Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube. Petiție pentru reluarea votului în Brașov, unde Allen Coliban a pierdut alegerile. Aproape 20.000 de semnături până acum

Scandal din cauza voturilor este și la Brașov, acolo unde fostul primar, Allen Coliban, a pierdut alegerile, noul primar este George Scripcaru, iar acum a apărut o petiție care cere reluarea întregului proces electoral.

Aproape 20.000 de oameni au semnat petiția pentru reluarea votului după ce Allen Coliban a pierdut Primăria Brașov

Deși nu se știe exact ce urmare ar putea să aibă din punct de vedere legal, petiția din Brașov a atras deja foarte mult atenția - cel puțin în mediul online, acolo unde a fost semnată de numeroase persoane.

Pe Facebook, au fost create grupuri în care oamenii încearcă să se încurajeze unul pe altul să promoveze petiția, în încercarea de a o duce cât mai departe și de a strânge cât mai multe semnături.

Petiția își propune să susțină organizarea unui referendum care să aibă ca urmare reluarea întregului proces electoral în Brașov.

„Organizarea unui referendum referitor la alegerile locale din Brașov. Consider ca este esential ca vointa locuitorilor sa fie ascultata si respectata, iar procesul electoral sa se desfasoare din nou. Prin acest referendum, dorim sa asiguram ca alegerile locale reflecta cu exactitate dorintele si nevoile comunitatii noastre. Va rog sa semnati aceasta petiție pentru a sprijini aceasta initiativa si totodata pentru a contribui la imbunatatirea procesului electoral al alegerilor locale din Brașov”, este textul care are ca destinație Consiliul Local Brașov.

Nu doar brașovenii pot vota petiția, ci și alte persoane care au domiciliul sau reședința în altă localitate din țară.

Am semnat pentru ca, noi, tinerii care am ieșit la vot nu meritam sa fim acaparati de către acești mizeri oameni politici. Coliban a fost si sper ca va fi în continuare o mina de aur pentru Brașov. Împreună, putem!

Nu-mi doresc defrișarea Tâmpei sau distrugerea naturii din Brașov.

-Am semnat pentru ca imi iubesc orasul.

Referendumul pentru refacerea alegerilor locale „ofera posibilitatea de a corecta eventualele nereguli sau probleme care au putut aparea in cadrul alegerilor anterioare”, mai spune textul petiției. „Prin organizarea acestui referendum, se poate asigura ca procesul electoral se desfasoara conform normelor democratice”.

Allen Coliban este primar al Municipiului Brașov din septembrie 2020. A fost senator în Parlamentul României, în mandatul 2016-2020, unde a deținut timp de patru sesiuni parlamentare funcția de Președinte al Comisiei pentru Mediu, potrivit brasovcity.ro.

„Îmi asum această înfrângere”, a scris el pe Facebook, în momentul în care a aflat că nu o să mai ocupe funcția de edil din toamnă. George Scripcaru (PNL) revine la primărie în locul lui, după patru ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE