ELEVI
Olimpicii din loturile internaționale, nemedaliați, nu primesc burse. Consiliul Național al Elevilor: ”Este o nedreptate”
Elevii care fac parte din loturile care reprezintă România la olimpiadele internaționale, dar care nu obțin o medalie, pierd bursa de excelență promisă de ministerul Educației.
Lupta cu drogurile din școli, pierdută de politicieni. 20% dintre tineri au consumat droguri cel puțin o dată
Politicienii români se întrec în declarații în care își pasează responsabilitatea pentru lupta cu drogurile, și admit că în ce privește prevenția cel puțin, lupta a fost deja pierdută.
Fără corn și lapte, deocamdată, în școli. Elevii din Brașov au început anul școlar fără masa de prânz asigurată de stat
Din nou în România anul școlar a început, dar unele programe guvernamentale destinate elevilor nu sunt încă funcționale. Unul dintre acestea - "Cornul și laptele", cel care ar fi trebuit să le asigure elevilor, mai ales celor din zonele defavorizate, o masă pe zi.
Oficial din Ministerul Educației, despre schimbările pentru admiterea la liceu 2024: ”Era relevantă nota la română pentru un copil de la mate-info?”
Secretar de stat în Ministerul Educației Sorin Ion a vorbit în exclusivitate, la Euronews România, despre relevanța criteriilor de departajare la admiterea de la liceu.
Biroul primarului, sală de clasă pentru elevi. 450 de elevi din Azuga sunt nevoiți să învețe în spații neconvenționale
Cursuri în biroul primarului, dar și în alte locuri neconvenționale pentru 450 de elevi de la Școala Gimnazială și Liceul Teoretic din Azuga. Măsura a fost luată pentru că cele două unități de învățământ se află în plin proces de renovare.
A început școala și pentru copiii ucraineni. Numărul elevilor crește, sălile de clasă rămân aceleași
Clase cu peste 30 de elevi în bănci și profesori fără cancelaria transformată în sală de curs. Se întâmplă în Brașov, unde anul acesta sunt înscriși peste 91.000 de elevi, cu 1.200 mai mult comparativ cu anul 2022. Printre aceștia și 700 de copii ucraineni.
Festivitate cu discursuri politicianiste. Oamenii politici promit reforma sistemului educațional, dar problemele rămân
În România, prima zi din noul an școlar nu înseamnă doar emoțiile elevilor, ci și buchetele de flori pentru profesori și discursurile motivaționale ale autorităților. Numai că impactul unor expresii des întâlnite este tot mai redus în rândul tinerilor.
Noutățile anului școlar 2023-2024: transport gratuit pentru elevi, burse de merit mai mari, catalog electronic în peste 1.000 de școli
Luni este prima zi de școală pentru aproximativ 2,7 milioane de elevi. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, anul școlar 2023-2024 are o durată de 36 de săptămâni. Ultima zi de școală va fi pe 21 iunie 2024.
Elevii din 614 școli, relocați. Copiii vor învața în alte clădiri școlare sau în containere
Relocarea elevilor din cauza lucrărilor de renovare sau pur și simplu a lipsei de spațiu nu este deloc pe placul părinților. Printre opțiunile pentru care optează autoritățile locale sunt containerele special amenajate, care deseori sunt amplasate pe terenurile de sport ale școlilor.
Digitalizarea școlilor, mai mult pe hârtie. Predarea interactivă cu ajutorul tehnologiei, practicată prea puțin
Cu toate că în perioada pandemiei, școlile au fost digitalizate, în mare parte, acum calculatoarele, tablele smart, videoproiectoarele și tabletele, nu prea mai sunt utilizate. Chiar la orele de informatică, se predă teorie, care este scrisă cu markerul pe tabla normală.
Mai puțin de jumătate dintre școlile din România au un cabinet medical. 3 milioane de elevi încep luni școala
Mai puțin de jumătate din școlile din România au un cabinet medical. Legea învățământului preuniversitar, care a intrat recent în vigoare, prevede că toate școlile din România sunt obligate să aibă cabinete medicale.
Cum vor fi acordate bursele de merit pentru elevi. Ministerul Educației a eliminat pragul mediei minime de 9,50
Noua formulă de acordare a burselor de merit pentru elevi a stârnit numeroase discuții în spațiul public. Practic, din acest an școlar, 30% din elevii dintr-o clasă vor primi burse de merit, chiar dacă vorbim de diferențe mari de medii între aceste clase.
Ministrul Sănătății, despre testarea antidrog a elevilor: Nu vom sprijini testarea de masă
Ministrul Sănătății anunță că nu va sprijini testarea antidrog în masă a elevilor. Alexandru Rafila spune că instituția pe care o conduce va sprijini testarea în scopul depistării cazurilor de utilizare a substanţelor psihoactive.
Elevii români scriu istorie la Olimpiada de Informatică. România este pe locul doi în lume, după China
Lotul României a cucerit trei medalii de argint și una de bronz, astfel c-am devenit a doua țară, după China, ca număr de medalii obținute în istoria Olimpiadei Internaționale de Informatică.
CFR Călători s-a răzgândit. Studenții vor primi de marți reduceri la transport. Metrorex și STB, încă niciun răspuns
CFR Călători s-a răzgândit. Studenții își vor putea achiziționa până la urmă bilete cu reducere de 90%, începând de marți, a anunțat CFR Călători, care inițial a refuzat să acorde această facilitate.
Andreea Marin, revoltată pentru că Guvernul vrea să facă economie din bursele elevilor. ”Orfanii țării sunt cei care trebuie să ajute bugetul”
Andreea Marin a decis să se implice în dezbaterea publică pentru a-i convinge pe guvernanți să nu lase copiii orfani de un părinte fără bursă socială.
Copiii orfani de un părinte, fără bursă socială. Măsura vizează familiile monoparentale care câștigă peste salariul minim
Copiii orfani de un părinte ar putea rămâne fără bursă socială, dacă persoana sau persoanele în grija căreia a rămas minorul câștigă chiar și cu un leu mai mult peste un prag impus de un proiect pus în dezbatere publică
Proiect: Admiterea la liceu s-ar putea schimba în 2024: media din gimnaziu, principalul criteriu de departajare
Potrivit unui document obținut de Edupedu.ro, admiterea la liceu de anul viitor ar putea avea ca prim criteriu de departajare media de gimnaziu și nu nota obținută la examenul de Limba Română, cum a fost până în acest an.
An școlar 2023-2024: În ce condiții elevii beneficiază de transport public gratuit. Studenții, transport redus cu 90%
Elevii din învățământul preuniversitar vor beneficia de transport gratuit și în anul școlar 2023-2024. Este vorba de gratuitate la transport public local inclusiv metropolitan și județean, rutier, naval, cu metroul, precum și feroviar la toate categoriile de trenuri, pe tot parcursul anului școlar.
Peste 200 de școli din România încă au toaleta în curte. Mii de elevi vor merge în noul an școlar la grupuri sanitare neigienice
Mii de elevi vor merge și în acest an la școli care au toalete în curte. Sunt peste 200 de unități de învățământ din toată țara cu grupuri sanitare din alt secol.