ARMATĂ
SUA vor să trimită mai mulți consilieri militari în Ucraina, după ce Congresul tocmai a aprobat ajutorul pentru ucraineni
Noul contingent va ajuta Armata ucraineană la întreținerea armelor și va coordona noi transporturi de arme, permițând ca mai multe arme și echipamente să circule către linia frontului ucrainean.
Prim-ministrul Ucrainei avertizează: Dacă ucrainenii pierd războiul cu Rusia, ar putea duce la Al Treilea Război Mondial
Din cauza întârzierii ajutorului pentru Ucraina, situația a devenit chiar critică pe câmpul de luptă. Rușii continuă să avanseze, iar ucrainenii nu au nici măcar cu ce să se apere, darămite să elibereze diverse zone de sub ocupația rusă.
Iohannis a aprobat trimiterea de militari români în Orientul Mijlociu. Alții vor participa la deminare în Marea Neagră
Președintele Klaus Iohannis a aprobat ca mai mulți militari români să participe la operații de securitate maritimă sub coordonarea Uniunii Europene și a Statelor Unite în zona Orientului Mijlociu, în contextul tensiunilor dintre Iran și Israel.
Atacul Iranului asupra Israelului, ”un război asimetric foarte curios”. General: ”Această demonstrație de forță să nu constituie escaladarea”
Atacul cu drone și rachete declanșat de Iran asupra Israelului face parte dintr-un ”un război asimetric foarte curios”, a explicat generalul în rezervă Virgil Bălăceanu.
România trebuie să-și consolideze rezerva de personal militar, spune Iohannis: „Apărarea cetăţenilor e una dintre obligaţiile fundamentale”
Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România trebuie să intensifice eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar și pentru a revitaliza industria naţională de apărare.
Avioane militare controlate de inteligența artificială, miza SUA pentru a controla spațiul aerian
Aviația Statelor Unite investește într-o flotă de peste 1.000 de drone operate în mod autonom. În această primăvară, Frank Kendall, secretarul american al Forţelor Aeriene, vrea să urce la bordul unui astfel de avion de război, controlat de inteligența artificială, pentru a testa noua tehnologie.
A început cel mai mare exercițiu NATO din Marea Neagră. Peste 2.000 de militari participă la Sea Shield 24
Drona marină descoperită la sfârșitul săptămânii trecute în apele teritoriale românești a fost reperată de un avion de recunoaștere francez cantonat la baza militară din Mihail Kogălniceanu.
Cum comentează Mircea Geoană ipoteza unui atac rusesc în 24 de ore în România: ”Noi lucrăm din ziua zero a unui început de agresiune”
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a comentat, scenariul publicat de Il Messaggero conform căruia lui Vladimir Putin i-ar lua mai puțin de 24 de ore pentru a învinge România.
Mike Johnson a precizat când vor debloca americanii ajutorul pentru Armata Kievului. Zelenski: "În caz contrar, ne vom retrage pas cu pas"
Din cauza lipsei de sprijin din ultimele luni, ucrainenii se chinuie să reziste în războiul cu Rusia. Iar ultimul pachet de ajutor, în valoare de 60 de miliarde de dolari, este blocat în continuare în Congresul SUA.
Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție. Noua bază de la Mihail Kogălniceanu va găzdui permanent până la 10.000 de militari
Au început lucrările la cea mai mare bază militară NATO din Europa. De dimensiunile unui mic oraș, pe o suprafață de aproape trei mii de hectare, amplasamentul va putea găzdui permanent până la 10 mii de militari NATO și familiile acestora.
Cum arată o zi din viața viitorilor soldați profesioniști. Marșurile, aruncarea grenadei și tragerile sunt doar o parte din antrenament
Marșuri lungi, cu aproape tot echipamentul în spate, trageri pe timp de zi și de noapte, aruncări cu grenade și instrucție de front. Așa se pregătesc recruții care vor să devină soldați profesioniști.
Alte șase avioane F-16 vor ajunge în România. Aeronavele vor fi folosite la instruirea piloților
Încă șase avioane F-16 olandeze vor ajunge, în următoarele luni, la Centrul de Instruire de la Fetești. Forțele Aeriene din Țările de Jos au mai trimis astfel de aeronave de luptă în România și în urmă cu câteva luni, când centrul a fost operaționalizat.
Europa ar trebui protejată cu armele nucleare ale Marii Britanii și Franței. Oficial german: ”Ar trebui regândit acest element al securității”
Un oficial german de rang înalt a afirmat că Marea Britanie și Franța ar trebuie aibă un rol mai activ în scutul nuclear european dacă Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale din Statele Unite.
De ce Rusia nu poate cuceri Ucraina și de ce ucrainenii nu pot elibera teritoriile ocupate de ruși. Experții au spus care este cheia
În aceste condiții, întrebarea care se pune este de ce Occidentul nu furnizează Ucrainei armamentul și muniția necesare pentru a câștiga războiul cu Rusia. Expert: "Ucraina a fost pregătită pentru un război de secolul 21, dar Rusia duce un război de secolul 20".
Document IISS: cât timp ar mai putea rezista Rusia, deși a pierdut foarte multe tancuri în războiul cu Ucraina
De la începutul invaziei, Institutul Internațional pentru Studiul Războiului, precum și mulți specialiști au precizat că rușii au pierdut un număr uriaș de tancuri și blindate pe câmpul de luptă.
MApN scoate la concurs peste 5.000 de posturi în toate cele 41 de județe și în București
MApN a precizat care sunt condițiile și criteriile generale de recrutare pe care trebuie să le îndeplinească toți candidaţii care optează pentru dobândirea calităţii de soldat/gradat profesionist în activitate.
Șeful companiei Rheinmetall susține că Europa are nevoie de zece ani pentru a-și umple stocurile de muniție
Rusia ar urma să ajungă în curând la o capacitate anuală de producție de două milioane de proiectile, adică dublu față de capacitatea pe care o avea înaintea declanșării războiului din Ucraina.