MEDIU
Prințul Charles, discurs în limba română: „Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România, după trei ani de absență”
Peste 100 de organizații din 20 de țări vor colabora pentru restaurarea fondului forestier al continentului. Intitulat sugestiv - SUPERB - proiectul implică refacerea la scară largă a douăsprezece situri din Europa. Unul dintre ele este situat în România, în Munții Carpați.
Apele Române au dat amenzi de peste trei milioane de lei în primele patru luni ale anului
În primele patru luni ale anului 2022, la nivel național, au fost desfășurate 2.525 de controale de către inspectorii din cadrul Administrației Naționale ”Apele Române” și au aplicat amenzi în valoare totală de 3.003.500 lei pentru nerespectarea legislației din domeniul gospodăririi apelor.
România riscă să se transforme în groapa de gunoi a Europei. De unde vin deșeurile și cum ajung în țară
România pare că se transformă în groapa de gunoi a Europei. Nu trece zi fără ca la granițe să fie oprit cel puțin un transport ilegal de deșeuri. Este vorba de cauciucuri, textile, elemente de caroserie, în general, produse greu de reciclat.
Căldură extremă în vestul Europei. Spania și Franța, printre cele mai afectate
Vestul Europei se confruntă cu un val de căldură extremă și în acest an. Printre cele mai afectate țări sunt Spania și Franța. Temperaturile sunt mai mari cu până la 10-15 grade peste cele normale în această perioadă a anului.
Vara vine cu recorduri de temperaturi ridicate. Ce anunță meteorologii
Vremea caldă va fi din nou predominantă în cea mai mare parte a Europei, în vara acestui an, după cea mai călduroasă vară înregistrată pe continent, anul trecut. Bucureștiul va avea între 31 și 38 de zile cu temperaturi de peste 32 de grade.
ONU: „Clima se schimbă sub ochii noștri”. Patru indicatori-cheie au ajuns la valori care ar trebui să ne îngrijoreze
Patru indicatori-cheie ai schimbărilor climatice au atins valori record în 2021, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale (OMM) din cadrul ONU. Este vorba despre creșterea nivelului mării, temperaturile oceanelor, emisiile de gaze cu efect de seră și acidificarea oceanelor.
Rachetele antigrindină – între teoriile conspirației și realitate
Sezonul de grindină a reînviat și teoriile conspiraționiste cu privire la ce fac și, mai ales, ce nu fac rachetele antigrindină. Fermierii acuză că acestea aduc secetă, însă specialiștii explică faptul că tehnologia este folosită de zeci de ani și nu poate avea astfel de efecte.
Eurostat: Emisiile de gaze cu efect de seră generate de economia UE au ajuns la nivelul de dinaintea pandemiei
În al patrulea trimestru al anului 2021, emisiile de gaze cu efect de seră ale economiei UE au totalizat 1.041 de milioane de tone de echivalent CO2, ușor peste valoarea anterioară pandemiei pentru trimestrul al patrulea din 2019, conform datelor publicate luni de Oficiul European pentru Statistică.
Bujorii sălbatici românești, protejați prin lege, pot fi admirați la Facultatea de Horticultură din București
În România, există peste 20 de specii de bujori. Cinci dintre acestea sunt specii spontane și sunt protejate de lege. Cel mai deosebit dintre bujorii sălbatici, spun specialiștii în horticultură, este bujorul de pădure.