Cel mai mare muzeu interactiv din România și-a deschis porțile la Brașov. De la fenomene ale naturii și până la tot felul de teorii complexe, toate pot fi descoperite și înțelese cu mai multă ușurință în cadrul Muzeului de Științe.
Cel mai mare muzeu interactiv din țară este la Brașov
Vizitatorii Muzeului de Științe din Brașov au parte de numeroase experimente inedite, pentru că pot experimenta fenomene din fizică, matematică sau astronomie. Printre experiențele interactive sunt cele precum: peștera liliecilor, știința din spatele instrumentelor muzicale, simulator VR pentru zbor cu parapanta sau apa conectată la muzică pentru a vedea cum simt persoanele cu deficiențe de auz.
Copil: „Partea cu muzica mi-a plăcut”.
„Apa care curgea invers mi-a plăcut cel mai mult. Am mai văzut lucruri scoase de la imprimantă 3D”.
Adulții au fost și ei la fel de fascinați.
„E un muzeu interactiv și cred că e foarte important lucrul ăsta. Să citești de pe un panou e simplu, pricepi sau nu pricepi, dar când vezi îți rămâne pur și simplu în fața ochilor”.
„Cel mai mult mi-a plăcut globul cu bobină Tesla. Mi s-a părut cel mai interesant și cel mai mult la acest muzeu mi-a plăcut că e interactiv”.
Ioana Borșan, fondator Muzeul de Științe Brașov: „Vizitatorii Muzeului de Științe Brașov găsesc multe exponate în care sunt prezentate fenomene din fizică, astronomie, biologie și matematică, în practică. Din domeniul astronomiei avem mai multe experimente, în primul rând platforma sistemului solar, unde oamenii se așază pe fiecare planetă ca să vadă câte kilograme ar cântări în funcție de gravitația planetei respective”.
Alexandru Ichim, jurnalist Euronews România: „Una dintre atracțiile principale ale muzeului este simulatorul VR, prin care vizitatorii pot zbura cu parapanta”.
Prețul biletului pentru adulți este 70 de lei, iar pentru copii, 50 de lei.