Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Compania chineză de tehnologie Huawei a prezentat, la Shenzhen, primul smartphone din lume care are trei laturi pliabile și, practic, se pliază în forma literei Z.

Lansarea lui Huawei Mate XT a avut loc la doar câteva ore după ce principalul rival, gigantul Apple, a lansat cel mai recent model al său, iPhone 16, dotat și cu inteligența artificială.

Huawei a lansat primul telefon care se pliază în trei laturi, în formă de Z

Atunci când este complet desfășurat, întregul ecran al lui Huawei Mate XT ajunge până la 10,2 inch și are rezoluție de 2232 x 3184 pixeli. Celelalte două ecrane au 7,9 inch, respectiv 6,4 inch.

Astfel, deși există tefeloane pliabile, adică 'foldable', acesta este „tri-fold”, se pliază ca un acordeon și cântărește aproape 300 de grame.

Noul telefon Huawei Mate XT va fi disponibil pe piața din China, de săptămâna viitoare.

Până acum, peste patru milioane de oameni au făcut precomenzi online. Telefonul are un preț de pornire de 2.800 de dolari și ajunge la 3.300 de dolari, devenind astfel cel mai scump telefon mobil din istoria companiei. El este disponibil în variante cu spațiu de stocare de 256 GB, 512 GB și 1 TB, în timp ce memoria RAM este de 16 GB, iar bateria are 5.600 mAh.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE