Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apple ar vrea să lanseze un iPhone pliabil în 2026. Cu ce producători va intra în concurență

Compania americană Apple are în plan să producă un iPhone, pe care l-ar putea lansa pe piață cel mai devreme în anul 2026. Telefonul s-ar asemăna ca design cu Samsung Galaxy Z Flip, notează The Verge.

Planul Apple de a lansa un model de iPhone pliabil l-ar imita pe cel al gigantului sud-coreean Samsung, care a lansat un smartphone pliabil în 2019. Compania americană ar încercat astfel să atragă noi clienți printr-o schimbare semnificativă a designului, conform agenției Reuters.

Apple a luat legătura deja cu furnizori din Asia pentru a realiza componente pentru dispozitiv care are numele de cod intern V68.

Apple mizează pe un Iphone pliabil cu funcții AI pentru a relansa vânzările

Specialiștii anticipează că astfel de smartphone-uri pliabile, dotate cu funcții de inteligență artificială, ar putea relansa vânzările producătorului iPhone, care la nivel global se confruntă cu o concurență acerbă din partea producătorilor chinezi Honor și Huawei și celor sud-coreeni de la Samsung.

De altfel, Samsung și-a lansat cele mai noi modele de smartphone-uri pliabile la începutul lunii iulie, când a prezentat cel mai scump model, cu noi funcții AI.

Piața globală a smartphone-urilor pliabile a crescut cu 49% în primul trimestru față de anul precedent, ceea ce reprezintă cea mai mare rată de creștere din ultimele șase trimestre. Potrivit unui studiu realizat de compania Counterpoint Research din mai, Huawei a ocupat primul loc pentru prima dată, după ce a depășit Samsung, arată sursa citată.

De asemenea, Apple vrea să îmbunătățească sistemul de camere în cazul unui model de iPhone, iar acest lucru ar permite utilizatorilor să controleze dimensiunea diafragmei cu ajutorul unui sistem mecanic, pentru a efectul de adâncime a câmpului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE