Educația Nutrițională devine realitate în școli. Copiii din clasele pregătitoare, I și a II-a vor învăța despre alimentația sănătoasă, obiceiuri corecte și cum pot avea grijă de propria sănătate, începând din toamnă.
Așadar, a fost făcut un prim pas către un viitor mai sănătos al copiilor iar acum urmează o nouă etapă: formarea profesorilor, crearea materialelor didactice și extinderea programului la nivel național.
”E foarte important cumva să reușim să pliem informațiile de mâncat sănătos și sistem de viață sănătos pe curicula școlară. Și cam ce fac eu și ce facem acum în școli sau în grădinițe este să facem o parte practică în care copiii chiar nu știu, gustă sau simt sau miros legume, fructe și apoi învață și cum să le combine și de câte legume-fructe avem nevoie, de câtă apă, cum să facem alegeri sănătoase, cum să dormim bine tocmai ca să putem să fim mai sănătoși.
Dacă avem alimente foarte sărace și cumva alimente care mai stimulează copiii astea, plus în somn prost și deshidratare sau consumul doar de sucuri fac aceste performanțe să scadă foarte, foarte mult și să apară ca un fel de ADHD la copii doar din cauza dormitului prost și a mâncării de proastă calitate plus a sucurilor.
E greu într-adevăr, pentru că în momentul în care avem o clasă în care toți copiii mănâncă foarte procesat sau doar dulce, încă e foarte greu pentru unu sau doar doi părinți să încerce să schimbe asta și să aducă mâncare sănătoasă și copilul să-și mănânce mâncare sănătoasă în ceilalți nu mănâncă decât dulciuri la gustări.
Olandezii au studii de cred că mai mult de cinci-7 ani în care au văzut că cel mai mare impact asupra alimentației unui copil îl are școala și cu cât aduci informațiile în școală de mai devreme, cu atât chiar ai un impact asupra greutății și asupra alegeri, a alegerilor copilului pe viitor.”, a declarat Amalia Arhire, medic endocrinolog.