Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kamala Harris și-a început oficial campania electorală: ”Este o mare onoare să am susținerea lui Joe Biden în această cursă”

Vicepreședintele Kamala Harris și-a început oficial campania electorală cu un miting în statul Wisconsin.

La primul ei miting de campanie, Kamala Harris l-a atacat pe Donald Trump. A vorbit despre abuzatori, escroci, adulteri și a subliniat că prin prizma faptului că a fost procuror general cunoaște foarte bine tipologia lui Trump. Vicepreședintele american, susținut de Joe Biden în cursa pentru prezidențiale a anunțat că are numărul necesar de delegați pentru a fi desemnat candidatul democrat. Iar în doar două zile a adunat peste 100 de milioane de dolari de la donatori.

Kamala Harris a urcat pe scenă pe acordurile melodiei ”Freedom”, a cântăreței Beyonce, care și-a dat acordul ca aceasta să fie folosită ca imn în cursa pentru Casa Albă. La doar două zile după ce Joe Biden a făcut pasul înapoi, ea a participat la primul miting de campanie, în Wisconsin. A început în forță, cu atacuri la candidatul republican la prezidențiale.

”Este o mare onoare să am susținerea lui Joe Biden în această cursă. Deci Wisconsin, mi s-a spus în această dimineață că am câștigat sprijinul a suficienți delegați pentru a asigura nominalizarea din partea democraților. Sunt atât de onorat şi vă promit că voi petrece următoarele săptămâni continuând să ne unim partidul, astfel încât să fim pregătiţi să câştigăm în noiembrie. Deci, prieteni, avem 105 zile până la Ziua Alegerilor. Și în acel moment, avem ceva de făcut. Dar nu ne temem de munca grea. Ne place munca grea, nu-I așa?”, a declarat Kamala Harris.

Harris a strâns peste 100 de milioane de dolari de duminică după-amiază și a obținut sprijinul liderilor democrați, printre care și a congresmanilor de frunte, Charles Schumer și Hakeem Jeffries.

Chuck Schumer, senator democrat, liderul majorității din Senatul SUA: ”Vicepreședintele Harris a făcut o treabă cu adevărat impresionantă și și-a asigurat majoritatea necesară pentru a câștiga nominalizarea Partidului Democrat pentru a fi următorul nostru președinte al Statelor Unite. Cei mai mulți dintre senatori au susținut-o rapid și cu entuziasm. Deci, acum că procesul se desfășoară de jos în sus, suntem aici astăzi pentru a ne anunța sprijinul pentru vicepreședintele Kamala Harris.”

Hakeem Jeffries, congresman democrat, liderul minorității din Camera Reprezentanților: ”Kamala Harris va lupta pentru libertatea noastră. Kamala Harris va lupta pentru familiile noastre. Kamala Harris va lupta pentru viitorul nostru. Sunt mândru să o susțin cu tărie pe Kamala Harris pentru a deveni al 47-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Vom organiza Senatul. Vom câștiga Camera Reprezentanților. O să o alegem pe Kamala Harris în funcţia de preşedinte în noiembrie.”

Kamala Harris: ”Este marea mea onoare să am sprijinul lui Joe Biden în această cursă”

Kamala Harris a vorbit cu entuziasm despre perioada sa în funcția de vicepreședinte sub președintele Joe Biden, subliniind realizările administrației și promițând să unească Partidul Democrat în jurul candidaturii sale prezidențiale.

„A fost cu adevărat una dintre cele mai mari onoruri din viața mea să lucrez ca vicepreședinte al președintelui nostru, Joe Biden”, a declarat Harris.

Harris a recunoscut că, deși a câștigat suficienți delegați pentru a asigura nominalizarea democrată, munca ei este departe de a se fi terminat.

Harris a încurajat susținătorii săi să se pregătească pentru următoarele 105 zile până la ziua alegerilor. „Avem ceva de lucru, dar nu ne este frică de munca grea. Ne place munca grea, nu-i așa? Și vom câștiga aceste alegeri”, a declarat ea cu încredere, mobilizându-și baza de susținători pentru eforturile viitoare.

Kamala Harris, atac la Donald Trump: ”Cunosc genul lui”

Vicepreședintele Kamala Harris l-a atacat pe Donald Trump, comparându-l cu infractorii și răufăcătorii pe care i-a întâlnit în timpul carierei sale de procuror.

”Înainte de a fi ales vicepreședinte, înainte de a fi ales senator al Statelor Unite, am fost procuror general al statului California și înainte de asta am fost procuror de tribunal. Și în acele roluri, m-am confruntat cu infractori de tot felul: prădători care au abuzat de femei, escroci care au înșelat consumatorii, înșelători care au încălcat regulile pentru propriul câștig. Așa că ascultați-mă când spun, cunosc genul lui Donald Trump”, a spus Harris.

Partidul Democrat american și-a programat convenţia pe 19 august, la Chicago. Atunci va fi anunțat oficial candidatul formațiunii pentru cea mai înaltă funcție în stat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE