Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Părinții caută cursuri de educație alternativă. Cât costă cursuri de teatru, pian sau dans pentru copii

Târgul de educație alternativă organizat în Parcul Circului din Capitală a atras sute de părinți și copii. Ei au căutat oferte ale școlilor pentru cursuri de muzică, dans, teatru, fotbal, înot sau robotică. Părinții sunt pregătiți să scoată din buzunar cel puțin 300-400 de lei pe lună pentru un astfel de curs. Prețurile variază de la 30 de lei o oră de fotbal, până la peste 3.000 de lei un pachet de cursuri de antreprenoriat pentru un an de zile.

David are 9 ani și cântă la pian deja de 4 ani. Mama sa este profesoară de muzică.

David, elev pasionat de pian: (Reporter: Ai crescut cu muzică în casă?) Da. (Reporter: Și care e instrumentul tău preferat?) Pianul. (Reporter: Și ce ți-ai dori să fi când crești mare?) Bucătar! (Reporter: Deci un bucătar care o să cânte foarte bine la pian?) Da, o să am un restaurant care o să fie cu muzică, o să angajez oameni să cânte în acel restaurant”

Alexandra, profesor de pian și canto: „Am deschis școala în urmă cu aproximativ doi ani și oferim cursuri de muzică: pian, canto, chitară, vioară și pe lângă acestea și alte activități: matematică, română, engleză, actorie, pictură.

(Reporter: Cât de importantă este muzica în dezvoltarea unui copil?) Extrem de importantă, îl ajută să fie mult mai liniștit, să-și gestioneze emoțiile.”

Dansul și teatrul sunt, de asemenea, căutate de părinți.

Bunică: „Mergem la balet deja și acum suntem interesați și de pian.”

Fetiță: „Mi-a plăcut că pot să fac și balet și gimnastică și este foarte frumos.”

Doina, fondatoare a unei școli de teatru: „Învață să-și dezvolte calitățile prin joc și joacă prin exerciții de atenție, de creativitate, de spontaneitate, de lucrat în echipă, de interpretat personaje, ei descoperă cât de capabili sunt să se exprime în public.”

Școlile de fotbal, printre variantele de educație alternativă

Și școlile de fotbal sunt foarte populare printre cei mici.

Băiețel: (Reporter: Ce ai vrea să devii când ești mare, te-ai gândit?) Fotbalist”

Mama băiețelului: „(Reporter: Vă gândiți să-l dați la fotbal pe cel mic? Da, consider că un sport este foarte important în dezvoltarea armonioasă a copilului”.

Nu în ultimul rând, părinții sunt interesați să-i pregătească pe cei mici pentru meserii ale viitorului, care lipsesc din programa școlară.

Tătăl unui copil: (Reporter: La ce fel de activități extracuriculare vă gândiți pentru copil?) Programare în mare parte”

Copil: (Reporter: Ai vrea să înveți să faci roboți?) Da, chiar dacă am făcut, cred că aș mai vrea să mai fac.

Theodor, antrenor de robotică: „Intră în contact cu lucruri care sunt actuale și presupun că vor fi de viitor, toată lumea vrea programare, vrea robotică”

Aplicație online pentru cursuri destinate copiilor

Târgul continuă și în varianta online, printr-o aplicație care reunește mai multe oferte educaționale.

Ștefana Rondac, organizator târg de educație alternativă: „Locații pentru copii, unde să meargă cu ei pe diferite vârste, de la zero, până la 18 ani, plus partea de activități educative și recreative.”

Mădălina Roman, organizator târg de educație alternativă: „Practic reconstituim satul de altădată, creăm aceste comunități online pentru că avem și avantajul tehnologiei și al Internetului.”

Părinții spun că încearcă să nu se uite la buget atunci când vine vorba despre investiții în educația copiilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE