Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cursă strânsă pentru Casa Albă. Sondajele arată că Harris și Trump sunt umăr la umăr în mai multe state cheie

Cursa pentru Casa Albă a devenit una foarte strânsă, potrivit sondajelor de opinie de peste Ocean. Kamala Harris a redus decalajul față de Trump atât la nivel național, cât și în statele cheie, după retragerea președintelui Joe Biden din cursa prezidențială din 2024.

O cursă strânsă

De altfel, Kamala Harris l-a devansat pe Donald Trump în patru state-cheie, în timp ce fostul președinte are un avans în fața actualului vicepreședinte în două state, potrivit unui sondaj Bloomberg News/Morning Consult.

Concret, Harris îl devansează pe Trump în Michigan cu 11 puncte și cu două puncte în Arizona, Wisconsin și Nevada, potrivit sondajului.

Trump are un avantaj de patru puncte în Pennsylvania și de două puncte în Carolina de Nord, iar cei doi sunt la egalitate în Georgia.

Dacă rezultatul sondajului ar fi reprodus în ziua alegerilor, candidatul care ar câștiga în Georgia, ar fi ales președinte.

Într-un sondaj comandat de super PAC-ul democrat Progress Action Fund, Harris îl devansează pe Trump cu 48% la 47% în Georgia. Într-un sondaj național Reuters/Ipsos, Harris îl conduce pe Trump cu 43% la 42%.

Această serie de sondaje vine după ce Harris și-a consolidat rapid sprijinul în rândul democraților, ca urmare a deciziei lui Biden de a se retrage din cursa pentru Casa Albă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE