Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elita atleților de la Jocurile Olimpice, la Brașov. Zeci de alergători au concurat la Running Festival

Peste 60 de atleți de renume internațional au participat la Brașov la unul dintre cele mai importante evenimente atletice din Europa de Est. Printre ei au fost și medaliați olimpici de la Paris, care s-au întrecut la cursa vedetă, cea de 10 mii de metri.

Andrei Nourescu, jurnalist Euronews: „Loice Chemnung si Daniel Kinyanjui din Kenya sunt cei doi atleți de performanță care s-au impus duminică la Brașov la cursele de 10.000 de metri. Cursele au fost foarte tari. Primii 10 atleți au obținut performanțe de nivel mondial, iar specialiștii spun că Brașov running festival ar fi numită la acest final de sezon chiar cea mai bună cursă 10.000 de metri din întreaga lume”

Campioana Constantina Diță, invitată la competiția de la Brașov

Câștigătoarea medaliei de aur la proba de maraton la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, Constantina Diță, a fost invitată de onoare la Brașov. Alături de ea a fost și Joan Chelimo, atleta din Kenya care a concurat pentru România la Paris.

Constantina Diță, campioană olimpică Beijing 2008: „Când am văzut că a trecut primul pluton de fete, atâtea sportive bune de top mondial la startul acestui eveniment, pur și simplu mi-am adus aminte de competițiile în care concuram eu acum 15-20 de ani. Mi s-a făcut pielea găină când le-am văzut când au trecut în pluton toate.

Tot timpul am sperat că și la noi în România se pot face lucruri frumoase și mai ales competiții sportive, competiții la care să putem să aducem sportivi de top mondial”.

Atleții români de performanță prezenți la Brașov sunt încântați că în România vin să alerge sportivi de nivel mondial.

Ștefania Uță, atletă: „Mi se pare un mare pas. Ne promovează foarte bine și mă bucur că au reușit să vină atât de mulți și că sunt așa de mulți implicați în sportul acesta”

Alexandru Corneschi, atlet: „E prima competiție de acest gen din țară la care iau parte. Cumva mă simt în străinătate. Totul e atât de bine organizat. Traseul e foarte rapid și sunt foarte mulți oameni. Ne-au incurajat pe noi, cei care am alergat la campionatul național, și a fost foarte frumos. Am simțit energia lor, acum trebuie să merg și eu să dau energia mai departe”.

Brașov Running Festival se află la a patra ediție și a avut și curse pentru copii și juniori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE