Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Titularizare 2024. Proba scrisă este susținută astăzi. Măsuri speciale anunțate de Ministerul Educației în contextul caniculei

Examenele elevilor s-au încheiat, este rândul profesorilor să fie evaluați pentru a preda în școli. Peste 37.500 de candidați s-au înscris la titularizare în acest an.

Examenul a început la ora 9. Au fost și candidați care au făcut solicitări pentru schimbarea datei în contextul caniculei. Ministerul, însă a luat alte măsuri.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate în cursul zilei de azi pe subiecte.edu.ro.

Măsuri speciale luate la examentul de titularizare

Centrele de concurs desemnate iniţial au fost schimbate, în mai multe județe, pentru a se asigura climatizare corespunzătoare în sălile de examen, precizează Ministerul Educaţiei. Măsura a fost luată din cauza temperaturilor foarte ridicate.

În judeţele unde nu a fost posibilă schimbarea centrelor, s-au depuw eforturi pentru dotarea sălilor de examen cu aparate mobile de aer condiţionat prin intermediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. În toate centrele vor fi asigurate apă potabilă şi asistenţă medicală.

Candidații au la dispoziție patru ore să rezolve subiectele

Proba scrisă se desfășoară i în 114 centre de concurs din 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti şi are o durată de patru ore, cu posibilitatea prelungirii cu una - două ore în anumite situaţii speciale (pentru candidaţii nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficienţe de vedere ori în situaţia în care susţinerea acesteia implică dictarea conţinutului de către un candidat cu anumite deficienţe, către un profesor asistent, de altă specialitate decât cea la care se desfăşoară proba respectivă), a anunţat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat.

Câte posturi sunt disponibile

La nivel naţional sunt disponibile 9.933 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 8.691 complete (6.606 urban + 1.885 rural) şi 1.242 incomplete (673 urban + 569 rural).

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată:

  • învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (1.384);
  • educatoare/profesor pentru educaţie timpurie (învăţământ preşcolar) (1.295);
  • educator/profesor pentru educaţie timpurie (învăţământ antepreşcolar) (1.089);
  • profesor - consilier şcolar (628)

Calendar Titularizare 2024

23 iulie - Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate

24 iulie - Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat şcolar) pe 23 iulie, după afişarea rezultatelor, respectiv pe 24 iulie.

31 iulie - Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul ministerului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE