Autoritățile din educație au deschis o anchetă la școala din județul Prahova unde o profesoară a fost umilită de câțiva elevi, moment care a fost filmat și distribuit apoi pe rețelele sociale. Vina se împarte între copii, părinți și profesori. Parte din vină are și legislația din învățământ, care a fragilizat autoritatea profesorului la clasă.
La Brebu nu există niciun consilier școlar.
Ilona Rizea, ISJ Prahova: ”Există mai multe cereri ale unității către județ, până acum am avut deficit de personal, Ministerul Educației a supliemtnat numărul de consilieri cu 70, de la toamnă vor fi consilieri în toate unitățile, până acum școala Brebu n-a avut consilieri școlari, luăm în calcul și funcție de ce vom descoperi în analize.”
Profesoara are 20 de ani vechime în învățământ și predă la școala din Pietriceaua, comuna Brebu din 2015.
Ilona Rizea, ISJ Prahova: ”Conducerea școlii ne-a informat ca a purtat joi o discutie cu profesoara, care initial a negat, nu l-a considerat un incident, ea a afirmat ca nu s-a-ntamplat nimic grav.”
Aurel Oprinoiu, senator USR de Prahova: ”Doamna profesoara a avut în trecut un accident cerebral, dar asta nu a impiedicat-o să predea, preda bine elevilor, ăsta a fost feedback-ul. Incidentul e grav, dar discutând cu copii sunt doi, trei elevi mai năzdrăvani, e cuvantul folosit de copii, majoritatea sunt bine educați, preocupați de școală, au un comportament adecvat iar cei doi elevi nici nu era la ora profesoarei, erau la sport, au intrat peste oră și s-a întâmplat ce ați văzut.”
Gabi Maalouf, psiholog: ”Punem și pe seama vârstei, adolescența, furtuna hormonală, de dezvoltare a personalității. La vârsta respectivă sexul e obiectul principal de interes, dar în loc sa avem discutii suntem pudibonzi și social media e plină de asemenea filme.”
Ștefan Pălărie, senator USR de București: ”E condamnabil comportamentul celor doi copii, dar și al colectivului care nu intervine. Într-o țară civilizată Ministerul Educației ar trebui să pună stop și dacă e nevoie de intervenție terapeutică pentru sindromul post traumatic, aceste lucruri nu sunt ușoare.”
Gabi Maalouf, psiholog: „Cu siguranță dacă s-ar fi dus să predea într-o clasă în care managementul clasei ar fi fost foarte bun cu siguranță ar fi fost integrată și nimeni nu ar fi râs de ea. Bine ar fi să nu expunem oameni care trec prin diverse suferințe unor suferințe și mai mari.”
Polițiștii au deschis un dosar de ultraj contra bunelor moravuri pentru cei doi elevi.