Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noile dispozitive alimentate cu inteligență artificială ne pot fi de ajutor pentru a ne îmbunătăți starea de sănătate. Aceste gadgeturi se numără printre atracțiile de la IFA Berlin, cea mai mare expoziție de tehnologie din Europa. Inelele smart ne pot furniza în câteva secunde informații despre temperatură, puls și pot face chiar și analize de tip EKG, ce sunt interpretate de AI. De asemenea, un dispozitiv ce folosește lumini și sunete pentru a stimula creierul ne-ar putea ajuta să ne odihnim mai bine, să scăpăm de stres și să avem un tonus mai bun.

Mai mulți vizitatori ai pavilionului de „sănătate digitală” de la IFA Berlin au testat acest dispozitiv realizat de o firmă din Thailanda. Conține un panou cu leduri și trebuie poziționat în dreptul ochilor, asemenea unei căști cu realitate virtuală. Gadgetul și căștile sunt conectate la o aplicație de unde oamenii își pot alege, de exemplu, programe de meditație sau de îmbunătățire a calității somnului.

„Deschizi aplicația și alegeri tema în funcție de dispoziție și ce ai vrea să schimbi: creativitate, explorare. Haideți să alegem concentrarea. Sunt cam împrăștiat și vreau să-mi revin”, a explicat Martin Lang, reprezentant al firmei Neurovizr.

Producătorii spun că, potrivit studiilor, această tehnologie folosește lumină și sunete pentru a stimula neuroplasticitatea creierului.

„Suntem înconjurați de lumină și sunet tot timpul, iar creierele noastre sunt plictisite pentru că sunt aceeași lumină și același sunet. Avem nevoie de noi atracții pentru creier.

Va stimula creierul și îl duce la un nivel la care nu poate anticipa ce urmează. Atunci când creierul tău nu poate anticipa ce urmează, atunci corpul se poate relaxa cu totul”, a mai precizat Lang.

O astfel de „terapie” de relaxare cu lumini și sunete durează între 8 și 10 minute. Dispozitivul nu este, însă, indicat persoanelor cu probleme grave de vedere sau celor care suferă de epilepsie. Gadgetul costă 600 de euro.

Inelul inteligent care face analize EKG

Iar o companie chineză a prezentat la IFA Berlin un nou model de inel inteligent. E dotat cu mai mulți senzori și, pentru că e conectat la o aplicație cu inteligență artificială, furnizează mai multe informații despre starea de sănătate.

„Poate să-ți știe rutina, calitatea somnului, câte ore ai dormit, temperatura corpului. De asemenea, putem ști la ce oră te-ai trezit, câte ore de somn profund”, a afirmat Bill Xu, director executiv al firmei Linktop.

De asemenea, inelul poate realiza și analize de tip EKG.

„În cazul EKG, mulți oameni nu înțeleg în detaliu. Avem algoritmul cu inteligență artificială pentru a le oferi informații detaliate”, a mai spus el.

Un astfel de inel inteligent are un preț de aproape 300 de dolari.

Perna inteligentă cu AI, soluția împotriva sforăitului

Tot atât costă și perna inteligentă care oprește sforăitul cu ajutorul inteligenței artificiale.

„Avem un chipset cu inteligență artificială în această pernă inteligentă. Acest cip poate auzi când sforăim. Perna își schimbă poziția, își ajustează înălțimea pentru a opri sforăitul, pentru că avem un chipset cu inteligență artificială și un microfon integrate în pernă”, a mai spus reprezentantul firmei chineze.

Perna inteligentă dotată și cu boxe pentru a putea adormi cu muzică relaxantă și poate trimite unei aplicații informații despre câte ore ai dormit și calitatea somnului.

Perechea de ochelari smart cu aparat auditiv integrat

În schimb, o companie italiană a prezentat ochelarii inteligenți ce incorporează și un aparat auditiv.

„Este un produs care integrează un aparat auditiv într-o pereche de ochelari datorită prezenței microfoanelor în partea frontală a ochelarilor. Iar o tehnologie avansată care pune în valoare în inteligența artificială și îmbunătățește capacitatea sonoră. Practic, este redus nivelul de zgomot și amplifică vocile oamenilor care vorbesc cu tine”, a afirmat Delio Trozzi, reprezentant al Nuance Audio.

Producătorul își propune să lanseze anul viitor ochelarii inteligenți la un preț de 1.100 de dolari, în Statele Unite.

Benzi de alergat pliabile, propunerea pentru cei cu locuințe mici

De asemneea, o altă companie chineză a prezentat la Berlin mai multe modele de benzi de alergat pliabile.

„Îți poți păstra spațiul. Poți să ai o locuință mai mică, poți să lucrezi de acasă sau le poți fe ambele - să trăiești, să muncești și ai o cameră de antrenament. Își desfaci banda de alergat, aparatul de vâslit, faci mișcare și apoi le strângi la loc”, a explicat Ty Taylor, director de marketing al Kingsmith.

Aceste aparate de fitness pliabile au un preț de pornire de 300 de euro.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE