ELEVI
GALERIE FOTO: Manuale în stare deplorabilă, primite de elevii unuia dintre liceele de top din Capitală
Până la digitalizarea învățământului și reforme, statul român trebuie să acopere nevoi mai simple. Precum manualele care se "moștenesc" din generație în generație, până ajung file împrăștiate.
Școala, un efort imens pentru unii copii din Delta Dunării. Povestea lui Bogdan, elevul care face naveta zilnic
Școala a început și în Delta Dunării, departe de lumea dezlănțuită. Din cele câteva sute de copii care locuiesc în satele Deltei, zeci de elevi abandonează școala în fiecare an. Nu și Bogdan Poenaru, un elev din Periprava, care face naveta zilnic pentru a ajunge la școală.
Criza sălilor de clasă. Elevii din ciclul primar ar trebui să învețe doar dimineața
Unii elevi au luat startul anului școlar cu câteva ore mai târziu. Este vorba despre copiii care sunt nevoiți să înceapă orele după-amiaza, din cauză că spațiile de învățământ sunt insuficiente în școlile lor.
Școala începe cu lipsuri, mai ales în mediul rural. Lipsa banilor în familie duce la abandon școlar, arată cifrele unui sondaj
Potrivit unui sondaj realizat de World Vision România pe un eșantion de câteva mii de profesori, părinți și elevi, sunt probleme grave în ceea ce privește infrastructura și lipsa banilor în familii, iar acestea duc la abandon școlar.
Anul școlar 2022-2023 începe cu modificări majore pentru elevi și profesori. Care sunt cele mai mari schimbări
Se strigă iar catalogul în învățământul românesc, însă de data aceata nu mai este vorba de prăfuitul registru care amintește de blamatele dosare cu șină, ci de unul „modern”, din care rubricile pentru semestrul I și II dispar.
Prima zi de școală, un nou sezon de răceli. Cum să prevenim îmbolnăvirea copiilor
Prima zi de școală vine și cu un nou sezon de răceli, gripe sau alergii pentru copii, specifice acestui anotimp. Îmbolnăvirea celor mici poate fi preîntâmpinată sau tratată cu ușurință, dacă părinții sunt informați.
YouthTB, o nouă aplicaţie mobilă prin care elevii obțin mai rapid abonamentul gratuit de transport
Reprezentanţii STB susţin că odată cu lansarea acestei aplicaţii, pe lângă eliminarea procedurii birocratice de până acum, prin care elevii puteau să îşi procure titlul de transport, se reduce şi aglomeraţia ce se crea în fiecare an la centrele de vânzare odată cu începerea şcolii.
Rezultatele finale la Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Sorin Cîmpeanu: Rata finală de promovare a examenului de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie - 35,4%
Rata finală de promovare a examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 35,4%, în creştere cu aproape 3% faţă de rezultatele iniţiale şi cu 2,5% comparativ cu sesiunea de toamnă a anului trecut, a anunţat sâmbătă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Iași: Containerele cu toalete, soluția autorităților la grupurile sanitare din curțile școlilor
Containerele cu toalete sunt soluția rapidă găsită de autoritățile locale pentru latrinele din curțile școlilor. În județul Iași, în 11 comune s-au făcut astfel de grupuri sanitare, racordate la apă, cu chiuvete şi vase de toaletă funcționale.
Proteste ale părinților, la Brașov, înainte de noul an școlar. Liceul nu este pregătit să primească elevii
Zeci de părinți au protestat în fața primăriei din Brașov, nemulțumiți de faptul că liceul în care vor învăța aceștia nu va fi gata la timp și pentru că nu știu unde vor învăța elevii.
S-au afișat rezultatele la Bac 2022, sesiunea de toamnă. Cea mai ridicată rată de promovare, din 2009 până în prezent
Primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă, s-au afișat la aviziere și online, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până în ora 12:00. În aceeași zi, în intervalul 12:00-16:00, candidații nemulțumiți de note pot depune contestații.
Scrisoare deschisă către Ministrul Educației. 100 de intelectuali nemulțumiți de Legile educației solicită reanalizarea celor două proiecte
Proiectele de modificare a legilor educației au stârnit controverse în spațiul public. 100 de intelectuali români i-au solicitat ministrului Educației, printr-o scrisoare deschisă, reanalizarea celor două proiecte și prelungirea perioadei de dezbatere publică.
Părinții exigenți cresc copii mai stresați. Psihologii spun că presiunea notelor mari duce la anxietate
O nouă legislație în domeniul educației nu rezolvă problemele elevilor. Notele, dar mai ales raportarea la note a părinților, pot fi soluția sau stresul unul copil aflat pe băncile școlii.
Aida Mitroi, tânăra care a câștigat medalia de aur la Olimpiada de matematică de la Sarajevo
Recentele rezultate ale elevilor de liceu de la noi din țară, la olimpiadele internaționale, nu sunt deloc întâmplătoare. Un exemplu în acest sens este Aida Mitroi. Timișoreanca de doar 15 ani a fost medaliată cu aur la Olimpiada Balcanică de matematică din această vară.
Cum văd profesorii legile educației. Directorul Viforel Dorobanțu: „Educația nu va arăta într-un fel mai bun sau mai rău datorită unei legi a educației”
Zilele acestea are loc o dezbatere maraton privind legea învățământului preuniversitar între ministrul Sorin Cîmpeanu și societatea civilă