Târgul de cariere „POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.
Ajuns la a șasea ediție, evenimentul va avea loc în perioada 15-16 noiembrie, între orele 10:00-17:00, în Hol AN din Rectorat.
Peste 100 de companii de top din domeniul ingineriei, din peste 20 de domenii de activitate, au pregătit pentru tine numeroase oportunități de carieră.
Schneider Electric România, printre companiile participante
Schneider Electric România este subsidiara locală a companiei Schneider Electric, una dintre cele mai performante și mai longevive organizații, cu 25 de ani de activitate în România. Cu un portofoliu de clienți din cele mai diverse domenii economice – de la industria grea la retail, de la construcții la IT- compania furnizează în prezent în România produse și servicii pe patru piețe, toate mari consumatoare de energie electrică și cu obiective de eficientizare a consumului: piața de clădiri comerciale și rezidențiale, piața de industrie, cea de infrastructură și piața de rețele și centre de date. Conform datelor globale, aceste patru piețe acoperă 70% din consumul energetic mondial, iar Schneider Electric furnizează pentru toate soluții și sisteme de automatizare și optimizare a consumului.
Având 300 de angajați care urmează cariere locale și internaționale, Schneider Electric România coordonează în prezent un grup de țări care include Armenia și Republica Moldova. Prin intermediul Bucharest Hub, organizația locală asigură asistență specializată în 16 limbi pentru clienții Schneider Electric din 25 de țări.
”Suntem mereu dornici să cunoaștem și să cooptăm în echipa noastră absolvenți talentați și competenți din domeniul politehnic. De aceea, susținem evenimentele care ne permit să ne întâlnim cu aceștia, să le vorbim despre organizația noastră, despre misiunea și valorile ei și să le prezentăm oportunitățile de carieră care îi așteaptă alături de noi”, transmite compania.
Cum arată jobul și angajatul viitorului
”Tehnologia evoluează acum mai repede ca niciodată, iar misiunea noastră principală, orice job am alege, va fi să ținem pasul cu ea și să învățăm să o folosim cât mai repede, cu rezultate cât mai bune - și pentru noi, și pentru societate. Angajatul viitorului va trebui să fie conștient și pregătit să învețe și să se dezvolte continuu, acumulând competențe care să-l mențină nu numai la curent cu tehnologia, ci să-i permită să o stăpânească. Este o provocare foarte mare, pentru care, ca oameni de HR, ne pregătim să ne susținem colegii cu toate instrumentele la care avem acces, online și offline.
Colegii noștri vor fi caracterizați prin adaptabilitate la schimbare și de pasiunea pentru inovație. Tehnologiile emergente, cum ar fi inteligența artificială, automatizarea și Internetul lucrurilor, vor juca un rol vital. Flexibilitatea, colaborarea, creativitatea și gândirea critică sunt și vor fi utile în continuare, pentru a rezolva situații complexe și a oferi soluții inovatoare. De asemenea, abilitățile de comunicare și adaptabilitatea culturală rămân valori de seamă, având în vedere natura globală a companiei noastre.”
Care este perspectiva companiei asupra modului în care tehnologia schimbă piața muncii din România?
”Tehnologia evoluează zi de zi. Aceasta aduce odată cu ea atât oportunități, cât și provocări. Pe de o parte, aceste tehnologii vor crea noi locuri de muncă și vor aduce inovații care vor stimula creșterea economică. Pe de altă parte, vor apărea schimbări în cerințele pentru locurile de muncă existente, ceea ce va necesita adaptabilitate și deschidere către învățare continuă din partea angajaților.
Din perspectiva noastră, tehnologia duce la empowerment, ne permite să îndeplinim sarcinile de serviciu mai repede, mai bine, de multe ori chiar din confortul caselor noastre. Ne oferă foarte multă flexibilitate dar, pe de altă parte, ne și cere flexibilitate. Acesta este, cred, cuvântul cheie care ne ajută să navigăm pe piața muncii din România - suntem atenți la tendințe, la modul de gândire al angajaților și potențialilor angajați și căutăm să găsim pentru ei soluții cât mai flexibile pentru a-i ajuta să-și desfășoare activitatea.
· Regim de muncă hibrid? Da.
· Traininguri online și offline? Da.
· Oportunități de carieră locale și internaționale pe platforme online, transparente? Da.
· Evenimente captivante pentru consolidarea culturii organizaționale? Da.
· Atenție la viața profesională, dar și la cea personală? Da.
Folosim tehnologia pentru a fi flexibili și adaptabili la orice schimbare este indusă de tehnologie pe piața muncii.”