Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

RobotChallenge: Echipa Politehnicii București, HBFS Robotics, s-a întors acasă cu cinci medalii

Steagul României a fluturat cu mândrie la RobotChallenge: Echipa Politehnicii București, HBFS Robotics, s-a întors acasă cu 5 medalii. Medaliații se pregătesc pentru RoboFEST 2024 în cadrul căruia se desfășoară RoboChallenge, cel mai mare concurs de robotică din Europa, care va avea loc în campusul universității.

Echipa HBFS Robotics a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București a înregistrat un succes spectaculos la RobotChallenge 2024, cel mai mare campionat de robotică din lume, desfășurat la Beijing, China. Echipa a revenit în țară cu 5 medalii – 2 de aur, 2 de argint și una de bronz.

Cel mai mare campionat de robotică din lume

VEZI GALERIA
4 imagini

Într-o competiție care a adunat peste 5000 de participanți din 31 de țări, echipa formată din Mihai Crăciunescu, Diana Baicu, Mihaela Popescu, Remus Comeagă, și coordonată de conferențiarul universitar Ștefan Mocanu, a reușit să își dovedească abilitățile tehnice și ingeniozitatea. Pe lângă podiumul integral la proba de Line Follower, echipa a obținut două medalii și în proba de Nano Sumo, confirmând încă o dată poziția României în topul roboticii mondiale.

Cu acest rezultat remarcabil, România s-a clasat pe locul 5 în clasamentul general al țărilor după numărul de medalii obținute, depășind numeroase state cu tradiție și influență în domeniul roboticii.

HBFS Robotics a acumulat peste 100 de premii internaționale

Fondată în 2014, HBFS Robotics a acumulat peste 100 de premii internaționale și continuă să fie un nume important în cadrul concursurilor de robotică globale. Echipa este formată din studenți și cadre didactice ale Facultății de Automatică și Calculatoare din POLITEHNICA București, care împreună dezvoltă roboți autonomi avansați, utilizând cele mai noi tehnologii în inteligență artificială, senzoristică și sisteme autonome.

Prin acest succes, HBFS Robotics își propune să continue să reprezinte România la cel mai înalt nivel în competițiile internaționale, cu scopul de a inspira generațiile viitoare și de a menține standardele ridicate ale roboticii autohtone.

RoboFEST, festivalul dedicat roboticii și inovației

În următoarea perioadă, echipa HBFS Robotics își va continua parcursul competițional, participând la alte concursuri internaționale de prestigiu. Printre acestea se numără și RoboFEST, festivalul dedicat roboticii și inovației care va găzdui și RoboChallenge – cel mai mare concurs de robotică din Europa și al doilea ca mărime din lume, care va avea loc între 1 și 3 noiembrie 2024 la Politehnica București. RoboChallenge atrage peste 20 de țări, inclusiv China, Germania, Algeria, India, Iran, SUA și Uzbekistan, oferind României oportunitatea de a găzdui o competiție de talie mondială.

Cea de-a 15-a ediție a evenimentului va introduce trei noi probe captivante. Aceste noutăți vor aduce și mai multă diversitate și spectacol la ediția din acest an, transformând Politehnica București într-un adevărat centru al inovației și competiției robotice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE