Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump și Kamala Harris, contre asupra datei dezbaterii televizate. El a numit-o mincinoasă și nebună pe Harris, la începutul campaniei ei

Kamala Harris nu se ferește de o dezbatere cu Donald Trump. A spus-o de mai multe ori și a spus-o și Trump, iar acum el anunță că a fost stabilită data acestei confruntări, pentru 4 septembrie, la Fox News, așa cum precizează chiar postul TV, care îl susține fățiș pe Trump. Fostul președinte a subliniat că a acceptat propunerea televiziunii americane și mai rămâne ca și Harris să dea un răspuns.

Dezbaterea Donald Trump - Kamala Harris ar putea fi pe 4 septembrie

Donald Trump a făcut anunțul pe rețelele de socialziare și nu a ezitat să-l ironizeze încă o dată pe Joe Biden, care și-a anunțat, pe 21 iulie, retragerea din cursa pentru un nou mandat de președinte al SUA.

"Am convenit cu FoxNews să facem dezbaterea cu Kamala Harris miercuri, 4 septembrie. Dezbaterea a fost programată inițial împotriva Somnorosului Joe Biden, la ABC, dar a fost anulată prin faptul că Biden nu va mai participa și eu sunt în litigiu cu ABC și cu George Slopadopoulos, existând astfel un conflict de interese. Regulile vor fi similare cu regulile dezbaterii mele cu Joe Somnorosul - care a fost tratat oribil de către partidul său - dar cu sala plină", a postat Trump, care face referire la acea dezbatere televizată pe care a avut-o cu Biden pe 26 iunie.

Impresia generală lăsată atunci de Biden a fost că a pierdut confruntarea cu Trump. Din acel moment, din ce în ce mai mulți specialiști și o mulțime de cetățeni simpli l-au criticat pe Biden și i-au recomandat să nu mai candideze pentru că este prea bătrân, la cei 81 de ani pe care îi are și nu mai este la fel de ager ca odinioară.

Donald Trump spune că dezbaterea va avea loc în Pennsylvania, cu toate postul TV nu a precizat încă locul, iar Harris nu a dat încă răspunsul. Interesant este că statul Pennsylvania a fost locul în care Donald Trump a supraviețuit unei tentative de asasinat, pe 13 iulie.

Însă este de așteptat ca Harris să profite de această situație și să insiste asupra datei de 10 septembrie, propuse de postul ABC News atunci când candidatul democraților încă era Joe Biden. "Ea ar urma să se prezinte, chiar dacă Trump nu ar face-o", susține CNN.

Numai că Trump este convins că dezbaterea va fi la Fox News și a anunțat și moderatorii: Bret Baier și Martha MacCallum.

"Donald Trump este speriat și încearcă să se sustragă dintr-o dezbatere cu care a fost deja de acord și aleargă acum direct la Fox News ca să-l salveze. Trebuie să nu mai facă jocuri și să se prezinte la dezbaterea la care s-a angajat deja pentru 10 septembrie. Vicepreședintele va fi acolo, într-un fel sau altul, pentru a profita de ocazie, pentru a vorbi în fața unui public național în prime time. Domnul 'Oricând, oriunde', nu ar trebui să aibă nicio problemă cu asta, dacă nu este prea speriat să apară în prime time", a spus directorul de comunicare al campaniei Kamalei Harris, Michael Tyler, citat de CNN.

Donald Trump a făcut-o nebună pe Kamala Harris

Inițial, o altă dată propusă de postul Fox News a fost 17 septembrie, iar Kamala Harris a fost de acord, numai că data s-a schimbat între timp. Acum, Kamala ar urma să dea un răspuns privind noua dată propusă, cea de 4 septembrie.

Imediat după ce Biden și-a anunțat retragerea și a declarat că o susține pe vicepreședinta Kamala Harris, Trump a spus că nu poate să meargă la o dezbatere cu ea, pentru că încă nu a fost aleasă în mod oficial drept candidat de către propriul partid democrat.

Între timp, Kamala Harris și-a asigurat voturile necesare din partea democraților pentru a fi nominalizată drept candidat la președinție. Ea a primit susținere și din partea fostului șef al statului american Barack Obama.

Sondajele arată o luptă strânsă între Kamala Harris și Donald Trump, iar unele dintre cifre o dau chiar ușor favorită pe candidata democrată. Până acum, când Biden era contracandidatul lui Trump, aproape toate sondajele îl dădeau pe Trump favorit.

Kamala Harris și-a început oficial campania pe 23 iulie. La scurt timp, Donald Trump a lansat o serie de atacuri la adresa ei, pe care a numit-o "o nebună radicală de stânga" și "cel mai incompetent vicepreședinte din istoria Americii".

Fostul președinte Donald Trump a atacat-o pe Harris în primul său miting electoral organizat după ce Joe Biden s-a retras din cursa electorală pentru Casa Albă.

Trump i-a reproșat Kamalei Harris și problema migrației.

”După cum știți, acum trei zile l-am învins oficial pe cel mai prost președinte din istoria țării noastre, escrocul Joe Biden. El a renunțat pentru că pierdea foarte mult în sondaje. Era în scădere în fiecare sondaj(...) așa că a renunțat.

Așa că acum avem o nouă victimă de învins. Mincinoasa Kamala Harris ... vicepreședintele cel mai incompetent și de extremă stânga din istoria Americii. (...)

Ca despot al granițelor, Kamala a deschis frontierele noastre, permițând ca 20 de milioane de străini din întreaga lume să intre ilegal în țara noastră. Voi pune capăt fiecărei politici a administrației Biden-Harris privind deschiderea graniței și vom sigila frontiera și vom opri invazia Kamalei Harris fără întârziere", a spus atunci Donald Trump.

  • Alegerile pentru președinția SUA sunt programate pe 5 noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE