Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump, val de atacuri la adresa lui Kamala Harris: O nebună radicală de stânga. Cel mai incompetent vicepreședinte din istoria Americii

Fostul președinte Donald Trump a lansat o serie de atacuri virulente la adresa vicepreședintelui Kamala Harris în primul său miting electoral organizat după ce Joe Biden s-a retras din cursa electorală pentru Casa Albă. Trump a catalogat-o pe Kamala Harris drept o ”nebună radicală de stânga” și a acuzat-o că ar fi ascuns informații despre starea de sănătate a președintelui SUA, relatează The Hill.

Donald Trump s-a adresat susținătorilor săi din statul american North Carolina, la trei zile după ce Joe Biden a anunțat că se retrage din cursa pentru președinția Statelor Unite.

Fostul președinte republican a criticat-o în termeni duri pe Kamala Harris în privința inflației și a migrației și a acuzat-o c-ar fi o ”nebună radicală de stânga”.

”După cum știți, acum trei zile l-am învins oficial pe cel mai prost președinte din istoria țării noastre, escrocul Joe Biden. El a renunțat pentru că pierdea foarte mult în sondaje. Era în scădere în fiecare sondaj(...) așa că a renunțat.

Așa că acum avem o nouă victimă de învins. Mincinoasa Kamala Harris ... vicepreședintele cel mai incompetent și de extremă stânga din istoria Americii”, a afirmat Donald Trump, conform sursei citate.

În timpul mitingului electoral, Trump a afirmat că vicepreședintele Kamala Harris ar trebui trasă la răspundere pentru politicile sale privind migrația.

„Ca despot al granițelor, Kamala a deschis frontierele noastre, permițând ca 20 de milioane de străini din întreaga lume să intre ilegal în țara noastră”, a spus Trump, după ce a fost la un pas de a fi asasinat.

”Voi pune capăt fiecărei politici a administrației Biden-Harris privind deschiderea graniței și vom sigila frontiera și vom opri invazia Kamalei Harris fără întârziere”, a spus fostul președinte republican, conform Reuters.

Potrivit sursei citate, Biden i-a cerut lui Harris să colaboreze cu țările din America Centrală pentru a ține sub control valul de migrație, dar nu a primit atribuții privind securitatea frontierelor. De asemenea, ea a declarat că se opune politicii granițelor deschise.

De asemenea, Trump a catalogat drept o ”glumă” vizita efectuată de vicepreședintele Kamala Harris în Europa, înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Fostul președinte american a mai acuzat-o pe Kamala Harris că a mințit publicul în privința ”capacitatății mentală a lui Biden” de a conduce țara. De aceea, Trump a sugerat că ea „nu ar fi de încredere” și că este „nepotrivită” pentru funcția de președinte

Pe parcursul mitingului, Trump a numit-o pe Harris „nebună”, „o persoană foarte rea” și „nebună”.

”Trebuia să fiu drăguț. Se spune că ceva s-a întâmplat cu mine când am fost împușcat. Am devenit drăguț. Și când ai de-a face cu acești oameni, sunt oameni foarte periculoși, nu poți fi prea drăguț. Așa că, dacă nu vă supărați, nu voi fi drăguț. Este în regulă?”, a mai spus Trump.

Reacția echipei de campanie a lui Kamala Harris

Un purtător de cuvânt al echipei de campanie a lui Kamala Harris a spus că discursul lui Trump a fost unul ”dezechilibrat, ciudat și incoerent”.

”Dar poporul american nu va fi păcălit sau distras - alegerea din noiembrie va fi între agenda Proiect 2025 a lui Trump de a interzice avortul la nivel național și de a-și oferi o putere nelimitată și necontrolată; sau vicepreședintele Harris, care luptă pentru a proteja libertatea și pentru a se asigura că fiecare american are o șansă corectă”, a declarat Ammar Moussa, purtătorul de cuvânt al lui Harris.

Potrivit The Hill, Donald Trump și-ar fi dorit ca Joe Biden să fi rămas în cursa prezidențială, după prestația sa dezastruoasă la dezbaterea din 27 iunie. Motivul: sondajele au arătat că Trump conduce în majoritatea statelor care vor determina rezultatul alegerilor din noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE