ELEVI
Mărturiile colegilor tânărului mort la internatul din Odorheiu Secuiesc: ”Un băiat a observat că a crăpat tavanul. S-a dus să anunțe și s-a prăbușit peretele”
Unul dintre elevii căminului de la Odorheiu Secuiesc a observat cu câteva minute înainte de tragedie că tavanul instituției a început să crape.
Matematica, problemă grea pentru învățământul românesc. Metoda de predare a materiei este abstractă și axată excesiv pe reținerea teoriei
Rezultatele la matematică ale elevilor români sunt tot mai slabe, potrivit evaluărilor PISA. Este singura materie unde au pierdut punctaj față de rezultatele din 2018. Motivele țin atât de modul învechit al predării, cât și de programa abstractă a materiei în învățământul românesc.
Cum crede ministrul Educației că s-ar putea îmbunătăți performanțele la testele PISA: prin „prezența la școală și bunăstarea elevilor”
Ligia Deca spune că prezenţa la şcoală şi bunăstarea elevilor, printre altele, sunt „foarte importante” pentru îmbunătăţirea performanţei elevilor, motiv pentru care se va acţiona „cu şi mai multă hotărâre” în implementarea măsurilor din noua lege a învăţământului preuniversitar.
Dezastrul PISA: România, statul cu cea mai mare diferență între elevii de la oraș și cei din mediul rural
Rezultatele de la testele PISA ne arată din nou cum a evoluat România educată. Suntem penultimii în Uniunea Europeană. Elevii români stau mai prost acum la Matematică decât în 2018 și sunt la același nivel la Lectură și Științe.
Rezultate PISA pentru 2022. România rămâne cu rezultate dezastruoase la evaluarea internațională a competențelor elevilor
Rezultatele elevilor români de la ultimele teste PISA au fost anunțate. Analiza arată că elevii români au înregistrat scoruri similare cu cele din 2018, chiar mai slabe în ceea ce privește Matematica.
Elevii români au câștigat o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori
Aflată la XVI-a ediție, Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori (JBOI) este cea mai veche competiție internațională de informatică pentru această categorie de vârstă.
Harry Potter „profesor” la clasa a VI-a. Sistemul Cambridge aduce calculatoare 3D și literatură fantastică la clase
Cum ar fi ca elevii să învețe engleză cu ajutorul lui Harry Potter și științe folosind calculatoare cu tehnologie 3D? Nu este basm, ci realitate. Tehnicile, dezvoltate de experții de la Cambridge, au ajuns și în România, spre încântarea copiilor care au șansă să învețe în acest mod.
Programare și robotică, de la clasa a II-a. Un învățător de la o școală din mediul rural predă cu cele mai noi tehnologii
Elevii de la o școală din mediul rural învață programare și robotică încă de la clasa a II-a. Este inițiativa unui învățător pasionat de tehnologie care a adaptat orele de la școală astfel încât să le transmită elevilor cele mai noi cunoștințe și abilități, pe înțelesul lor.
Elevii cer mai multe drepturi. Jumătate dintre copii nu sunt consultați atunci când se iau decizii care îi privesc
De ziua internațională a drepturilor copilului, reprezentanții acestora au cerut Guvernului României să îi consulte atunci când ia decizii care-i privesc. Educația este domeniul în care își doresc să aibă un cuvânt de spus.
Fost ministru al Educației, despre bursele de merit: Mesajul ministerului este că nu contează cât de mult muncești, contează unde te așezi
Acordarea burselor de merit și elevilor care au medii sub 5 este o aberație a legilor educației și este doar începutul, spune fostul ministru al Educației Mircea Miclea, într-un interviu pentru Euronews România.
Laptele și cornul, abia din ianuarie. Programul care le aduce copiilor o gustare la școală are mari întârzieri
Programul Laptele și cornul nu a ajuns nici până acum în școli, iar situația pare să fie generalizată în țară. Problema este una birocratică, iar niciunul dintre cele trei ministere responsabile nu a centralizat o situație la zi și își pasează responsabilitatea de la unul, la altul.
Elevii români au obținut mai multe medalii, printre care una de aur, la Olimpiada Internațională de Astronomie
România a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie, ediţia a 27-a, care se desfăşoară la Beijing, în perioada 6 - 14 noiembrie.
Meditații și mese calde gratuite pentru copii. România are cei mai mulți copii în risc de sărăcie din Europa
România are cei mai mulți copii în risc de sărăcie din Uniunea Europeană. 41,5% se află în situația aceasta, potrivit datelor Salvați copiii. Situația materială precară are consecințe directe asupra educației lor.
Controversa burselor de merit. Aproape 8.500 de elevi cu medii sub 5 primesc bursă de merit
Aproape 8.500 de elevi care au medii sub 5 primesc, lunar, bursă de merit în valoare de 450 de lei în acest an școlar. Până la intrarea în vigoare a noii legi a educației preuniversitare, doar elevii care aveau peste 9,50 primeau bursă de merit.
Burse de merit 2023: Peste 150 de elevi cu medii de 2 primesc stimulente financiare
Nu mai puțin de 461.700 de elevi beneficiază în luna octombrie de burse de merit, iar peste 738.800 de burse sociale, a informat, miercuri, Ministerul Educaţiei, citând datele primite de la Inspectoratele şcolare judeţene şi din Bucureşti, până pe 31 octombrie.
Controverse după implementarea noii formule de acordare a burselor de merit. Elevi cu medii de 1.50 ajung să fie ”răsplătiți” pentru notele slabe
Un elev de la o școală din Prahova a reușit să primească bursă de merit cu media 4,59. Situația a avut loc la Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești.
27 octombrie, zi liberă pentru elevii din București. Când începe vacanța din octombrie 2023
Elevii din București vor intra în vacanță cu o zi mai devreme în luna octombrie. Ziua de 27 octombrie, Sfântul Dimitrie cel Nou, va fi zi liberă pentru elevii și personalul din învățământ din Capitală.