2024. Blocaje în timpul susținerii probei la limba română. Serverele au căzut pentru 20 de minute
Simularea pentru Evaluarea Națională a fost un exercițiu pentru elevi și un test cât se poate de real pentru corectarea digitală, implementată din acest an. Scanerele au fost blocate timp de 20 de minute, recunoaște Ministerul Educației, din cauza volumului mare de lucrări încărcate în sistem.
Simulare Evaluare Națională 2024. Rezolvarea subiectelor la limba română. Profesor: "Într-adevăr, pun probleme aceste cerințe"
Avem o premieră în 2024. Toate lucrările vor scanate și corectate pe o platformă digitală. După scanare, lucrările vor fi repartizate aleatoriu, pe platforma destinată evaluării digitalizate.
Simulare Evaluare Națională 2024. Subiectele la limba și literatura română pentru elevii de clasa a VIII-a și baremul de corectare
Elevii de clasa a VIII-au susținut, luni, proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul simulării Evaluării naţionale, așa cum prevede calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei.
Corectare digitalizată la simularea Evaluării Naționale. Reprezentanții din Ministerul Educației se așteaptă ca unele aparate de scanat să nu funcționeze
Emoții pentru elevii care susțin luni prima probă la simularea Evaluării Naționale, dar și mai multe emoții pentru profesori. Este prima dată când în toate școlile din țară lucrările vor fi scanate și introduse într-o platformă digitală pentru a fi corectate.
Ligia Deca despre evaluarea digitalizată: „Nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor”
Ministra Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că evaluarea digitalizată nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor, precizând că singura diferenţă este că lucrarea va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezenţa elevilor.
Statutul Elevului 2.0, depus la Ministerul Educației. Elevii vor mai mult timp liber și să-și motiveze singuri absențele, de la 14 ani
Elevii cer mai mult timp liber. Un nou Statut al Elevului a fost depus la Ministerului Educației de organizația Salvați Copiii și de reprezentanți ai elevilor. Tinerii spun că nu au suficient timp pentru activități recreative, culturale și sportive.
Singurul liceu special din Craiova pentru elevii cu dizabilități nu mai face înscrieri. Regula care îi lasă fără acces la educație
O regulă menită să îmbunătățească performanțele de predare în licee are efecte dramatice în cazul copiilor cu deficiențe. Liceele care nu au nici un absolvent promovat la examenul de bacalaureat nu mai pot înscrie elevi în următorul an școlar.
Deșeuri de plastic, transformate în materiale pentru imprimantele 3D de elevii din Cluj
Un grup de elevi din Cluj-Napoca a proiectat un aparat care transformă deșeurile de plastic în material pentru imprimantele 3D. Inventatorii susțin că dispozitivul poate fi folosit de oricine pentru a crea noi obiecte, de la huse de telefon până la pahare sau jucării.
Reacția lui Dumitru Grigore, inventatorul aparatului de citit cariera în palme: ”Cu sistemul meu se pot face și prostii. Una dintre ele s-a comis”
Inventatorul aparatului de citit cariera în palme, Dumitru Grigore, a declarat pentru Euronews România că nu este de acord cu protocolul anunțat de Inspectoratul Școlar Cluj și că el nu a fost consultat în legătură cu acest proiect.
Aparat de „citit în palmă” viitorul elevilor. Inspectoratul Școlar Cluj renunță la invenția unui preot în urma controverselor
Inspectoratul școlar județean Cluj a anunțat cu mare entuziasm lansarea unui proiect-pilot, prin care elevilor li se citește în palmă ce carieră ar fi cea mai potrivită pentru ei.