ELEVI
Campanie antidrog în școli, cu foști consumatori: ”Curiozitatea de a încerca un drog m-a costat 16 ani din viață”
Peste patru sute de studenți, elevi de liceu și părinți au învățat cum să prevină consumul de droguri în școli. Au învățat despre dialogul deschis pe care tinerii, părinții și profesorii trebuie să îl aibă despre droguri și dependență.
Propunere: Diriginții să aibă lista cu părinții care dețin arme
Subprefectul Timișului, județul cu cei mai mulți posesori de arme din țară, propune ca diriginții să aibă lista cu părinții copiilor care au permis de port-armă. Astfel, profesorii îi pot urmări pe copiii care ar putea prezenta un eventual pericol.
Terenurile de sport din curțile școlilor vor putea fi folosite de copii și în vacanțe, în timpul liber
De joi, terenurile de sport din curțile școlilor ar putea fi folosite de copii și după ore, în weekend sau în vacanțe. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial în ianuarie, iar școlile au avut termen până miercuri să pregătească regulamentul de funcționare al terenurilor.
Înscriere clasa pregătitoare 2023: Ce trebuie să conțină cererea-tip
Părinții care doresc să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare trebuie să complete o cerere-tip, începând cu 3 mai. Aceasta poate fi completată online sau la sediul unității de învățământ la care se dorește înscrierea, până la data de 18 mai.
Oferte cu vize de flotant, pe Facebook. Părinții sunt dispuși să plătească mii de lei pentru a-i înscrie pe copii la școală
Oră de oră apar pe Facebook sute de anunțuri, postate pe grupuri specializate, de părinții care au nevoie de viză de flotant pentru a-i înscrie pe cei mici la școala favorită.
42% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional
4 din 10 elevi români sunt analfabeți funcțional, arată cel mai recent studiu național. Raportul a fost întocmit de o platformă educațională, în colaborare cu Ministerul Educației. Numai un elev din 10 are capacitate de a înțelege mesajul unui text.
Liceeni români, premiați pentru robotică în SUA. Cei 27 de tineri au participat la Campionatul Mondial ''First'' cu robotul lor
27 de liceeni au pus Iașiul pe harta roboticii mondiale, după ce au fost premiați în Statele Unite, la ''Campionatul Mondial First Tech Challenge'', categoria ''Motivate''. Este cea mai mare competiție de robotică, la nivel mondial.
Amendament votat: Studenţii pot parcurge doi ani de studii într-unul singur, cu aprobarea consiliului facultăţii
Studenţii înmatriculaţi la programe de studii universitare de licenţă organizate la forma cu frecvenţă pot parcurge, cu aprobarea consiliului facultăţii doi ani de studii într-un singur an, cu anumite excepţii, a decis joi Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor.
Revoluția din Legile Educației. Matematica și religia intră în BAC pentru elevii de la uman
Legea învățământului preuniversitar a primit un raport de admitere în Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților, prima cameră sesizată. Proiectul va merge în plenul Camerei Deputaților pentru votul final, iar mai apoi trebuie să treacă și de Senat.
Voucherele pentru sport de 250 de lei pe lună, destinate elevilor. Primăria Sectorului 2 a demarat înscrierile
Au început înscrierile pentru proiectul prin care se acordă vouchere pentru sport de 250 de lei pe lună elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, în Sectorul 2 al Capitalei.
UPDATE Ligia Deca susține că exmatricularea este ultima opțiune în cazul elevilor care comit abateri grave
Violenţa fizică sub orice formă din şcoli se va sancţiona, iar exmatricularea elevilor se va putea face doar în situaţii foarte grave, cu drept de reînscriere în anul şcolar următor, în aceeaşi unitate de învăţământ, cu excepţia elevilor din învăţământul postliceal.
Antreprenorul român care oferă mese calde pentru copii. Pentru mulți elevi români, programul ”Masa caldă în școli” oferă, de fapt, mâncare rece
Antreprenorul Valeriu Nicolae a vorbit în direct la Euronews România despre costurile unei mese calde pentru copii, așa cum a fost gândită alături de un grup de nutriționiști și care poate fi un model pentru programul care se dorește a fi implementat în școlile din România.
Copiii învață cum să combată bullying-ul în școli. OMS: România, pe locul trei în clasamentul european, când vine vorba de abuzul în școli
Din doi elevi, unul este o victimă a bullying-ului în România, iar conform Organizației Mondiale a Sănătății, ne plasăm pe locul trei în clasamentul european, când vine vorba de abuzul în școli. Dar există soluții.
Programul "Masa Caldă" cu sendvișuri reci. Doar 10% dintre școlile din România au cantine
"Masa Caldă" în școli, program derulat de Ministerul Educației, este de fapt pentru mulți elevi o masă rece. În multe unități de învățământ din cele 450 incluse în proiect, elevii și preșcolarii primesc sendvișuri și câte un fruct, de obicei mere.
Parlamentarii vor sport la BAC. Educația fizică a fost eliminată din examenul de bacalaureat, în 2010
Sportul ar putea să redevină probă la BAC pentru toți elevii. Potrivit informațiilor Euronews, partidele din opoziție vor depune un amendament, în acest sens, la Legile Educației. Educația fizică nu mai este probă de bacalaureat din 2010.
Călărași: O educatoare de 23 de ani ia satul la pas și aduce copiii în clasă. Pe unii îi recuperează de la muncă
De cele mai multe ori, în țara noastră, soarta elevilor stă în mâinile dascălilor, nu a guvernului. A celor care văd viitorul în ochii copiilor. Dar ce faci atunci când mulți dintre elevi abandonează școala?
UPDATE: Elevul de 16 ani care și-a atacat profesoara rămâne în arest preventiv. Tânărul este acuzat de tentativă de omor
Un elev de 16 ani a înțepat în zona gâtului, cu un cuțit, profesoara de limba japoneză, în timpul orei. Nu există detalii oficiale despre motivele pe care le-ar fi putut avea elevul de 16 ani - potrivit mărturiei unui coleg, acesta ar fi reacționat la auzul veștii că vor avea un test.
Profesoară cu 20 de ani de experiență, umilită de copii de gimnaziu. Cum văd specialiștii situația
Autoritățile din educație au deschis o anchetă la școala din județul Prahova unde o profesoară a fost umilită de câțiva elevi, moment care a fost filmat și distribuit apoi pe rețelele sociale.
Un elev de la Liceul ”George Moroianu” a câștigat un concurs european de traducere. La 17 ani a ținut un discurs în fața Comisiei Europene
Are 17 ani și a ținut deja un discurs în fața Comisiei Europene. Este vorba despre un elev de la de la Liceul ”George Moroianu” din Săcele, județul Brașov, câștigător din partea României al Concursul european de traducere.
O echipă de liceeni români trimite sateliți pe orbită pentru a monitoriza defrișările. Primul va fi lansat cu o rachetă de la SpaceX
O echipă de liceeni de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București va trimite o constelație de microsateliți care vor observa Pământul cu scopul de a suprinde imagini care să fie folosite în agricultură și defrișările de păduri.