BRAȘOV
EXCLUSIV. Anca Șelariu, românca din echipa NASA care a cercetat viața pe Marte. A trăit un an într-o capsulă exact ca pe Planeta Roșie
O româncă a participat la un experiment NASA, timp de un an, într-o capsulă care a replicat existența umană pe planeta Marte. Irina Anca Șelariu, originară din Brașov, care este ofițer științific în Marina SUA și e de profesie microbiolog.
Urșii de pe Transfăgărășan vor putea fi relocați. Schimbarea legislativă vine după un reportaj Euronews România
Urșii de pe Transfăgărășan vor putea fi relocați și reabilitați în sanctuare sau în alte fonduri forestiere, după ce Euronews România a publicat un reportaj în care semnala situația îngrijorătoare din zonă.
Mobra, marcă istorică de motociclete, în pericol de a fi pierdută de România. Colecționar: ”E identitatea noastră națională”
În prezent, fabrica Tohan nu mai are dreptul de folosire a mărcii Mobra, pentru că nu a reînnoit dreptul de folosință, o formalitate care se reia o dată la zece ani.
#TheCube. Petiție pentru reluarea votului în Brașov, unde Allen Coliban a pierdut alegerile. Aproape 20.000 de semnături până acum
Scandal din cauza voturilor este și la Brașov, acolo unde fostul primar, Allen Coliban, a pierdut alegerile, noul primar este George Scripcaru, iar acum a apărut o petiție care cere reluarea întregului proces electoral.
Brașov: Tabără pentru nevăzători, cu câini-ghizi, lângă Făgăraș. Cățelușa Nutella, prezentă și ea acolo
O tabără pentru nevăzători are loc în weekend la Hurez, lângă Făgăraș. Vasile Cristea, nevăzătorul care a câștigat procesul cu două lanțuri de magazine după ce paznicii nu i-au permis accesul cu un câine ghid în magazine, se află și el acolo.
Animalul care a urmărit un biciclist în Poiana Brașov ar putea fi împușcat. Imaginile au stârnit dezbatere în online: e lup sau câine lup?
Animalul care a speriat un biciclist pe drumul spre Poiana Brașov ar putea fi împușcat sau capturat și dus la Sanctuarul de la Zărnești. Momentan, nu se știe sigur dacă este vorba despre un lup sau câine lup, deși oficialii s-au referit la el ca fiind „lup”.
Deși fascinați de România, turiștii străini nu mai vin în țara noastră ca înainte de pandemie
Vizitatorii străini sunt tot mai interesați să ne descopere țara. Datele INS arată o creștere de peste 7% a numărului de turiști veniți din afara granițelor la noi, însă cifra nu se apropie de situația de dinainte de pandemie.
Măsuri de siguranță la Massif. Peste 12 mii de participanți în a doua zi a festivalului de la Poiana Brașov
În timp ce unii se distrează, alții veghează pentru siguranța și buna desfășurare a festivalului Massif din Poiana Brașov. Și nu vorbim de câteva persoane, ci de câteva mii de reprezentanți ai MAI, organizatori, voluntari și firme de pază. Î
Animalele de la Zoo Brașov pot fi adoptate la distanță. 2500 de euro, atât costă să vezi live, de acasă, ce face animalul adoptat
Începând cu luna martie, vizitatorii Grădinii Zoologice din Brașov pot adopta la distanță orice animal. Fondurile strânse sunt folosite pentru întreținerea parcului.
Pregătiri pentru Massif 2024. Poiana Brașov redevine centrul distracției, zeci de artiști vor cânta la festival
Peste o săptămână începe, în Poiana Brașov, primul mare festival al anului, iar pregătirile sunt în toi. Este vorba despre Massif 2024, la care sunt așteptați mii de iubitori ai sporturilor de iarnă și ai muzicii bune, deopotrivă.
Zoo Brașov: 17 milioane de lei și cinci ani de lucrări, pentru pinguini
Grădina Zoologică din Brașov a cheltuit pentru amenajarea spațiilor pentru pinguini, foci și lei de mare, mai mult decât este pregătită să dea Regia Autonomă a Protocolului de Stat pentru reabilitarea vilei din Aviatorilor.
Pădure memorială, la Brașov. Zeci de copaci, plantați în memoria unor oameni a căror poveste o poți afla prin scanarea unui cod QR
În Brașov, zeci de copaci au fost plantați în memoria unor persoane care nu mai sunt printre noi. Povestea le poate fi aflată prin scanare a unui cod QR amplasat pe fiecare copac.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov ar putea fi închis din cauza problemelor financiare
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov ar putea fi închis lunile următoare din cauza problemelor financiare. Managerul unităţii sanitare, Emil Mailat, susține că unitatea se află într-o situaţie "dezastruoasă", cu datorii de peste 40 milioane de lei către furnizori.
Cel mai mare muzeu interactiv din România s-a deschis la Brașov. Cum funcționează și la ce ajută apa conectată la muzică
Cel mai mare muzeu interactiv din România și-a deschis porțile la Brașov. De la fenomene ale naturii și până la tot felul de teorii complexe, toate pot fi descoperite și înțelese cu mai multă ușurință în cadrul Muzeului de Științe.
Aglomerație în Poiana Brașov. Cât cheltuiesc părinții în vacanța de schi a elevilor: „3500 de lei, dar se mai adaugă până plecăm”
Weekend aglomerat pe pârtii. A început vacanța de schi a elevilor, așa că părinții și copiii au ajuns în stațiunile de la munte. În Poiana Brașov, gradul de ocupare este de peste 85% zilele acestea.
SlanăFest - târgul cu slănină, cărnuri și jumări de toate felurile. Vizitatorii au plecat acasă fericiți: sătui și cu plasele pline
„Cel mai bun prieten al omului este porcul”, acesta este sloganul unuia dintre cele mai așteptate evenimente din weekend, la Brașov. SlanăFest a reunit producători din Ardeal, care au adus pe tarabe specialități din slănină, carne de Mangalița și jumări cu diferite arome.
Gripă, Covid, rujeolă. Spitalele din țară, din ce în ce mai pline: număr record de copii bolnavi, în Brașov
Gripa, Covidul și rujeola sunt diagnosticele care aglomerează secțiile de urgență. Mai mult, medicii atrag atenția că numărul cazurilor de Covid a crescut în ultima perioadă. De exemplu, la spitalul de copii din Brașov, sunt de trei ori mai multe cazuri decât în perioada pandemiei.
Pereți scorojiți și plini de mucegai. Cum arată adăposturile de protecție civilă, pe care românii ar trebui să le folosească, în situații de urgență
Renovarea adăposturilor civile publice nu prea se face. Cel puțin în Brașov, unde de pildă, doar trei adăposturi au fost amenajate în aproape doi ani de zile. Cu pereți scorojiți și uși mâncate de mucegai.