MEDIU
Viena: Summit Mondial despre climă. Războiul din Ucraina, subiect de discuție
Conferința privind clima are loc la Viena astăzi, 14 iunie, la exact 30 de ani de la Summitul Pământului din 1992 de la Rio de Janeiro, unde a fost semnat tratatul Convenției-cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (CCONUSC).
Parlamentul European a votat interzicerea fabricării mașinilor pe motorină și benzină din 2035
Parlamentarii europeni au votat interzicerea mașinilor pe benzină şi motorină din anul 2035. Propunerea inițială a pachetului prevedea că producția motoarelor tradiționale pe benzină și motorină ar trebui să fie diminuată până la sfârșitul anului 2035.
Microplastice, descoperite în zăpada din Antarctica. Semnalul de alarmă tras de cercetători
Microplastice au fost descoperite pentru prima dată în zăpada din Antarctica, potrivit unui studiu, relatează dpa, potrivit Agerpres. Cel mai frecvent tip de plastic găsit în zăpadă este PET, folosit în fabricarea de sticle de băuturi răcoritoare şi articole de îmbrăcăminte.
Orașele plutitoare ar putea deveni soluția ideală pentru comunitățile afectate de schimbările climatice
În timp ce schimbările climatice și creșterea nivelului Oceanului Planetar afectează comunitățile aflate în zonele de coastă ale statelor, ONU propune o posibilă soluție – „orașele plutitoare”.
De 1 Iunie - Biciclez și Reciclez! 1000 de copii s-au strâns cu bicicletele pe Kiseleff pentru a învăța importanța reciclării și a folosirii bicicletei
Copiii s-au adunat, astăzi, pe șoseaua Kiseleff din București, închisă timp de șapte ore, tocmai pentru a reduce amprenta de carbon. Cei mici au învățat cum și de ce este important să recicleze și, mai mult decât atât, să folosească bicicletele în loc de alte mijloace de transport.
Prințul Charles, discurs în limba română: „Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România, după trei ani de absență”
Peste 100 de organizații din 20 de țări vor colabora pentru restaurarea fondului forestier al continentului. Intitulat sugestiv - SUPERB - proiectul implică refacerea la scară largă a douăsprezece situri din Europa. Unul dintre ele este situat în România, în Munții Carpați.
Apele Române au dat amenzi de peste trei milioane de lei în primele patru luni ale anului
În primele patru luni ale anului 2022, la nivel național, au fost desfășurate 2.525 de controale de către inspectorii din cadrul Administrației Naționale ”Apele Române” și au aplicat amenzi în valoare totală de 3.003.500 lei pentru nerespectarea legislației din domeniul gospodăririi apelor.
România riscă să se transforme în groapa de gunoi a Europei. De unde vin deșeurile și cum ajung în țară
România pare că se transformă în groapa de gunoi a Europei. Nu trece zi fără ca la granițe să fie oprit cel puțin un transport ilegal de deșeuri. Este vorba de cauciucuri, textile, elemente de caroserie, în general, produse greu de reciclat.