Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Metrorex nu și-a dat avizul pentru planșeul Unirii. Președintele C.A: Primăria Sector 4 ne-a cerut avizul vinerea trecută

Metrorex nu a emis, deocamdată, avizul necesar pentru obținerea autorizației de construcție în cazul Planșeului Unirii, a declarat președintele Consiliului de Administrație al instituției, pentru Euronews. Primăria Sectorului 4 a cerut eliberarea documentului vinerea trecută, dar Metrorex încă nu a primit undă verde de la proiectant.

Între timp, Nicușor Dan spune că Primăria Capitalei poate prelua lucrarea, dacă Primăria Sectorului 4 renunță la proiect, așa cum declara recent edilul Daniel Băluță.

Mihai Barbu, președinte CA Metrorex: „Primăria Sectorului 4 a solicitat aviz de la Metrorex. Asta s-a întâmplat vineri (vinerea trecută, n.red).Noi am solicitat mai departe către proiectantul general Metroul SA un punct de vedere. Nu l-am primit încă și deci avizul pentru Primăria Sectorului 4 nu a fost eliberat.”

Dacă proiectantul își dă acordul, Metrorex va trimite solicitarea primită de la oficialii Primăriei Sectorului 4 mai departe către Ministerul Transporturilor pentru eliberarea avizului. Primăria Sectorului Patru încă așteaptă, așadar, acest document.

Mihai Barbu, președinte CA Metrorex: „Au motivat că au nevoie de acest aviz pentru certificatul de urbanism și pentru autorizația de construire pentru ceea ce doresc dumnealor să facă la Piața Unirii. (Reporter: Dacă nu au avizul, pot să deschidă un șantier?)

Dacă nu au avizul și toate avizele necesare solicitate prin certificatul de urbanism, nu pot să obțină autorizația de construire. (Reporter: Deci, respectiv nu pot deschide nici șantierul). Exact”

Nicușor Dan, despre consolidarea planșeului Unirii: Nu o chestiune pe care să o faci, așa, pe genunchi

Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Metrorex trebuie să se uite cu mare seriozitate la problema asta pentru că e vorba despre o structură de rezistență care este lipită de structura lor de rezistență care ține tunelul de metrou. Deci, nu o chestiune pe care să o faci, așa, pe genunchi.”

Nicușor Dan spune că Primăria Capitalei este gata colaboreze cu Primăria Sectorului 4 pentru refacerea Planșeului Unirii.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Pentru moment există o hotărâre de Consiliu General care spune că Primăria Capitalei e de acord să colaboreze cu Primăria Sectorului 4, în sensul în care Primăria Sectorului 4 să găsească bani, să facă proiectele.

Lucrurile astea s-au întâmplat, mai puțin emiterea autorizație, mai puțin transferul de teren, în măsura în care avem o poziție oficială de la Sectorul 4 că vrea să renunțe, îl preluăm noi. Dacă nu, așteptăm ca ea să-și îndeplinească toate aceste sarcini la care s-a obligat.”

Prefectul Capitalei a contestat în instanță decizia lui Nicușor Dan de a înlătura gardurile amplasate la șantierul planșeului Unirii

Între timp, întregul scandal s-a mutat în instanță. Prefectura Capitalei a atacat la Tribunal dispoziția emisă, luni, de primarul general pentru demolarea gardurilor din zona Unirii.

Mihai Toader, prefectul Capitalei: „Dispoziția emisă de primarul general eu am contestat-o și am transmis la Tribunal contestația. În situația în care instituția Prefectului contestă un act administrativ, acel act administrativ este suspendat de drept, fără o hotărâre de instanță.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE