ANGAJAȚI
Muncitorii din Nepal, Sri Lanka și India, tot mai prezenți la noi în țară. Construcțiile și serviciile, domeniile care îi atrag pe străini
80% dintre cetățenii străini care solicită permis de ședere în Capitală vin aici ca să lucreze. Numărul celor care provin din afara spațiului european s-a triplat în ultimii opt ani.
Încă un azil al groazei, la Argeș. Un pacient a murit după ce a fost dus prea târziu la spital
Încă un azil al groazei a fost descoperit în Argeș. Surse Euronews spun că un bărbat, care avea o necroză, a fost dus prea târziu la spital. El a fost operat, dar medicii nu au reușit să-i salveze viața.
Visul românesc, devenit realitate pentru asiatici. Studiu: România figurează în topul mondial al preferințelor de relocare profesională
Potrivit unui studiu internațional, țara noastră figurează în prima jumătate a unui clasament al celor mai atrăgătoare destinații de relocare profesională.
Studiu: Aproape jumătate dintre români și-ar schimba locul de muncă pentru un salariu mai mare
Un salariu mai mare este principalul obiectiv al celor care plănuiesc să îşi schimbe locul de muncă în perioada următoare, următorul cel mai important lucru pentru aceştia fiind posibilitatea de a lucra de acasă.
La coada de la ghișeu, în era digitalizării. Dezvoltarea competențelor digitale nu este o prioritate pentru bugetari
În Era digitalizării, de multe ori stăm încă la cozile de la ghișee, pentru ne rezolva problemele în legătură cu instituțiile statului. Și nu e de mirare, în condițiile în care dezvoltarea competențelor digitale nu este o prioritate pentru bugetari.
Crește riscul de sărăcie al angajaților. Pentru plata unei pensii, uneori este nevoie de contribuția a doi salariați
Deficitul de la bugetul de pensii va crește accelerat în următorii ani, ceea ce va face ca plata pensiilor să devină misiune imposibilă, avertizează experții în domeniu. Acest fenomen a fost provocat de majorarea pensiilor cu un procent mai mare decât creșterea salariilor.
Românii aflați în concediu medical vor fi taxați în plus. Noile reguli se aplică și pentru concediile medicale și cele de maternitate
PNL a pregătit un amendament pentru eliminarea contribuției suplimentare de 10%, care se aplică din ianuarie românilor aflați în concediu medical. Nu a depus însă documentul la timp, așa că decizia se mai amână cu o săptămână.
Generația Z, o provocare pentru angajatorii X și Y. Tinerii sub 27 de ani au o etică a muncii diferită de cei născuți înainte de 1996
Vor să poarte la job papuci sau accesorii care îi reprezintă și să fie relaxați pe durata programului stabilit cu angajatorul. Evită conflictele, nu acceptă limitarea libertății de exprimare sau orice condiție care le-ar putea afecta starea de bine.
Ce este "Polyworking" și de ce acest fenomen a luat amploare
Ar putea părea surprinzător faptul că, pe fondul fenomenului "Marii demisii", în care un potop de muncitori și-au schimbat sau au renunțat la locul de muncă, am asistat și la creșterea jonglării cu locurile de muncă, în special în industria tehnologică.
(P) POLIJobs. Schneider Electric România caută viitori angajați caracterizați prin adaptabilitate la schimbare și pasiune pentru inovație
Târgul de cariere „POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.
Județele cu cele mai mari salarii, în 2023. Angajații câștigă cel puțin 4.000 de lei pe lună
Salariile au crescut, față de anul trecut, arată o analiză a unui comparator salarial. Cel mai bine plătiți rămân bucureștenii, cu o medie salarială de 5.000 de lei. Urmează clujenii, timișenii și brașovenii.
Angajații români achită cele mai mari impozite și taxe. Aproape 43% din salariul brut al unui angajat din România ajunge la bugetul de stat
Aproape 43% din salariul brut al unui angajat din România ajunge la bugetul statului sub formă de taxe și impozite. Drept urmare, încasăm cei mai puțini bani comparativ cu angajații din alte 15 țări europene incluse într-un studiu realizat de Romanian Business Leaders.
Săptămâna scurtă de lucru, un vis nerealist. Experți: Criza de angajați și reducerea programului, efecte negative asupra economiei
O săptămână de lucru mai scurtă poate fi soluția pentru firmele care au scăderi ale cifrei de afaceri. Reducerea cu 20 de procente a costurilor salariale ar putea salva afacerile, însă ar veni la pachet și cu riscuri majore, avertizează experții de pe piața muncii.
Tinerii din întreaga Europă își părăsesc locurile de muncă. Cum se luptă companiile să acopere golurile de competențe
Tinerii din întreaga Europă își părăsesc locurile de muncă - iar acest lucru devine unul dintre cele mai mari obstacole în calea soluționării deficitului de competențe pentru companii, potrivit unui nou raport.
Sondaj: Companiile vor să angajeze la sfârșitul anului. Cu ce avantaje vor să atragă candidați
Un nou sondaj arată că nouă din zece angajatori au în plan să facă angajări până la finalul anului. Jumătate dintre aceștia spun că salariile şi bonusurile pe care le oferă sunt elementele care îi ajută cel mai mult să atragă candidaţi.
STUDIU: Peste 60% dintre angajații români sunt îngrijorați că noile măsuri fiscale propuse de Guvern le-ar putea afecta veniturile
Peste 60% dintre angajații români sunt îngrijorați că noile măsuri fiscale propuse de Guvern le-ar putea afecta veniturile. Un studiu realizat recent arată că un eventual TVA unic de 19%, dar și suprataxarea tichetelor de masă îi preocupă cel mai mult pe oameni.
România, printre ultimele țări din UE în privința angajării absolvenților: 30% dintre tinerii români nu sunt angajați
România este la coada clasamentului în ceea ce privește rata de angajare a tinerilor. 30% dintre tinerii români cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani nu au un loc de muncă, comparativ cu media europeană de 18%, arată datele Eurostat.
Noua lege a salarizării: Pensionarii vor putea alege între pensie sau o indemnizație socială
Noua lege a salarizării va permite pensionarilor cu stagiul de cotizare mai mic de 15 ani să opteze între pensia minim garantată, care va fi calculată pe baza contributivităţii, şi o indemnizaţie socială.
Eliminarea facilităților din IT, măsură cu două tăișuri. ANIS: Bugetul va câștiga 1 miliard de lei/an, dar economia va pierde miliarde de euro
Eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din sectorul IT, subiect aflat în discuție la nivelul Coaliției, ar aduce la bugetul statului aproximativ 1 miliard de lei în fiecare an.