Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sondaj Reuters/Ipsos: Kamala Harris îl conduce pe Trump cu 44% la 42% în cursa prezidențială din SUA

Un sondaj Reuters/Ipsos arată că vicepreședintele Kamala Harris are un avans de două puncte procentuale față de republicanul Donald Trump după ce președintele Joe Biden și-a încheiat campania de realegere și i-a predat ștafeta.

Harris l-a condus pe Trump cu 44% la 42% în sondajul național, o diferență în marja de eroare de 3 puncte procentuale.

Harris și Trump erau la egalitate cu 44% într-un sondaj din 15-16 iulie, iar Trump conducea cu un punct procentual într-un sondaj din 1-2 iulie, ambele cu aceeași marjă de eroare.

În timp ce sondajele la nivel național oferă semnale importante privind sprijinul american pentru candidații politici, doar câteva state înclină de obicei balanța în Colegiul Electoral al SUA, care decide în cele din urmă cine câștigă alegerile prezidențiale.

Cele mai recente rezultate ale sondajului au subliniat motivele pentru care Biden s-a retras din cursă și pentru care Harris l-a înlocuit pe listă.

Aproximativ 56% dintre alegătorii înregistrați au fost de acord cu o afirmație conform căreia Harris este „ascuțită mental și capabilă să facă față provocărilor”, comparativ cu 49% care au spus același lucru despre Trump, 78 de ani.

Doar 22% dintre alegători l-au evaluat astfel pe Biden.

Biden, în vârstă de 81 de ani, și-a încheiat eforturile de realegere după o dezbatere cu Trump în care s-a bâlbâit adesea și nu a reușit să conteste atacurile lui Trump, care includeau declarații false.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE