Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse: Profesorii și personalul din învățământ vor primi în octombrie primele de carieră didactică și cele profesionale

Cadrele didactice și personalul auxiliar vor primi în luna octombrie primele de carieră didactică și profesionale aferente anului școlar 2023-2024.

Guvernul a decis recent să extindă valabilitatea sumelor acordate anul trecut, prelungind termenul până în octombrie 2024.

“Primele de carieră didactică și primele profesionale acordate personalului din învățământ pentru anul școlar 2023-2024 vor fi acordate în luna octombrie”, spun surse pentru Edupedu.ro.

Lista cu numele lor trebuie transmisă de la Ministerul Educației, la cel al Fondurilor Europene. Pentru anul școlar 2023-2024 sunt 64.000 de persoane din categoria personal administrativ care vor beneficia de cardurile de carieră profesională.

Aceste prime, care sprijină cariera didactică și profesională, au fost introduse pentru prima dată anul trecut, în contextul anului școlar 2022-2023, prin OUG nr. 58/2023, ca rezultat al grevei din învățământ din mai 2023.

Prima de carieră didactică „este concepută pentru a sprijini cadrele didactice în demersurile lor de a-și dezvolta constant competențele educaționale și de a atinge performanțe remarcabile în mediul școlar sau universitar.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE