liceu
Rezultate Admitere Liceu 2024. Peste 1.600 de elevi nu au prins loc la liceu, unii cu medii de admitere bune
Admitere Liceu 2024. Zi cu emoții pentru elevii care au susținut Evaluarea Națională 2024. Au fost publicate rezultatele repartizării computerizate și elevii știu acum la ce liceu vor învăța în următorii patru ani.
Tinerii români învață meserii noi din pasiune. Mulți vor să devină hairstyliști și să aibă propriul lor salon
Nu mai este mult și elevii vor afla la ce liceu au fost repartizați. Sunt mulți care s-au înscris și la școlile profesionale. Printre cele mai căutate meserii este și cea de hairstylist.
Admitere 2024. Cum aleg elevii și părinții liceul potrivit
De mâine, absolvenții claselor a VIII-a pot completa, împreună cu părinții lor, fișa pentru admiterea la liceu. Datele sunt introduse pe calculator, pe platforma digitală a Ministerului educației. Peste două săptămâni elevii vor fi repartizați computerizat.
De ce nu prea merg tinerii la vot. Lipsa educației civice poate duce la absenteism, iar elevii spun că această materie școlară nu e tratată serios
Profesor: "Ei nu pricep ce înseamnă vot egal, liber exprimat, direct, secret și facem joc de rol ca să poată să priceapă. Nu pricep pentru că nu practică lucrul acesta".
UPDATE: Elevul care a intoxicat 25 de colegi ai unui liceu din București se consideră victimă. Tatăl băiatului: ”A fost bătut cu pumnii, cu picioarele”
Mai mulți elevi de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București au fost evacuați marți, după ce a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant, în incinta clădirii. Elevii au acuzat stare de rău.
UPDATE. Dosar penal, după ce peretele unui internat din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit. Eleva rănită grav în urma incidentului a murit
Un perete al internatului liceului Tamasi Aron, din Odorheiu Secuiesc, s-a prăbușit. Conform IGSU, suprafața afectată ar fi de aproximativ 200 de metri pătrați. Patru victime au fost scoase de sub dărâmături, însă una dintre ele și-a pierdut viața.
Mărturiile colegilor tânărului mort la internatul din Odorheiu Secuiesc: ”Un băiat a observat că a crăpat tavanul. S-a dus să anunțe și s-a prăbușit peretele”
Unul dintre elevii căminului de la Odorheiu Secuiesc a observat cu câteva minute înainte de tragedie că tavanul instituției a început să crape.
Istoria comunismului devine materie obligatorie din 2025. Elevii, încântați de noul program de studiu
Istoria comunismului va deveni materie obligatorie la liceu din 2025, a anunțat ministrul Educației. În prezent, aceasta este un opțional, iar elevii, profesorii și experții spun că studierea comunismului în toate școlile din România este importantă pentru a cunoaște adevărul despre ororile epocii.
Tinerii din România care termină liceul câștigă doar câteva procente în plus la salariu față de cei care nu finalizează deloc studiile liceale
Tinerii de 25-34 de ani din România care au terminat liceul câștigă doar câteva procente în plus, la locul de muncă, față de cei care nu termină deloc liceul, potrivit noului raport anual pe educație al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).
Mii de directori de școli din țară sunt supărați că au salarii mai mici decât unii profesori: „Un coleg are cu 300/400 de lei mai mult, nu e corect”
Noul an școlar 2023-2024 începe așa cum s-a încheiat precedentul: sub spectrul nemulțumirilor salariale. 2.500 de directori de școli din întreaga țară cer majorări de salarii printr-o petiție trimisă Guvernului.
Etapa a doua de repartizare la liceu. 1.600 de elevi au rămas fără un loc la liceu în urma primei etape
Astăzi este ultima zi în care candidații rămași pe dinafara la admiterea la liceu mai pot depune cererile pentru a doua etapă de repartizare. Sunt peste 1.600 de elevi în situația aceasta, iar unii dintre ei au note peste nouă.
Patru elevi, împușcați lângă un liceu din SUA, înainte de Ziua Recunoștinței
Patru elevi au fost împușcați în apropierea liceului la care învață în orașul american Philadelphia din statul Pennsylvania. Incidentul terifiant a avut loc după terminarea orelor care s-au încheiat mai devreme pentru vacanța de Ziua recunoștinței (Thanksgiving).
Cum alegem liceul sau facultatea potrivită. Teste speciale de abilități și talent gândite de psihologi
Mii de elevi români sunt privați de consultanță în alegeri esențiale la început de drum în viață, cum ar fi profilul liceului sau facultatea. Și asta pentru că în România, școlile duc o lipsă acută de psihologi școlari, fiind în jur de 2.600 pentru aproximativ 3 milioane de elevi.
Rezultatele finale la Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Sorin Cîmpeanu: Rata finală de promovare a examenului de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie - 35,4%
Rata finală de promovare a examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 35,4%, în creştere cu aproape 3% faţă de rezultatele iniţiale şi cu 2,5% comparativ cu sesiunea de toamnă a anului trecut, a anunţat sâmbătă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Proteste ale părinților, la Brașov, înainte de noul an școlar. Liceul nu este pregătit să primească elevii
Zeci de părinți au protestat în fața primăriei din Brașov, nemulțumiți de faptul că liceul în care vor învăța aceștia nu va fi gata la timp și pentru că nu știu unde vor învăța elevii.
ADMITEREA LA LICEU | De ce aproape 7.000 de elevi nu au prins loc la repartizare
Peste 110.000 de elevi au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere la liceu, însă aproape 7.000 nu au prins niciun loc. Dintre aceștia, peste 1.200 sunt din București. Anul acesta, mediile de admitere au fost mai mari decât cele de anul trecut.
Elevi cu medii de admitere între 8 și 10 au rămas nerepartizați la licee. Când are loc a doua etapă a repartizării computerizate
Peste 6.800 de elevi au rămas fără locuri la liceu, în urma repartizării computerizate. Dintre aceștia, 259 au media de admitere între 8 și 10, iar 15 dintre ei au media între 9 și 10.
Elevii nu vor mai putea fi exmatriculați, potrivit noului regulament, valabil de la 1 septembrie 2022
Ministerul Educației a aprobat, astăzi, un nou regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, pentru a completa anumite prevederi, cum ar fi structura anului școlar, modul de utilizare a catalogului electronic, procedura de exmatriculare.