PROFESORI
Nou an școlar, aceeași criză a profesorilor. În Dolj sunt sute de posturi libere și prea puțini candidați
Au mai rămas doar câteva zile până la începerea anului școlar, însă multe unități de învățământ încă nu au cadre didactice asigurate. În Dolj a fost organizat un concurs județean cu sute de posturi libere pentru care s-au înscris prea puțini candidați.
Rezultate Titularizare 2024. Sub jumătate dintre candidați au obținut peste 7, nota necesară pentru postul de titular
Rezultate Titularizare 2024. Ministerul Educației a publicat marți rezultatele examenului de titularizare. Potrivit datelor, numai 41,9% au obținut note peste 7, nota 7 fiind necesară pentru a obține postul de titular.
Titularizare 2024. Proba scrisă este susținută astăzi. Măsuri speciale anunțate de Ministerul Educației în contextul caniculei
Examenele elevilor s-au încheiat, este rândul profesorilor să fie evaluați pentru a preda în școli. Peste 37.500 de candidați s-au înscris la titularizare în acest an.
Un elev a luat nota 1 la Muzică. Părinții au contestat nota și au dat școala în judecată
O familie din Iași a dat în judecată colegiul la care învață fiul lor după ce băiatul a primit nota 1 la Muzică. Elevul de clasa a șasea nu ar fi știut să scrie notele muzicale pe portativ. Cei doi părinți, el judecător, ea procuror militar, susțin că nota 1 se acordă doar pentru fraudă.
Meditații gratuite la fizică, matematică și informatică, la Universitatea Politehnica București
Peste 20 studenți pe un loc, la meditațiile gratuite oferite de Universitatea Politehnica București. Tinerii vor să își ocupe un loc încă din sesiunea de preadmitere pentru a scăpa de emoții înainte de BAC. Platforma a avut 350.000 de accesări.
Cum arată declarația de interese prin care profesorii trebuie să își asume în scris că nu fac meditații
Nedepunerea declarațiilor sau nerespectarea obligațiilor trecute acolo constituie abatere disciplinară, conform articolului 209, din noua lege a educației, care a intrat în vigoare pe 3 septembrie 2023, după cum se arată în procedură.
Corectare digitalizată la simularea Evaluării Naționale. Reprezentanții din Ministerul Educației se așteaptă ca unele aparate de scanat să nu funcționeze
Emoții pentru elevii care susțin luni prima probă la simularea Evaluării Naționale, dar și mai multe emoții pentru profesori. Este prima dată când în toate școlile din țară lucrările vor fi scanate și introduse într-o platformă digitală pentru a fi corectate.
Bullying-ul, un fenomen care poate distruge vieți. România este pe locul trei în Europa la acest capitol
De câte ori ați auzit că un copil are parte de bullying? De câte ori propriul copil a fost victimă sau agresor? Sau ce măsuri ați luat? Bullying-ul a devenit un fenomen pe care din păcate mulți îl cataloghează drept parte din viață, un mod de a învăța regulile lumii.
Efectul ChatGPT asupra educației. În loc să-l interzică, unii profesori îi invață pe studenți cum să-l folosească
Inteligență Artificială se dezvoltă rapid și asta obligă instituțiile de învățământ să ia atitudine: fie se adaptează la noile tehnologii, fie le interzic. La mai bine de un an de la lansarea ChatGPT, mulți profesori încearcă să găsească metode de integrare a chatbotului în procesul educațional.
Profesorii, obligați să dea în scris că nu fac meditații cu elevii de la clasă. Ce este declarația de interese
Profesorii din România vor fi obligați să dea în scris că nu fac meditații plătite cu elevii de la clasa lor. Prevederea apare în Procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare, publicată, luni, în Monitorul Oficial.
Marcel Ciolacu anunță "un buget istoric la educație", însă majorarea e considerată insuficientă. Anca Dragu: "E în coada clasamentului"
Bugetul pentru educație pentru 2024 este de 57 de milioane de lei, o majorare cu 61%. Salariații din educație ar urma să mai primească o majorare și în 2025.
Salariile profesorilor cresc cu 20%, în 2024. Marcel Ciolacu: ”Va fi un buget record pentru Educație”
Sindicaliștii din Educație au acceptat oferta Guvernului cu privire la majorările salariale ale profesorilor, de anul viitor. Va fi o creștere de 20 la sută, în două tranșe, așa cum a anunțat premierul.
Salariile profesorilor, majorate în două etape. Ministerul Educației și sindicatele negociază câți bani primesc profesorii
Sindicatele din educație amenință cu grevă generală dacă nu primesc majorările salariale promise de Guvern. Ministrul Educației spune că dascălii vor avea lefuri mai mari însă vor primi banii în două etape.
Proiect: Măriri mai mici pentru salariile profesorilor în 2024. Majorările nu sunt cele promise în plină grevă generală
Guvernul pregătește așa-numita „Ordonanță trenuleț” de la sfârșitul anului, care ar urma să mărească salariile pentru profesori și demnitari, de la 1 ianuarie 2024. Doar că mărirea propusă nu este și cea convenită cu profesorii, când aceștia au decis încetarea grevei, acum câteva luni.
Controversa burselor de merit. Aproape 8.500 de elevi cu medii sub 5 primesc bursă de merit
Aproape 8.500 de elevi care au medii sub 5 primesc, lunar, bursă de merit în valoare de 450 de lei în acest an școlar. Până la intrarea în vigoare a noii legi a educației preuniversitare, doar elevii care aveau peste 9,50 primeau bursă de merit.
Fără soluții clare pentru creșterea salariilor în învățământ, de la 1 ianuarie. Legea salarizării nu a fost finalizată nici acum
Fără soluții clare pentru creșterea salariilor în învățământ de la 1 ianuarie. Așa s-au încheiat consultările de la Guvern, între liderii sindicatelor din educație și premier.
Posibile noi reguli de transfer pentru profesori. Ligia Deca: Blocarea posturilor titulare din școli ar putea fi limitată
Ministerul Educației ia în calcul limitarea perioadei în care un profesor titular își poate bloca postul dacă pleacă cu detașare în altă funcție, cum ar fi una politică. Ligia Deca a explicat că, în prezent, se verifică din punct de vedere juridic, cum se poate face acest lucru.
Istoria comunismului devine materie obligatorie din 2025. Elevii, încântați de noul program de studiu
Istoria comunismului va deveni materie obligatorie la liceu din 2025, a anunțat ministrul Educației. În prezent, aceasta este un opțional, iar elevii, profesorii și experții spun că studierea comunismului în toate școlile din România este importantă pentru a cunoaște adevărul despre ororile epocii.
5 octombrie 2023 - zi liberă pentru elevi și profesori de Ziua Educației
Elevii și profesorii vor avea parte de o zi liberă, la o lună de la începutul anului școlar. Potrivit ordinului privind structura anului școlar, de Ziua Educației, care este sărbătorită pe 5 octombrie, nu se organizează cursuri.