Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kamala Harris își caută vicepreședinte. Candidata democraților stă bine în sondaje, deși unii alegători nu știu multe despre ea

Au rămas mai puțin de o sută de zile până la alegerile prezidențiale în Statele Unite ale Americii, iar candidata democraților, Kamala Harris, câştigă teren în faţa adversarului republican Donald Trump. Sondajele arată acest lucru în şase dintre cele şapte state care pot decide soarta alegerilor din noiembrie.

Kamala Harris, în turneu în state cheie în alegeri

După recenta și rapida intrare în cursa electorală, Harris încearcă să strângă donații și voturi, ambele esențiale în lupta cu Donald Trump. Nu întotdeauna însă lucrurile merg ușor, mai ales pentru că unii alegători ori nu știu multe despre ea, ori nu s-au hotărât încă.

Michael Berry, alegător din Matthews, Carolina de Nord: „După toate probabilitățile, chiar dacă sunt un alegător înregistrat, nu știu dacă aș vota pentru vreunul dintre partide în acest moment. Pentru că nu vreau să fiu responsabil (n.r. pentru ce va urma). Știu că fiecare vot contează și pur și simplu nu văd un candidat care să merite”.

Kamala Harris este acum într-un turneu electoral de patru zile în mai multe state, în timpul căruia este de așteptat să anunțe cine îi va fi vicepreședinte în cazul în care învinge în alegeri. O decizie este obligatorie înainte de Convenția Națională Democrată, care începe la 19 august.

Jack Carmen, locuitor din Charlotte, Carolina de Nord: „Sunt puțin indecis în acest moment pentru că există doi candidați importanți. Știu că există și un al treilea, dar nu dedic suficient timp înțelegerii lucrurilor politice pentru a ști cine sunt acei candidați. Dar nu simt că pot vota pentru Trump din motive morale și etice din trecutul său, a ceea ce a spus, a ceea ce a făcut, însă nu știu suficient despre Kamala Harris pentru a spune imediat că voi vota pentru ea. Așa că ar trebui să-mi fac timp să mă uit la unele dintre politicile ei, să văd pentru ce pledează. Cum ar fi, nu opțiunea Trump, cealaltă opțiune”.

Un sondaj Bloomberg News/Morning Consult arată că Harris are un avans de 11 puncte procentuale în faţa lui Trump în statul Michigan şi câte două puncte în statele Arizona, Wisconsin şi Nevada. În acest timp, candidatul republican conduce cu patru puncte procentuale în Pennsylvania şi cu două, în Carolina de Nord. Cei doi candidaţi sunt la egalitate în Georgia. Sunt exact statele care contează mult în alegerile prezidențiale din noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE