Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aproape 60 de trenuri noi vor fi cumpărate cu bani europeni. Orașele care vor beneficia de investiții

Guvernul a anunțat miercuri că va achiziționa 58 de trenuri electrice noi. Investiția depășește 660 de milioane de euro, bani europeni, și va fi în folosul a 13 orașe.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că Executivul a aprobat „un proiect masiv de investiții ce conectează mari centre urbane prin transport feroviar modern”.

„Cumpărăm 58 de trenuri electrice noi, o investiție de 3,3 miliarde de lei din bani europeni. 13 municipii, reședință de județ, vor fi interconectate prin această investiție.

Vorbim despre Brașov, Craiova, Brăila, Galați, Bacău, Focșani, Arad, Deva, Alba Iulia, Cluj-Napoca și Oradea”, a declarat Ciolacu, în ședința de Guvern.

În august, Euronews a relatat că România a cumpărat aproape 40 de trenuri noi, însă deocamdată doar două sunt testate de peste jumătate de an la Făurei pentru a fi omologate și, astfel, să poată intra în sistemul de transport călători. 

De asemenea, Guvernul va investi peste 515 milioane de lei pentru a construi varianta de ocolire a orașului Buftea, necesară pentru a finaliza Autostrada de centură A0.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE