DEȘEURI
Cuba, sufocată de gunoaie și fără apă potabilă. Unii localnici spun că n-au mai trăit niciodată ce trăiesc acum
Cuba trece printr-o gravă criză. Pentru că serviciile publice sunt în colaps, oamenii au ajuns să navigheze cu greu printre gunoaiele care sufocă străzile. În plus, cubanezii se luptă cu lipsa apei potabile și a electricității raționalizate.
Uniunea Europeană ”a gafat” în ceea ce privește taxa pe deșeurile din plastic. Avertismentul lansat de auditori
Specialiștii avertizează că o nouă taxă menită să descurajeze depozitarea la groapa de gunoi și incinerarea deșeurilor din plastic este afectată de date incerte și ar fi putut duce la o creștere a criminalității.
Comisia Europeană, solicitare către România pentru neaplicarea corectă a directivelor privind deșeurile
Comisia Europeană a anunțat joi că a emis un aviz motivat către România pentru neaplicarea corespunzătoare a Directivei 1999/31/CE privind depozitele de deșeuri și a Directivei-cadru privind deșeurile (Directiva 2008/98/CE).
Flori în dar, prietenoase cu mediul. 100.000 de tone de plastic ajung în natură de la buchetele de flori, în fiecare an
Românii cumpără milioane de buchete de flori în fiecare an. O mare parte din acestea sunt însă decorate cu folii, celofan sau funde din plastic, care de cele mai multe ori, ajung la groapa de gunoi.
Haosul reciclării în România. Doar 11% dintre deșeuri ajung să fie reciclate
România este ultima țară din Uniunea Europeană, când vine vorba de reciclare. Doar 11% dintre deșeuri ajung să fie reciclate, restul ajung la groapa de gunoi. România a fost condamnată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene la plata unei amenzi de 1,5 milioane de euro.
Gunoaiele abandonate, plătite cu sănătatea. Ce se întâmplă cu molozul rămas în urma construcțiilor
În România se construiește pe bandă rulantă, iar ce rămâne în urmă nu sunt doar clădirile înalte, ci și molozul. Aproape 40% din totalul de gunoaie pe care europenii le generează anual provin din construcții.
UE adoptă noi norme pentru reciclarea ambalajelor. Anual, un european generează 190 kg de deșeuri
Mai puține ambalaje și mai puține deșeuri. Este doleanța Parlamentului European, care a adoptat noi norme prin care consumatorii sunt încurajați să reutilizeze și să recicleze electrocasnice, telefoane mobile și alte produse.
Ecoturismul de-a lungul Dunării. Ecoruta Dunăreană este un traseu turistic, prin natură, care se întinde pe 40 km
Ecoruta Dunăreană este un proiect prin care turismul se „împrietenește” cu natura. Aflat de-a lungul Dunării, în zona Giurgiu, traseul va putea fi parcurs fie la pas, fie pe apă. Din nefericire însă, cea mai mare problemă în zonă rămâne lupta cu deșeurile, aruncate la întâmplare.
Viața fără risipă și fără plastic. Numai 9% din plasticul produs la nivel global ajunge să fie reciclat
Magazine în care marfa este vândută fără ambalaje, cumpărături cumpătate adaptate cu adevărat nevoilor, transformarea deșeurilor menajere în îngrășământ pentru plante. Sunt câteva dintre măsurile pe care le iau cei care doresc să pună în practică principiul fără risipă.
Facem gunoi și ne plângem de curățenie. România a rămas la coada Europei în privinţa reciclării
Ziua de Curățenie Mondială se desfășoară sâmbătă în aproape 200 sute de țări. Milioane de oameni adună gunoaiele de pe spațiile verzi și nu numai. Și în România au loc activități de ecologizare în aproape toate județele.
România, codașa Europei la reciclare. Țara noastră este dată în judecată de UE pentru numeroase probleme de mediu
România are cifre rușinoase când vine vorba de reciclare: țara noastră are o rată de doar 11%, pe când media europeană se apropie de 50%. Stăm prost și la capitolul poluare, Bucureștiul fiind una dintre cele mai poluate capitale europene.
Miros insuportabil de gunoi în Cluj, reclamat de localnici. Autoritățile de mediu: și cetățenii sunt parte din problemă
De câteva zile, pe o căldură apăsătoare, un miros groaznic de gunoi se simte în zona metropolitana Cluj-Napoca. Mii de clujeni se plâng pe rețelele de socializare, dar deocamdată fără răspuns. Ba chiar autoritățile de mediu spun că și cetățenii sunt parte din problemă.
Plaja de la granița cu Bulgaria, cu obiceiuri românești. Locul sălbatic, asaltat de turiști și cu multe gunoaie
La doar 70 km de București, în județul Giurgiu se regăsește un loc rupt de gălăgia orașelor, în plină sălbăticie - Plaja Gostinu de pe malul Dunării. Este o plaja neamenajată, dar oamenii sunt atrași de liniște și peisaj.
Clotilde Armand le cere lui Ciprian Ciucu și Sebastian Burduja ca liberalii să nu se implice în procesul cu Romprest
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, le cere preşedintelui PNL Sector 1, Sebastian Burduja, şi liderului PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, ca aleşii liberali să nu se implice în procesul prin care autoritatea locală cere rezilierea contractului cu Romprest.
Gunoaie aruncate pe câmp, ignorate de primărie. Proprietarii terenului din Dobroești plin cu deșeuri periculoase nu au fost găsiți
A trecut o săptămână de când o echipă Euronews a sesizat Garda de Mediu că există deșeuri periculoase pe un câmp de la marginea Capitalei. Controlul anunțat de Garda de Mediu nu a avut loc, iar proprietarii terenului nici măcar nu au fost găsiți.
VIDEO | Gunoaiele periculoase din jurul Capitalei amenință sănătatea bucureștenilor
O echipă Euronews a încercat să vadă dacă în jurul Bucureștiului sunt astfel de resturi care amenință viața. Au găsit tone de gunoaie toxice într-un singur loc. Paznicii unui domeniu privat de la marginea Bucureștilui au încercat să oprească demersul jurnalistic.
Şase saci cu gunoi, cadou de Crăciun dăruit primarului din Târgu Mureş de un consilier local
Consilierul local Sergiu Claudiu Maior din Consiliul Local Târgu Mureş i-a oferit, marţi, primarului municipiului, Soos Zoltan, şase saci de gunoi drept cadou de Crăciun şi 6.000 de fotografii cu mormanele de deşeuri din oraş.
Raport: Deșeurile anuale de plastic produse de Amazon ar putea înconjura lumea de 800 de ori
Amazon a generat anul trecut peste 300 de milioane de kilograme de deșeuri de ambalaje din plastic, potrivit unui nou studiu. Potrivit unui raport realizat de organizația de apărare a oceanelor Oceana, amprenta de plastic a Amazon a crescut cu aproape o cincime (18%) între 2020 și 2021.
Germania: Producătorii de plastic vor contribui cu 450 de milioane de euro pe an la curățarea deșeurilor
În curând, producătorii de plastic din Germania vor fi obligați să plătească pentru colectarea deșeurilor. Proiectul de lege, aprobat miercuri de cabinetul de miniștri, va impune producătorilor de produse care conțin plastic de unică folosință să plătească într-un fond central gestionat de guvern
Unul din trei mobile va deveni deșeu în 2022. Fiecare familie are, în medie, 13 aparate electronice nefolosite în casă
În lume sunt 16 miliarde de telefoane mobile, iar o treime vor deveni deșeu, chiar în acest an, arată un studiu realizat de o organizație specializată în reciclarea produselor electronice.